PabloA Napisano 27 Lutego Share Napisano 27 Lutego (edytowane) Witam, Przedstawiam model, który kupiłem i zacząłem trochę od niechcenia żeby odpocząć od tematów lotniczych. W końcu dokupiłem dodatki w postaci blaszki firmy Hauler, drukowane 3D akcesoria na pace i km oraz zbudowałem od podstaw trochę detali m. in. dźwig. Do tego doszła podstawka więc projekt "odrobinę się" rozrósł Zapraszam do oglądania! Edytowane 27 Lutego przez PabloA 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 27 Lutego Autor Share Napisano 27 Lutego Cd. fotek 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 27 Lutego Share Napisano 27 Lutego (edytowane) Ładnie wyszedł. Podoba mi się. Napisałeś: "żeby odpocząć od tematów lotniczych". Ale bardzo łatwo można połączyć temat DUKW z lotnictwem. Jest zdjęcie (może więcej niż jedno), jak dwa DUKW połączone platformą transportują P-38 na brzeg. Gdzieś na Pacyfiku. Przemek Edytowane 27 Lutego przez PrzemekW 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 28 Lutego Share Napisano 28 Lutego Prześliczny. Zwłaszcza ujęła mnie nazwa własna. Mieli chłopcy fantazję. Poniższ zdjęcie podoba mi się szczególnie. Sympatyczny wyraz mordy, trochę żabowaty. Trochę do zsczęścia brakuje mi czynnika ludzkiego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 28 Lutego Share Napisano 28 Lutego Bardzo ładny! I nie upaprany nadmiernie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 28 Lutego Autor Share Napisano 28 Lutego 6 godzin temu, socjo1 napisał: Prześliczny. Zwłaszcza ujęła mnie nazwa własna. Mieli chłopcy fantazję. Poniższ zdjęcie podoba mi się szczególnie. Sympatyczny wyraz mordy, trochę żabowaty. Trochę do zsczęścia brakuje mi czynnika ludzkiego. Dzięki! Co do napisu to nie studiowałem tego dokładnie ale raczej nie była to nazwa własna konkretnego pojazdu. Mogło to być hasło spotykane bardziej powszechnie Nad czynnikiem ludzkim być może jeszcze popracuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 1 Marca Share Napisano 1 Marca Model śliczny. Napis na podstawie jakiegoś zdjęcia czy to fantazja raczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 1 Marca Autor Share Napisano 1 Marca 1 godzinę temu, Andrzej_LK napisał: Model śliczny. Napis na podstawie jakiegoś zdjęcia czy to fantazja raczej? Napis widnieje na pewnym egzemplarzu muzealnym ale w innym miejscu. Mignęła mi też kiedyś chyba fotka z tamtego okresu gdzie również widziałem ten napis ale nie zapisałem źródła. Można więc przyjąć, że nie do końca jest to zgodne ze stanem faktycznym ale napis tak bardzo mi się spodobał, że postanowiłem go użyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 3 Marca Share Napisano 3 Marca Fajny! Bardzo mi się podobają kolory. Te odbojniki ze zrolowanej sieci to gotowiec, czy jakaś samoróbka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 3 Marca Share Napisano 3 Marca Bardzo fajny. Nie mam dokumentacji ale czy statyw do km-u nie jest za wysoki? Ew. jakiś taborecik dostawić ;-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 3 Marca Autor Share Napisano 3 Marca 1 godzinę temu, R_Mazzi napisał: Fajny! Bardzo mi się podobają kolory. Te odbojniki ze zrolowanej sieci to gotowiec, czy jakaś samoróbka? Dzięki! Odbojniki są zestawowe, wymieniłem tylko w niektórych miejscach liny, które je mocują. Godzinę temu, hamp napisał: Bardzo fajny. Nie mam dokumentacji ale czy statyw do km-u nie jest za wysoki? Ew. jakiś taborecik dostawić ;-)) Dziękuję! Też nie miałem planów sugerowałem się tylko jednym rysunkiem, z którego starałem się odwzorować proporcje podstawy. Może faktycznie mogła by być 2mm niższa ale już tak zostawię. Tak jak piszesz, zawsze można podstawić taborecik albo skrzynkę z paki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 3 Marca Share Napisano 3 Marca Fajnie się prezentuje. Malowanie mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 5 Marca Autor Share Napisano 5 Marca W dniu 3.03.2025 o 12:25, Markuz napisał: Fajnie się prezentuje. Malowanie mi się podoba. Dziękuję! Zdecydowałem się jednak dodać obsługę do kaczki, wkrótce pewnie efekt końcowy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 6 Marca Autor Share Napisano 6 Marca Teraz już koniec końców 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca Fajna scenka podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi