stroju Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 (edytowane) Witam wszystkich. Po około 1,5 miesiąca pracy i oczekiwań udało mi się ukończyć MT-LB w malowaniu nauki jazdy wojska polskiego, który wykonywałem w ramach projektu grupowego. Do zestawu dokupiłem żywiczne poprawione koła z Armo i blachy Eduarda. Malowałem Pactrami i Vallejo, pigmentami MIGa i Agamy. Właściwie po raz pierwszy użyłem blaszek na tak szeroką skalę i jestem bardzo zadowolony z efektu, szczególnie z wnętrza które udało się poratować blaszkami, i z odprysków które też próbowałem robić po raz pierwszy. Warsztat tu: viewtopic.php?t=9875 Jeszcze wymaga drobnych poprawek ale już zamieszczam galerię bo muszę oddać już aparat. No i Twardy już nie jest taki samotny. W podsumowaniu wyszedł mi chyba najlepszy model jaki kiedykolwiek zrobiłem (tak przypadkiem ) No i jak? Edytowane 29 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 No i jak? Co tu dużo pisać... po prostu PIĘKNY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Fajny modelik. Odpryski dobrze wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Świetny model - Gratuluję. Blaszki jednak dużo dały. A szczególnie podoba mi się ten piasek (albo jasne błotko) w zakamarkach na przedniej płycie. Super - tak trzymaj. Jedyny drobiazg, który mógłbym ewentualnie skrytykować, to obicia - trochę za jasnego koloru na nie chyba użyłeś. Ale, to bardziej kwestia gustu niż jakichś braków warsztatowych pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Cudo który wykonywałem w ramach projektu grupowego. Taa, projekt grupowy, tyle osób miało wziąć udział a tu raptem 3 modele się robią -Twój, mój , i widziałem jeszcze Su-76 w krzyżackich barwach , ale niestety znikł mi z oczu w odmętach forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Szpecą gąski, reszta luks... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Pierwsza klasa! Gratulacje. Fajnie razem z Twardym wyglądają. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 10 Listopada 2008 Autor Share Napisano 10 Listopada 2008 Cudo który wykonywałem w ramach projektu grupowego. Taa, projekt grupowy, tyle osób miało wziąć udział a tu raptem 3 modele się robią -Twój, mój , i widziałem jeszcze Su-76 w krzyżackich barwach , ale niestety znikł mi z oczu w odmętach forum Bo to chyba dwuosobowy (albo 3) projekt grupowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Super modelik o nieboskłon lepszy od mojego Masz duże za taką robote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Cudo który wykonywałem w ramach projektu grupowego. Taa, projekt grupowy, tyle osób miało wziąć udział a tu raptem 3 modele się robią -Twój, mój , i widziałem jeszcze Su-76 w krzyżackich barwach , ale niestety znikł mi z oczu w odmętach forum Eeeee, może ja o czymś nie wiem, ale o jaki projekt grupowy chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 10 Listopada 2008 Autor Share Napisano 10 Listopada 2008 Eeee, o ten: viewtopic.php?t=8454 Faktycznie było takie zainteresowanie a tu kiszka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Jakoś przeoczyłem temat. Można się dołączyć jeszcze? Bo własnie wczoraj zacząłem nowy model lepić - PT 76 w barwach... polskich (sic!) Do kiedy ten projekt aktualny w ogóle jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Pojazd wygląda świetnie... Wkońcu Twardy doczekał się kumpla! Aha, jak zrobiłeś te odpryski na przedniej płycie pancerza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Model lepszy od Twardego. Wyszedł bardzo fajnie. Te małe niedociagnięcia w malowaniu bardzo dobrze zniknęły pod brudem Pozazdrościć. Mam nadzieję zobaczyć tą eLkę na jakimś konkursie w Warszawie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 bardzo ladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Jakoś przeoczyłem temat. Można się dołączyć jeszcze? Bo własnie wczoraj zacząłem nowy model lepić - PT 76 w barwach... polskich (sic!)Do kiedy ten projekt aktualny w ogóle jest? To dołączaj, dołączaj Do kiedy aktualny? Podobno jak wszyscy skończą to co zaczęli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Ładnie się prezentuje. Szczególnie z tym Twardym. Dobre brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 No z tym projektem grupowym nie przesadzajcie Był przecież Goździk, Ford Mutt, MT-LB z gołąbkiem pokoju M88. Jakby chcieć to można naliczyć Super wyszedł co planujesz następne, wiewiórki w trawie piszczą że Rosomaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 10 Listopada 2008 Autor Share Napisano 10 Listopada 2008 Wiesz peter Rosomaka się chyba podejmę, ale może w wakacje, (muszę zgromadzić zdjęcia i skądś wytrzasnąć jakieś plany, stworzyć model 3D na kompie itp.). Taki Rosomaczek to by było coś... Na razie jeszcze nie wiem co skleję następne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 bardzo ładny, duuużżżeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Moje zdanie znasz... Jest zaje..... . Pozwolisz, że będę się na nim wzorował tzn. techniki brudzenia w moim najnowszym projekcie ?? Wiesz peter Rosomaka się chyba podejmę, ale może w wakacje, (muszę zgromadzić zdjęcia i skądś wytrzasnąć jakieś plany, stworzyć model 3D na kompie itp.). Taki Rosomaczek to by było coś... Ale "bojowego", czyli z wieżą Hitfist-30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 10 Listopada 2008 Autor Share Napisano 10 Listopada 2008 Moje zdanie znasz... Jest zaje..... . Pozwolisz, że będę się na nim wzorował tzn. techniki brudzenia w moim najnowszym projekcie ?? Oczywiście! Ja też się wzorowałem na pewnych forumowiczach których nazwisk nie będę wymieniał Może niedługo zbliżę się do czołówki forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Ale "bojowego", czyli z wieżą Hitfist-30 marzenie ściętej głowy dobrze będzie jak sie na wersji WEM skończy, co najwyżej z wieżoobrotnicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 jak dla mnie lux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Bardzo fajnie wyszedł, znacznie lepiej niż Twardy (zwłaszcza jeśli chodzi o wierność z oryginałem). Tak mi się wydaje, że zrobiony trochę z taką manierą z jaką robi się wozy drugowojenne na przykład, ale wyszło mu to na dobre i wygląda na prawdę ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi