Skocz do zawartości

Curtiss H-75N, Royal Thai Air Force, 1/72, Clear Prop models

JollyMonk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!
Chcę rozpocząć nową budowę:

IMG_2834.thumb.JPG.4f83050cffcdd84f34fdab393df37fde.JPG

Model ten nie jest nowy, ale dopiero teraz nadszedł jego czas. Chcę mieć w swojej kolekcji wczesnego Hawka. Planuję zbudować tajską wersję tego samolotu z kolorowym kamuflażem (tak jak lubię) i wizerunkiem tajskiego bóstwa bohaterskiego Sukhripa na kadłubie. Prototyp będzie odzwierciedlał okres 1940-41 – czas walki Tajlandii najpierw z Francją, a później z Japonią.

2036476023_IMG_2837copy.thumb.jpg.59c577431edcd2bedd22e63f52cec99b.jpg

12508725_1661219977486354_2791393432019377255_n.jpg.c5ad05401034e13201eea259a8f4215d.jpg

W budowie nie planuje się niczego rewolucyjnego. Zadanie polega po prostu na starannym złożeniu modelu. Nawet bez eksperymentów w części artystycznej. Jednakże chętnie przyjmę wsparcie i pomoc. Zamierzam wykorzystać wszystkie dodatkowe elementy dostarczone przez producenta, a mianowicie: trawienie, rurkę Pitota oraz maski na canopy i koła. Będę malować emaliami ARCUS.

IMG_2835.thumb.JPG.6c5920f035e511008ade9fe1d8192461.JPG

• Like 7

5 minutes ago, martinello said:

Arma Hobby ...

Chce porównać a potem może i polepić dwa modele na raz.

Aha, rozumiem! Tam jest inny typ. Zacząłem budować ten egzemplarz, żeby był pierwszym w kolekcji Hawków. A potem chcę ten (od Armę), ale będzie francuski. :pilot:

Istnieje wiele różnic - musisz zrobić obie rzeczy) :peace:

3 hours ago, pulemiot said:

Jestem wielkim fanem Clear Prop, będę zaglądał, życzę dużo radości ze składania całej tej kabinowej i silnikowej drobnicy!

Dziękuję! Już zacząłem nad tym pracować (zdradzę ci sekret: zacząłem od silnika) :wink:

1 hour ago, RogerM said:

Czy w modelu, który będziesz budował czyli w skali 1-72 też brak nitowania na osłonach podwozia jak w modelu w 1-48?

Na to wygląda: gdybyś tego nie powiedział, nie zwróciłbym na to uwagi.  :hmmm: Dziękuję!