Marwaw Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 Witam, Model co prawda skończony, ale to nie wszystko co zaplanowałem. Zabieram się za figurki. Oto regulaminowy in box: Trochę staroci z Airfixa i pamiętające jeszcze czasy mego dzieciństwa figurki żołnierzyków - polskie kopie figurek Revella, Matchboxa i i innych takich. Z tego wszystkiego stworzyłem załogę Latchama, widać że nie jest to mistrzostwo świata i wiele rzeczy trzeba będzie poprawić. Dlatego figurki zostały pokryte warstwą szpachlówki Gunze. Na dzień dzisiejszy są już zagruntowane gęstą beżową emalia Revella. Te dwa zabiegi trochę poprawiły wszystkie nierówności i zadziory. Ciąg dalszy niebawem. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 Wczoraj miałem wenę twórczą i pomalowałem figsy: Oczywiście tak ich nie zostawię jaszcze zostaną dopieszczone, ale ogólny zarys już jest, wklejone na amen zostaną na sam koniec, gdy już wszystko będzie gotowe. jeśli ktoś ma jakieś pomysły jak poprawić załogę, będę wdzięczny, mam niewielkie doświadczenie w figurkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Czy ten figurant na drugiej fotce cierpiał na chorobę morską? Sorki, tak mi się skojarzyło z tym śladem na burcie koło niego Troszkę pocieniować figurki i będzie super pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 Dzięki, zapisze się na kurs cieniowania, co do drugiego figuranta to masz rację w 100%, dla zabicia czasu mechanicy dobrali się do racji żywnościowych (konserwy i suchary) a efekty widać na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Dzięki temu jak potraktowałeś temat ze strzelcem z tyłu kadłuba model zaczął żyć "swoim" życiem... REWELACJA... BUAHAHAHAHA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 Witam, Poprawiłem trochę figurki. Pierwszy raz bawiłem się olejami dla artystów, oto efekty: Nie jest to jakieś mistrzostwo świata, ale jak na pierwszy raz, skale i mierną jakość figurek uważam, że całkiem nieźle. Chciałem jeszcze pokazać wstępną koncepcję dioramy. Zaznaczam, że zdjęcia te mają charakter wyłącznie poglądowy i pokazuję je poza konkursem: Za morze robi na razie prześcieradło. Na tym na razie kończę swą relację bo obecnie siedzę nad załogą Podhalanina. Zainteresowanych zapraszam na Forum KPM. Pozdrawiam,[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 3 Marca 2009 Autor Share Napisano 3 Marca 2009 Pomału będę się brał za wodę - na razie walczę z figurkami do Podhalanina, podejrzeć można na forum KPM-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 Latham wyszedł Ci bardzo ładnie i fajnie prezentuje się wraz z Podhalaninem. Czekam na morskie fale Te szachownice w "każdym" miejscu rządzą! A chorowity załogant niech uważa na "nawietrzną" Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 4 Marca 2009 Autor Share Napisano 4 Marca 2009 No dzięki, nie uważał i żałuje do tej pory Jak się wyrobie to kupie dziś płytę na podstawę podstawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 9 Marca 2009 Autor Share Napisano 9 Marca 2009 Witam, Zacząłem pracę nad podstawką - 150x90 cm Zrobiłem ją z płyty pilśniowej, która okleiłem kasetonami ze styropianu. Wyciąłem odpowiednie otwory i osadziłem modele. Na razie wszystko wygląda tak jakby się działo w okolicach bieguna w paku lodowym, brakuje tylko ruskiej atomowej łodzi podwodnej, jakiejś sympatycznej Delty Fale początkowo miałem zamiar robić z plasteliny, ale że słabo trzyma się styropianu dziś zakupię jakiś gips i podziałam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 WOW duże to Ale bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 ... brakuje tylko ruskiej atomowej łodzi podwodnej, jakiejś sympatycznej Delty I X-Winga... ;) No ale poza tym to cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 I gdzie ty to postawisz? Takie bydle, ale świetnie wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 9 Marca 2009 Autor Share Napisano 9 Marca 2009 W Muzeum Obrony Wybrzeża w Helu, żona by mnie z tym z domu pogoniła Początkowo pisałem, że montaż miał nastąpić latem na miejscu, ale robienie imitacji wody wśród sporej ilości turystów nie miałoby najmniejszego sensu. Mam natomiast inny problem, jak ja to przewiozę, bo nie wejdzie mi do auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Czyl iw muzeum będzie stało z tą... plamą na boku Muszę pojechać do tego muzeum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Mam natomiast inny problem, jak ja to przewiozę, bo nie wejdzie mi do autaJakby to było gdzieś bliżej Śląska, to bym Ci mógł pomóc...A muzeum nie może Ci pomóc w transporcie, skoro dla nich to robisz? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 9 Marca 2009 Autor Share Napisano 9 Marca 2009 Myślę, że pomogą, już gadałem z Dyrektorem. Peter zapraszam serdecznie, a o jakiej plamie mówisz bo zaczynam się bać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Model super, a i diorama niczego sobie, lubie takie. Ciekaw jestem tego morza jak go wykonasz. A tak się jeszcze zapytam z czystej ciekawości, to dość duża diorama jak na te dwa modele, czy jeszcze coś tam się znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 to dość duża diorama jak na te dwa modele O to chodzi, to jest jej atut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 9 Marca 2009 Autor Share Napisano 9 Marca 2009 W realu było tylko pełne morze samolot i okręt i tak będzie u mnie. Lucas, masz rację mała diorama byłaby przeładowana, co prawda znacznie prostsza do wykonania. Całe popołudnie walczyłem z falami, modelowałem je z różnego rodzaju gipsów i mas szpachlowych. Na razie wszystko schnie w garażu a na dniach dogrywka. Trzeba uważać bo gips lubi się kruszyć i odpadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Na razie wszystko wygląda tak jakby się działo w okolicach bieguna w paku lodowym ... Polskiej Arktyce mówimy zdecydowanie TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Witam! Zrobisz jakąś ramę do tego styropianu, czy tak zostawisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 10 Marca 2009 Autor Share Napisano 10 Marca 2009 Rama będzie zrobiona wraz z gablotą, już na Helu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Peter zapraszam serdecznie, a o jakiej plamie mówisz bo zaczynam się bać? O tej co tylny strzelec zrobił Dzieci to będą oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi