patrykd Napisano 31 Grudnia 2025 Share Napisano 31 Grudnia 2025 ta osłona KM strasznie gruba przydałoby się wykonać ją z blaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 21 Lutego Autor Share Napisano 21 Lutego W dniu 31.12.2025 o 20:15, patrykd napisał: ta osłona KM strasznie gruba przydałoby się wykonać ją z blaszki Zapewne masz rację, ale nie będę się już na tym etapie bawił w taki szczegół. Zwłaszcza, że ten model ma być tylko dodatkiem do całości. Więc jakoś to przełknę. Póki co budowa zakończona. Ok, anteny muszę jeszcze przymocować i uchwyty na schurzeny, zaś gąski skrócić o 1 ogniwko z każdej strony (za bardzo wiszą). Ale poza tym uznaję go za ukończonego na tym etapie. Teraz pora przerzucić go na lakiernię i zabawa z kredkami, aby go ładnie pokolorować. Przy moim obecnym tempie prac to z pół roku minie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego (edytowane) Póki nie malowane to jeszcze możesz to naprawić , tam był spaw a nie szczelina, można to chociaż zaszpachlować. na tej stronie masz dużo ciekawych zdjęć https://bigmodel1200.blogspot.com/2012/02/stugiv-walk-around.html Edytowane 21 Lutego przez Evildead 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego 57 minut temu, SFModel napisał: Zapewne masz rację, ale nie będę się już na tym etapie bawił w taki szczegół. Zwłaszcza, że ten model ma być tylko dodatkiem do całości. Więc jakoś to przełknę. To chociaż ją odchudź na krawędziach nie będzie tak bić po oczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 21 Lutego Autor Share Napisano 21 Lutego @EvildeadDzięki, postaram się tą szparę zakleić CA. @patrykdPoszlifować mogę spróbować. To faktycznie może dać odpowiedni efekt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego No tak , może być ca , będzie lepszy model, tylko w tym czerwonym miejscu zaznaczonym , zresztą dokładniej to widać na tych zdjęciach od Bigmodel, w części drugiej piąta i siódma fotka, tam dobrze widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 18 Kwietnia Autor Share Napisano 18 Kwietnia Wasze sugerowane poprawki zostały wykonane. Następnie zacząłem się bawić w kolorowanie. Pierwsza warstwa koloru, czyli tzw. baza została położona. Teraz zacznie się zabawa w rozjaśnianie. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia Świetnie zmalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia Wygląda bardzo obiecująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano Poniedziałek o 19:06 Autor Share Napisano Poniedziałek o 19:06 @patrykd @michal0281Dzięki panowie za miłe słowa. Poniżej już efekt końcowy malowania bazą. Ma na sobie 3 warstwy rozjaśnień. Teraz przede mną nakładanie kamo aby nadać mu jakiegoś kolorytu. Z tego co wiem, to ta jednostka miała nakładane kamo w warunkach polowych, więc będzie to totalna improwizacja 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano Poniedziałek o 20:30 Share Napisano Poniedziałek o 20:30 Ogólnie bardzo pro. Tamto malowanie jak dla mnie było fajniejsze. Zrobił się teraz jakby zimowy... no chyba, że tak miało być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano Poniedziałek o 20:55 Share Napisano Poniedziałek o 20:55 Ten kolor troche nie orzypomina dunkelgelb. Jakos taki dziwny. Ale za to malowanie stosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newbie007 Napisano Poniedziałek o 20:59 Share Napisano Poniedziałek o 20:59 Niech będzie żółty koloryt z tym, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano Wtorek o 05:57 Autor Share Napisano Wtorek o 05:57 9 godzin temu, Mariusz 72 napisał: Ogólnie bardzo pro. Tamto malowanie jak dla mnie było fajniejsze. Zrobił się teraz jakby zimowy... no chyba, że tak miało być. Tamto malowanie to była baza, którą w sumie już całkiem nieźle zmodulowałem jednym kolorem. Teraz masz już po rozjaśnieniach, więc tak - tak miało być. Gdy dojdzie na to kamo a potem cała chemia, to kolor ściemnieje i stanie się bardziej dunkelgelb. Chociaż nie wiem czy nie pomieszałem farb do rozjaśniania i nie wyszedł mi bardziej kolor DAK'owski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano Wtorek o 07:18 Share Napisano Wtorek o 07:18 Jak chcesz zrobić bardziej "poprawny " kolor to weź żółty clear od tamiya. Mocno rozrobić i psiknąć mgiełke, tylko delikatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano Wtorek o 13:29 Share Napisano Wtorek o 13:29 Widać że panujesz nad tym, co chcesz osiągnąć. Zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano Wtorek o 15:40 Share Napisano Wtorek o 15:40 Kolor bardzo dobry.Dunkelgelbów było kilka odcieni.Więc ten spokojnie wpisuje się w jeden z nich.Działaj dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano Wtorek o 16:22 Share Napisano Wtorek o 16:22 Modulacja super, zimmerit piękny, kolor jeszcze nasiąknie i będzie sztos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano Czwartek o 09:16 Share Napisano Czwartek o 09:16 Czego używasz do maskowania. Zasłaniasz papierkiem czy jakiś bardziej wyszukane metody? Musze kiedyś spróbować się tak pobawić... nie wiem czy wystarczy mi cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano Czwartek o 18:35 Autor Share Napisano Czwartek o 18:35 9 godzin temu, Mariusz 72 napisał: Czego używasz do maskowania. Zasłaniasz papierkiem czy jakiś bardziej wyszukane metody? Zwykła taśma do maskowania od Tamki. Nic więcej. A przy łukach to tylko pewna ręka. A pozostałym dziękuję za miłe słowa. Obym tylko tego nie schrzanił malując kamo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 5 godzin temu Autor Share Napisano 5 godzin temu Mam prośbę. Ma ktoś z was jakieś schematy, kolorowe zdjęcia, pokazujące malowanie tych pojazdów należących do 17 dywizji SS? Bo ona była w Normandii w 1944 i to pasuje jako pojazd zdobyczny, które znajdzie się jako cargo na Dragonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu Może to pomoże: Ogólnie to kolorowych zdjęć z malowaniami tej dywizji zachowało się bardzo mało. Zdjęcie z muzeum Orła Białego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi