Boozy Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Witam. Wreszcie się udało zakończyć ten model. Warsztat: viewtopic.php?t=10072&postdays=0&postorder=asc&start=0 Model to Dragon 6360. Sklejalność znakomita. Ogólnie jestem zadowolony bo jest to mój najlepszy model (z 5 zrobionych). Nauczyłem się, a raczej zastosowałem po raz pierwszy mieszanie pigmentów na taką skale i spróbowałem brązu van dyke do washa. Jeszcze do poprawienia zostało wytarcie kół napinających i troszke urozmaicenie pigmentów na gąsienicach. Już niebawem zaczynam kolejną IV... - jaka to już na warsztacie. Dziękuje wszystkim za porady i wypowiedzi warsztatowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Husarz Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 (edytowane) Macie jakąś specjalną sztuę malowania?Ci co malują pędzlem też. Edytowane 13 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Macie jakąś specjalną sztuę malowania.Ci co malują też. Może jaśniej ? Co do modelu to jest ok, Twój model powinien być wzorem dla tych wszystkich co pokazują gniota tłumacząc się "to mój 5 model" Ale żeby nie było za słodko to niestety skopałeś gąsienice, a konkretnie odcinki między kołami jezdnymi a napinającymi i napędowymi. Te odcinki wyglądają tak jakby gąski były napięte na maksa, podczas gdy górny bieg wskazuje na co innego. Osobiście też trochę bym stonował tą czerwień na tłumiku. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Boozy a figurka to gdzie??? śpi sobie w środku czołgu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 13 Listopada 2008 Autor Share Napisano 13 Listopada 2008 Macie jakąś specjalną sztuę malowania.Ci co malują też. Też nie kapuje? Ale żeby nie było za słodko to niestety skopałeś gąsienice, a konkretnie odcinki między kołami jezdnymi a napinającymi i napędowymi. Te odcinki wyglądają tak jakby gąski były napięte na maksa, podczas gdy górny bieg wskazuje na co innego. Osobiście też trochę bym stonował tą czerwień na tłumiku. Masz racje są zbyt napięte. Co do tłumika... taki mi się podoba. Boozy a figurka to gdzie??? śpi sobie w środku czołgu??? Figurka jest nie z tego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Husarz Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Ten i kolejne niezrozumiałe posty będą kasowane. Szacunku trochę dla czytających. Mod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Jak pisałem w warsztacie, bardzo podoba mi się brudzenie wanny. Ale myślałem, że zrobisz coś żeby zróżnicować zapasowe gąsienice na przodzie - wydają się ciut za monotonne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 13 Listopada 2008 Autor Share Napisano 13 Listopada 2008 Ale myślałem, że zrobisz coś żeby zróżnicować zapasowe gąsienice na przodzie - wydają się ciut za monotonne... Na tym etapie mojego warsztatu mi się podobają, ale masz racje "coś" z nimi musze zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 bardzo mi się podoba ale z prawej wieżyczka bardziej brudna niż z lewej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Jak dla mnie, nie ma się do czego doczepić. Uwielbiam takie czwóreczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Jeśli chodzi o wspomnianą powyżej gąskę, proponuję zapuścić ją bardzo rozrzedzonym rdzawym wash'em. Da to fajny efekt i ożywi zapasowe ogniwka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Mimo, że nie przepadam za niemiecką pancerką z IIWŚ to ten model robi pozytywne wrażenie. Szczególnie podoba mi się ten brudzing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Nie! Właśnie nie! Za mało uwalona wanna :( Reszta super, weź go ubłoć czy cuś na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 super,fajnie wyszedl kolor bazowy i sprawy brudzingowo niszczeniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Naprawde bardzo ladny model, fajnie przykurzony i bardzo ladnie pomalowany pedzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 14 Listopada 2008 Autor Share Napisano 14 Listopada 2008 ale z prawej wieżyczka bardziej brudna niż z lewej Nie zgodze się. Jest za mało ubrudzona cała wieżyczka. proponuję zapuścić ją bardzo rozrzedzonym rdzawym wash'em. Da to fajny efekt i ożywi zapasowe ogniwka. Wezmę to pod uwage. Nie! Właśnie nie! Za mało uwalona wanna :( Reszta super, weź go ubłoć czy cuś na dole Tak już zostanie Jak dla mnie, nie ma się do czego doczepić. Uwielbiam takie czwóreczki. super,fajnie wyszedl kolor bazowy i sprawy brudzingowo niszczeniowe Naprawde bardzo ladny model, fajnie przykurzony i bardzo ladnie pomalowany pedzlem. Mimo, że nie przepadam za niemiecką pancerką z IIWŚ to ten model robi pozytywne wrażenie. Szczególnie podoba mi się ten brudzing Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 Twój model powinien być wzorem dla tych wszystkich co pokazują gniota tłumacząc się "to mój 5 model" nic dodać nic ująć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 A czym malujesz pędzel czy aero ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 14 Listopada 2008 Autor Share Napisano 14 Listopada 2008 A czym malujesz pędzel czy aero ?? Pędzel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 Szacunek ,a jakimi pędzlami malujesz (firma) i czy rozcieczasz pactre ??Ja chce tez podobny sobie kupić tylko z Italeri i w 1/72 tutaj link http://www.mojehobby.pl/show_file.php?src=http%3A%2F%2Fwww.mojehobby.pl%2Fzdjecia%2F4%2F3%2F6%2F1161_1_ita7007_1.jpg . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 Szacunek ,a jakimi pędzlami malujesz (firma) i czy rozcieczasz pactre ??Ja chce tez podobny sobie kupić tylko z Italeri i w 1/72 tutaj link http://www.mojehobby.pl/show_file.php?src=http%3A%2F%2Fwww.mojehobby.pl%2Fzdjecia%2F4%2F3%2F6%2F1161_1_ita7007_1.jpg . nie żaluj z Italeri, zaiwestuj w Tic-Taki (czyt. dragona) XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 14 Listopada 2008 Autor Share Napisano 14 Listopada 2008 a jakimi pędzlami malujesz (firma) i czy rozcieczasz pactre ?? Używam... italerii, tamiya i mag - pol. Tak rozcieńczam, to podstawa do tego aby nie nakładać grubych warstw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 A cały model jakimi pędzlami malowałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 A cały model jakimi pędzlami malowałeś?? Nawet nie pamiętam... w każdym razie na większe powierzchnie większy numer pędzla a dla małych pow. i szpar lub małych elementów to małe numery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Wow oświeciłeś mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi