bulik58 Napisano 7 Maja Share Napisano 7 Maja Model znany wielu modelarzom , bezproblemowy w składaniu za wyjątkiem (dla mnie) traków , zastąpiłem oryginalne z modelu zakupionymi na Ebayu metalowymi , pod ciężarem niektóre pojedyncze traki rozsuwają się . Dokupiłem również zestaw SKP Lenses And Tallights For D9R Doobi nr.243 , przewody i łańcuszki pochodzą z moich szpargałów. Podstawka jest tymczasowa. https://www.mojehobby.pl/zdjecia/3/6/8/3705_rd.jpg 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Rewelka! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_1981 Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja (edytowane) Super wyszło. Podoba mi się bardzo. Szczególnie gąski i szybki. Mała uwaga- tłoczyska powinny być raczej "na błysk". One są tak gładkie i maja tyle chromu że brud czy wyciekający z układu olej praktycznie się ich nie łapie a rdza nie bierze nawet tych dawno opuszczonych i zapomnianych. Można zauważyć tez brak osiowości tłoczysk i cylindrów przez co realizm znacznie spada. kilka nieobrobionych linii podziału też się znajdzie Edytowane 8 Maja przez Michal_1981 dodałem kolejną uwagę i foto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 8 Maja Autor Share Napisano 8 Maja 10 minut temu, Michal_1981 napisał: Dzięki za słuszne wskazówki . Co do braku osiowości - problem z cylindrem z lewej strony wynika ze sposobu montażu jaki podaje Meng , nie można bardziej przycisnąć / wyprostować cylinder w jednej osi z tłokiem. Ja sam ten problem zauważyłem dopiero po zmontowaniu lemiesza ze spychaczem w jedną całość , powtórna ingerencja groziła uszkodzeniem / zniszczeniem tego elementu dlatego muszę z tym błędem żyć dalej. Meng popełnił wiele więcej błędów w tym modelu , dlatego warto na bieżąco porównywać części modelu z fotkami oryginalnych pojazdów o ile ma się do nich dostęp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Świetnie pomalowany i ubrudzony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Miałem okazje się pogapić na niego w Bytomiu Świetna robota. Ale ze względu na moje zboczenie w temacie podstawek, muszę się przyczepić do jednego drobiazgu: "wbiłbym" go bardziej w podłoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja (edytowane) Mnie rzuca sie jedna niespójność. Pojazd jest na bialym pylistym podłożu. A jego gąsienice w kolorystyce brudzebia tego nie uwzclędniają. Wygląda jakby podstawka i model nie były spójne Edytowane 8 Maja przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jordan Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Przecież autor napisał, że podstawka jest tymczasowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 8 Maja Autor Share Napisano 8 Maja (edytowane) 10 godzin temu, halset napisał: Miałem okazje się pogapić na niego w Bytomiu Świetna robota. Ale ze względu na moje zboczenie w temacie podstawek, muszę się przyczepić do jednego drobiazgu: "wbiłbym" go bardziej w podłoże. Dziękuje ci za dobre słowo, ja korzystając z twojej nieuwagi zazdrośnie spoglądałem na twój model Co do podstawki , to będzie mała z ziemistym podłożem i asfaltem . 9 godzin temu, patrykd napisał: Nie lubię fotek modelu np. na stole czy na macie Olfy, ta jest w zastępstwie. .Tymczasowo , choć można i tak Edytowane 8 Maja przez bulik58 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja Bogactwo detalu naprawdę imponujące. Trzecie zdjęcie to jakbym stał za nim. Świetna robota! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja Bdożer wygląda jak kosmiczny pojazd z Gwiezdnych Wojen!!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 10 Maja Autor Share Napisano 10 Maja Dziękuje wszystkim za uwagę , dobre słowa jak i cenne uwagi , które się przydadzą przy kolejnym modelu spycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja Leży na dnie, dosłownie, mam na myśli swoją poczekalnię. Mój będzie raczej z państwa położonego w Palestynie. Dużo fajnych pomysłów wcieliłeś w życie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 18 Maja Share Napisano 18 Maja Januszu jak dla mnie petardina , bardzo piękny detal . Co do malunków i eksploatacji sztuka sama w sobie , widać iż nie odpuszczasz i walczysz dalej . A propo to chyba twój pierwszy model który oglądam ? chociaż od ostatnich paru lat popadłem w inną otchłań i nie jestem w temacie . Pozdrawiam Mirek . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 18 Maja Autor Share Napisano 18 Maja Dzięki Mirek , cieszy mnie że udało mi się zwrócić twoją uwagę na moje zabawki. Co do oglądalności - to nie są pierwsze modele które widziałeś, kiedyś posyłałem ci fotki ale na priva. Doprowadzenie do końca któregoś modelu trwa u mnie nie raz parę lat , jak np. zestaw HEMTT-a z lawetą ( foto powyżej) który kończę już.... 4 a może i 6 rok, a wszystko to z własnej głupoty a może i chęci aby mieć model pojazdu który nie był produkowany seryjnie znam tylko jego oznaczenie i mam 1 rysunek. Największym wyzwaniem jest problem z dobrą dokumentacją pokazującą okablowanie silnika , i podwozia które jest mocno widoczne . Podobnie jest z M113 , zestawy Verlindena są mocno ubogie i z wieloma brakami, część dorabiam część dostalem jako druk . Poza tym są dni że jestem często raz tutaj a potem tam gdzie ty , dosłownie. A do tego wnuki i ... ta poniżej której często mi brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 18 Maja Share Napisano 18 Maja Świetny model. Brawo Ty, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi