GrzegorzM Napisano 8 Grudnia 2024 Share Napisano 8 Grudnia 2024 (edytowane) Na konkursie modelarskim w lipcu 2024 była loteria typu "raffle" . Córcia l.9 zakupiła parę numerków i wygrała, mogła wybrać sobie nagrodę no i padło na Fiata CR.42 w wersji Luftwaffe. "Będzie pasować do włoskiej kolekcji, na pewno dasz radę zrobić'' - orzekła:) No cóż...kalkomanie były tylko do niemieckich malowań, podobnie układy podwozia. Miałem trochę włoskich kalkomanii pozostałych, ze zrobionych wcześniej modeli i zamierzałem wykonać malowanie "what if" włoskiego asa Giuseppe Aeronautico, który zestrzelił na Falco m.in. Me-262 i Me-163. Jak się domyślacie pilot i jego historia też "what if". Jednak po przejrzeniu zdjęć i zapasów oznakowania wyszło mi, że mogę zrobić coś, co będzie przypominać jeden z samolotów CR. 42AS ze Szkoły Lotnictwa Szturmowego w Ravennie, z numerem bocznym 45. O ile przełknę niekompletne oznakowanie, inne podwozie i dość trudne dla mnie malowanie typu "ameby". Kalkomanie są do uzupełnienia, podwozie jak się okazało może być dopuszczalne, bo zdaję się, że z fabryki wszystkie Fiaty wyjeżdżały z osłonami kół, demontowano je w zależności od potrzeb w jednostce. Malowanie... cóż, myślę, że pora na nowy aerograf, tymi które mam już osiągnąłem moje maksimum... Model stoi dumnie na półce obok Ro-37 i CR.32 Malowanie: Giallo Mimetico to MiG Ammo 0272, zielony Hataka C016, spód Humbrol Acrylic 167. Edytowane 8 Grudnia 2024 przez GrzegorzM 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 8 Grudnia 2024 Share Napisano 8 Grudnia 2024 Malowanie wybrałeś trudne i wygląda jak wygląda. Ale Fiacika bardzo lubię, plus za temat . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 8 Grudnia 2024 Share Napisano 8 Grudnia 2024 a nie myslales, zeby " ameby" dac jako kalki? jest tego dosc sporo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 8 Grudnia 2024 Share Napisano 8 Grudnia 2024 2 minuty temu, BRAVO112 napisał: a nie myslales, zeby " ameby" dac jako kalki? jest tego dosc sporo To się da bez problemu wymalować. Trzeba tylko odpowiednio ustawić aerograf i dobrać farby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Grudnia 2024 Share Napisano 8 Grudnia 2024 29 minut temu, Xmen napisał: To się da bez problemu wymalować. Dokładnie tak. Trzeba jeszcze dużo cierpliwości i pewnej ręki. Plus za temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzM Napisano 8 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2024 2 godziny temu, BRAVO112 napisał: a nie myslales, zeby " ameby" dac jako kalki? jest tego dosc sporo Najpierw pomalowałem, potem w internecie zauważyłem, że są kalkomanie. Niewykluczone, że następnym razem się skuszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 8 Grudnia 2024 Share Napisano 8 Grudnia 2024 Nie jest źle. Spina się w całość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 8 Grudnia 2024 Share Napisano 8 Grudnia 2024 Mnie tam te "ameby" się podobają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 10 Grudnia 2024 Share Napisano 10 Grudnia 2024 Podoba mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzM Napisano 30 Kwietnia Autor Share Napisano 30 Kwietnia (edytowane) Małe P.S. do tematu Falco. Model otrzymał wyróżnienie na Scottish National Scale Model Show w Perth, znanych też jako Modelarskie Mistrzostwa Szkocji:) Edytowane 30 Kwietnia przez GrzegorzM 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia Gratulacje częściej córkę zabieraj na konkursy może ma oko do modelarstwa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia Brawo, gratulacje . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia Gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karl Napisano 1 Maja Share Napisano 1 Maja Nooo! Falco jak się patrzy!! Zasłużona nagroda! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja Fajny Fiacik :). Nie moja bajka ale model prezentuje się bardzo przyjemnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 6 Maja Share Napisano 6 Maja W dniu 30.04.2025 o 10:50, GrzegorzM napisał: Małe P.S. do tematu Falco. Model otrzymał wyróżnienie na Scottish National Scale Model Show w Perth, znanych też jako Modelarskie Mistrzostwa Szkocji:) No to gratulacje Grzegorzu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi