GrzegorzM Posted December 8, 2024 Share Posted December 8, 2024 (edited) Na konkursie modelarskim w lipcu 2024 by艂a loteria typu "raffle" . C贸rcia l.9 zakupi艂a par臋 numerk贸w i wygra艂a, mog艂a wybra膰 sobie nagrod臋 no i pad艂o na Fiata CR.42 w wersji Luftwaffe. "B臋dzie pasowa膰 do w艂oskiej kolekcji, na pewno dasz rad臋 zrobi膰'' - orzek艂a:)聽 No c贸偶...kalkomanie by艂y tylko do niemieckich malowa艅, podobnie uk艂ady podwozia. Mia艂em troch臋 w艂oskich kalkomanii pozosta艂ych, ze zrobionych wcze艣niej modeli i zamierza艂em wykona膰 malowanie "what if" w艂oskiego asa Giuseppe Aeronautico, kt贸ry zestrzeli艂 na Falco m.in. Me-262 i Me-163. Jak si臋 domy艣lacie pilot i jego historia te偶 "what if". Jednak po przejrzeniu zdj臋膰 i zapas贸w oznakowania wysz艂o mi, 偶e mog臋 zrobi膰 co艣, co b臋dzie przypomina膰 jeden z samolot贸w CR. 42AS ze Szko艂y Lotnictwa Szturmowego w Ravennie, z numerem bocznym 45.聽 O ile prze艂kn臋 niekompletne oznakowanie, inne podwozie i do艣膰 trudne dla mnie malowanie typu "ameby". Kalkomanie s膮 do uzupe艂nienia, podwozie jak si臋 okaza艂o mo偶e by膰 dopuszczalne, bo zdaj臋 si臋, 偶e z fabryki wszystkie Fiaty wyje偶d偶a艂y z os艂onami k贸艂, demontowano je w zale偶no艣ci od potrzeb w jednostce. Malowanie... c贸偶, my艣l臋, 偶e pora na nowy aerograf, tymi kt贸re mam ju偶 osi膮gn膮艂em moje maksimum... Model stoi dumnie na p贸艂ce obok Ro-37 i CR.32 Malowanie: Giallo Mimetico to MiG Ammo 0272, zielony Hataka C016, sp贸d Humbrol Acrylic 167. Edited December 8, 2024 by GrzegorzM 16 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted December 8, 2024 Share Posted December 8, 2024 Malowanie wybra艂e艣 trudne i wygl膮da jak wygl膮da. Ale Fiacika bardzo lubi臋, plus za temat . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRAVO112 Posted December 8, 2024 Share Posted December 8, 2024 a nie myslales, zeby " ameby" dac jako kalki? jest tego dosc sporo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted December 8, 2024 Share Posted December 8, 2024 2 minuty temu, BRAVO112 napisa艂: a nie myslales, zeby " ameby" dac jako kalki? jest tego dosc sporo To si臋 da bez problemu wymalowa膰. Trzeba tylko odpowiednio ustawi膰 aerograf i dobra膰 farby. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted December 8, 2024 Share Posted December 8, 2024 29 minut temu, Xmen napisa艂: To si臋 da bez problemu wymalowa膰. Dok艂adnie tak. Trzeba jeszcze du偶o cierpliwo艣ci i pewnej r臋ki. Plus za temat. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzegorzM Posted December 8, 2024 Author Share Posted December 8, 2024 2 godziny temu, BRAVO112 napisa艂: a nie myslales, zeby " ameby" dac jako kalki? jest tego dosc sporo Najpierw pomalowa艂em, potem w internecie zauwa偶y艂em, 偶e s膮 kalkomanie. Niewykluczone, 偶e nast臋pnym razem si臋 skusz臋. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted December 8, 2024 Share Posted December 8, 2024 Nie jest 藕le. Spina si臋 w ca艂o艣膰.聽 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baas ArK Posted December 8, 2024 Share Posted December 8, 2024 Mnie tam te "ameby" si臋 podobaj膮. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skarczu Posted December 10, 2024 Share Posted December 10, 2024 Podoba mi si臋聽 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzegorzM Posted April 30, 2025 Author Share Posted April 30, 2025 (edited) 聽Ma艂e P.S. do tematu Falco. Model otrzyma艂 wyr贸偶nienie na Scottish National Scale Model Show w Perth, znanych te偶 jako Modelarskie Mistrzostwa Szkocji:)聽 Edited April 30, 2025 by GrzegorzM 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted April 30, 2025 Share Posted April 30, 2025 Gratulacje聽聽cz臋艣ciej c贸rk臋 zabieraj na konkursy聽mo偶e ma oko do modelarstwa 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted April 30, 2025 Share Posted April 30, 2025 Brawo, gratulacje . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted April 30, 2025 Share Posted April 30, 2025 Gratulacje 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karl Posted May 1, 2025 Share Posted May 1, 2025 Nooo! Falco jak si臋 patrzy!! Zas艂u偶ona nagroda! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staryfajter1954 Posted May 4, 2025 Share Posted May 4, 2025 Fajny Fiacik :). Nie moja bajka ale model prezentuje si臋 聽bardzo przyjemnie.聽 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staryfajter1954 Posted May 6, 2025 Share Posted May 6, 2025 W dniu 30.04.2025 o 10:50, GrzegorzM napisa艂: 聽Ma艂e P.S. do tematu Falco. Model otrzyma艂 wyr贸偶nienie na Scottish National Scale Model Show w Perth, znanych te偶 jako Modelarskie Mistrzostwa Szkocji:)聽 No to gratulacje Grzegorzu !聽 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts