JollyMonk Napisano Poniedziałek o 19:15 Share Napisano Poniedziałek o 19:15 Witam wszystkich! Chcę rozpocząć nową budowę: Model ten nie jest nowy, ale dopiero teraz nadszedł jego czas. Chcę mieć w swojej kolekcji wczesnego Hawka. Planuję zbudować tajską wersję tego samolotu z kolorowym kamuflażem (tak jak lubię) i wizerunkiem tajskiego bóstwa bohaterskiego Sukhripa na kadłubie. Prototyp będzie odzwierciedlał okres 1940-41 – czas walki Tajlandii najpierw z Francją, a później z Japonią. W budowie nie planuje się niczego rewolucyjnego. Zadanie polega po prostu na starannym złożeniu modelu. Nawet bez eksperymentów w części artystycznej. Jednakże chętnie przyjmę wsparcie i pomoc. Zamierzam wykorzystać wszystkie dodatkowe elementy dostarczone przez producenta, a mianowicie: trawienie, rurkę Pitota oraz maski na canopy i koła. Będę malować emaliami ARCUS. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano Poniedziałek o 19:25 Share Napisano Poniedziałek o 19:25 Mam dokładnie ten sam zestaw z tymi samymi dodatkami, ale czekam na AH... Siadam w pierwszym rzędzie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano Poniedziałek o 19:36 Autor Share Napisano Poniedziałek o 19:36 10 minutes ago, martinello said: Mam dokładnie ten sam zestaw z tymi samymi dodatkami, ale czekam na AH... Siadam w pierwszym rzędzie! Powitanie! Cieszę się, że nie jestem sam – razem zobaczymy, co da się tu zrobić) Co to jest "AH"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano Poniedziałek o 19:38 Share Napisano Poniedziałek o 19:38 Arma Hobby ... Chce porównać a potem może i polepić dwa modele na raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano Poniedziałek o 19:47 Autor Share Napisano Poniedziałek o 19:47 5 minutes ago, martinello said: Arma Hobby ... Chce porównać a potem może i polepić dwa modele na raz. Aha, rozumiem! Tam jest inny typ. Zacząłem budować ten egzemplarz, żeby był pierwszym w kolekcji Hawków. A potem chcę ten (od Armę), ale będzie francuski. Istnieje wiele różnic - musisz zrobić obie rzeczy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano Poniedziałek o 19:47 Share Napisano Poniedziałek o 19:47 Będę zaglądał i podglądał z cicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano Poniedziałek o 19:49 Autor Share Napisano Poniedziałek o 19:49 1 minute ago, Baas ArK said: Będę zaglądał i podglądał z cicha. Dołącz do nas, miejsca jest jeszcze sporo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Poniedziałek o 20:29 Share Napisano Poniedziałek o 20:29 Też zasiadam, mam ten model w skali 1:48 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano 20 godzin temu Autor Share Napisano 20 godzin temu 8 hours ago, barszczo said: Też zasiadam, mam ten model w skali 1:48 . No cóż, świetnie – w takim razie wszyscy będą zainteresowani! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pulemiot Napisano 11 godzin temu Share Napisano 11 godzin temu Jestem wielkim fanem Clear Prop, będę zaglądał, życzę dużo radości ze składania całej tej kabinowej i silnikowej drobnicy! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 8 godzin temu Share Napisano 8 godzin temu Czy w modelu, który będziesz budował czyli w skali 1-72 też brak nitowania na osłonach podwozia jak w modelu w 1-48? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano 7 godzin temu Autor Share Napisano 7 godzin temu 3 hours ago, pulemiot said: Jestem wielkim fanem Clear Prop, będę zaglądał, życzę dużo radości ze składania całej tej kabinowej i silnikowej drobnicy! Dziękuję! Już zacząłem nad tym pracować (zdradzę ci sekret: zacząłem od silnika) 1 hour ago, RogerM said: Czy w modelu, który będziesz budował czyli w skali 1-72 też brak nitowania na osłonach podwozia jak w modelu w 1-48? Na to wygląda: gdybyś tego nie powiedział, nie zwróciłbym na to uwagi. Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi