panDespota Napisano 9 Lutego Share Napisano 9 Lutego Faireya chce wykonać w malowaniu greckim, a że temat mało mi znany będą pytania i oczekiwanie na pomoc. Kusi mnie też żeby otworzyć komory bombowe. Jakich Grecy używali bomb? Brytyjskich 250lb w komorach? Co z dalszą częścią uzbrojenia- kmy. Jakich używali Grecy? W instrukcji są do wyboru trzy i jeden z nich wskazany do wybranego malowania- ten na dole po prawej. Co to za broń? Była zasilana z magazynków czy z taśmy? Jeśli chodzi o malowanie to rozumiem że góra jak u Brytyjczyków Dark Earth i Dark Green, dół czarny, kabina szarozielony. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 Lutego Share Napisano 9 Lutego Podglądam na sąsiednim forum, teraz już na dwóch. Bardzo fajny temat . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 19 Lutego Autor Share Napisano 19 Lutego Pierwszy ciach za mną. Klapy usunięte. Nie ma już odwrotu, Komora bombowa będzie otwarta. I jak będzie z tymi bombami? Nikt nie wie jakich Grecy używali? Jak użyje brytyjskich 250lb będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego Podglądam chętnie Już Peewit wydał maski do kabinki, bo samodzielne docinanie taśmy Tamiya na tę szklarnię to jak budowa drugiego modelu... Pokaż co tam w kadłubie porobiłeś i jak spasowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego W dniu 9.02.2025 o 12:05, panDespota napisał: Jeśli chodzi o malowanie to rozumiem że góra jak u Brytyjczyków Dark Earth i Dark Green, dół czarny, kabina szarozielony. Na zdjęciu z bombami przód kadłuba NIE JEST czarny od spodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 19 Lutego Autor Share Napisano 19 Lutego (edytowane) Godzinę temu, mysiek13 napisał: Podglądam chętnie Już Peewit wydał maski do kabinki, bo samodzielne docinanie taśmy Tamiya na tę szklarnię to jak budowa drugiego modelu... Pokaż co tam w kadłubie porobiłeś i jak spasowanie? Będę walczył z taśma tamki jak nie ma w zestawie to kiedy korzystam. Dzisiaj dopiero zacząłem sklejać. Jedynie skrzydła mam wycięte i próbuje z tą komora bombowa majstrować. Na sąsiednim forum podesłano mi linka, tylko trza tłumaczyć https://ipmsnymburk.com/forum/viewtema.php?ID_tema=41645&fbclid=IwY2xjawIYF3dleHRuA2FlbQIxMAABHdbajQLr43wCppfhPyTMZ1JnQXO0ZD5rXl9ZCrpJKrlHGMj8bPZ9_AqQSg_aem_KNNbF3Vb2eVrRecI5XzQiQ 14 minut temu, martinello napisał: Na zdjęciu z bombami przód kadłuba NIE JEST czarny od spodu... Zdjęcie wrzuciłem poglądowe jakiegoś Brytyjczyka żeby było wiadomo o jakie bomby mi chodzi. To nie mój egzemplarz. Edytowane 19 Lutego przez panDespota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego (edytowane) Tak przód kadłuba wygląda na słabo spasowany na tym czeskim forum i jednak model nie najprostszy w montażu... Na Britmodellerze są 2 całkiem fajne relacje z budowy i piszą coś o problemie z montowaniem radia z tyłu, a reszta raczej ok... No i każdy ułamał siedzenie strzelca Edytowane 20 Lutego przez mysiek13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego Z ciekawości zapytam - a co mieściło się w tej, tak długiej szklarni? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego 21 minut temu, Grzes napisał: Z ciekawości zapytam - a co mieściło się w tej, tak długiej szklarni? Nic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego 7 godzin temu, Wymysl napisał: 7 godzin temu, Grzes napisał: Z ciekawości zapytam - a co mieściło się w tej, tak długiej szklarni? Nic Pilot, długo, długo nic i strzelec. A, i bombardier gdzieś w odmętach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 21 Marca Autor Share Napisano 21 Marca Kolejna niewiadoma: jak się ma sprawa wnęk podowozia i komór bombowych? Srebrne? Coś tam dłubie. Usunąłem miejsca mocowania talerzowych magazynków i uzupełniłem wręgi. Sporo się namęczyłem przy złożeniu elementu kabinowego- tego z kołyską na karabin strzelca. Połapanie geometrii tego to jakiś dramat. W końcu jak się udało okazało się że nie mieści się w kadłubie. Przy drugim podejściu połapałem to patafixem w zamkniętych połówkach kadłuba i skleiłem na sztukę po czym wyjąłem i dokończyłem już na zewnątrz. Podział tych elementów jest mega słaby. Robią się też komory bombowe. Przyszły wyrzutniki bombowe i same bomby. Czekam jeszcze na tabliczkę Yahu. Ma się pojawić na początku miesiąca. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano wczoraj o 08:02 Autor Share Napisano wczoraj o 08:02 W końcu pokazała się na rynku ostatnia rzecz na jaką czekałem do Battlea... Battla... jak to będzie... Podziękowania dla Yahu za sprezentowanie produktu. W sumie tabliczek w zestawie jest więcej. Mając już komplet można zamykać kadłub. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano wczoraj o 09:11 Share Napisano wczoraj o 09:11 Bardzo ładnie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 6 godzin temu Share Napisano 6 godzin temu Dobrze wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi