GrzegorzM Napisano Niedziela o 12:39 Share Napisano Niedziela o 12:39 (edytowane) Na konkursie modelarskim w lipcu 2024 była loteria typu "raffle" . Córcia l.9 zakupiła parę numerków i wygrała, mogła wybrać sobie nagrodę no i padło na Fiata CR.42 w wersji Luftwaffe. "Będzie pasować do włoskiej kolekcji, na pewno dasz radę zrobić'' - orzekła:) No cóż...kalkomanie były tylko do niemieckich malowań, podobnie układy podwozia. Miałem trochę włoskich kalkomanii pozostałych, ze zrobionych wcześniej modeli i zamierzałem wykonać malowanie "what if" włoskiego asa Giuseppe Aeronautico, który zestrzelił na Falco m.in. Me-262 i Me-163. Jak się domyślacie pilot i jego historia też "what if". Jednak po przejrzeniu zdjęć i zapasów oznakowania wyszło mi, że mogę zrobić coś, co będzie przypominać jeden z samolotów CR. 42AS ze Szkoły Lotnictwa Szturmowego w Ravennie, z numerem bocznym 45. O ile przełknę niekompletne oznakowanie, inne podwozie i dość trudne dla mnie malowanie typu "ameby". Kalkomanie są do uzupełnienia, podwozie jak się okazało może być dopuszczalne, bo zdaję się, że z fabryki wszystkie Fiaty wyjeżdżały z osłonami kół, demontowano je w zależności od potrzeb w jednostce. Malowanie... cóż, myślę, że pora na nowy aerograf, tymi które mam już osiągnąłem moje maksimum... Model stoi dumnie na półce obok Ro-37 i CR.32 Malowanie: Giallo Mimetico to MiG Ammo 0272, zielony Hataka C016, spód Humbrol Acrylic 167. Edytowane Niedziela o 12:46 przez GrzegorzM 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Niedziela o 14:24 Share Napisano Niedziela o 14:24 Malowanie wybrałeś trudne i wygląda jak wygląda. Ale Fiacika bardzo lubię, plus za temat . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano Niedziela o 14:30 Share Napisano Niedziela o 14:30 a nie myslales, zeby " ameby" dac jako kalki? jest tego dosc sporo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Niedziela o 14:34 Share Napisano Niedziela o 14:34 2 minuty temu, BRAVO112 napisał: a nie myslales, zeby " ameby" dac jako kalki? jest tego dosc sporo To się da bez problemu wymalować. Trzeba tylko odpowiednio ustawić aerograf i dobrać farby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano Niedziela o 15:05 Share Napisano Niedziela o 15:05 29 minut temu, Xmen napisał: To się da bez problemu wymalować. Dokładnie tak. Trzeba jeszcze dużo cierpliwości i pewnej ręki. Plus za temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzM Napisano Niedziela o 17:28 Autor Share Napisano Niedziela o 17:28 2 godziny temu, BRAVO112 napisał: a nie myslales, zeby " ameby" dac jako kalki? jest tego dosc sporo Najpierw pomalowałem, potem w internecie zauważyłem, że są kalkomanie. Niewykluczone, że następnym razem się skuszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano Niedziela o 19:13 Share Napisano Niedziela o 19:13 Nie jest źle. Spina się w całość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano Niedziela o 20:04 Share Napisano Niedziela o 20:04 Mnie tam te "ameby" się podobają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano Wtorek o 06:10 Share Napisano Wtorek o 06:10 Podoba mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi