krzychu-onisk Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 stroju mówił Ci ktoś, że genialnie Ci to wychodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Bomba Jak dla mnie to perfekcyjny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2009 Dzięki za dobre słowa ;) Dziś spróbowałem robić odpryski. Najpierw Vallejo ale nie udało mi się domieszać właściwych kolorów, więc wziąłem oleje VanGogha i to nimi zrobiłem odpryski dla eksperymentu, najpierw rozjaśniałem trochę białym a potem malowałem trochę ciemną rdzą... Wyszło nawet przyzwoicie, nie przesadzałem z ilością odprysków: ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biskup Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Wygląda wyśmienicie!!!!! zwłaszcza środek!!!!!! Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 stroju wszystko pięknie i ładnie, ale może dałbyś jakieś zbliżenia np na odpryski itp. Ze zdjęć wygląda dla mnie jedynie że zmieniła mu się tonacja barw na zdecydowanie lepszą. Ogólnie model prezentuje się dość ciekawie więc czekam na dalszy postęp prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Pięknie wygląda PS.Wrzuć kilka fotek z bliska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Powiem tak, model jest rewelka, ale ... ta gąska na pleckach jest jakaś dziwna , ten kolor wygląda nienaturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 skala72 znów nie czytałeś dokładnie. Pisał, że to dopiero baza Szykuje sie Twój najlepszy model stroju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 skala72 znów nie czytałeś dokładnie. Pisał, że to dopiero baza Szykuje sie Twój najlepszy model stroju. Aaa, to jak tak, to i tak model jest rewelacyjny. Widzę, że gąsienicom wyszedł charakter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Małe pytanko: czym myjesz aerograf po malowaniu farbami Gunze serii C i czy używasz do malowania Retardera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 30 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2009 Małe pytanko: czym myjesz aerograf po malowaniu farbami Gunze serii C i czy używasz do malowania Retardera? Aero myję po malowaniu zmywaczem do farb akrylowych Wamodu-nic się temu nie oprze. A do rozcieńczania Gunze z serii C używam ich "Mr Color Leveling Thinner" to już ma w sobie retender. Dobra, złożyłem dziś wszystko do przysłowiowej "kupy", brakuje tylko lin holowniczych peryskopów i jakiś drobiazgów. Do zdjęć nabyłem dziś nowe "tło", jasno niebieskie: Następnie będę robił trochę rdzy i pigmentów na górze... I jak? PS skala72 tłumik jest pomalowany na razie tylko bazą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ŁukaszW Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Jeżeli to jest 72 to wygląda niesamowicie pełen szacun jednak na przedostatniej fotce na gąskach widać kleik - pewnie o tym już wiesz i to kwestia czasu P.S. świetne fotki jakiś lepszy aparacik czy ogólno dostępny cyfrzak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 30 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2009 Nie, nie skala72 to nick (przewiń do góry) ;) a skala modelu to oczywiście 1:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ŁukaszW Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 hahaha rzeczywiscie co za lol ale wstyd tak publicznie dać plamę hahaha no nic i tak bardzo ładnie się prezentuje i fotki są świetne Przepraszam usera o nicku skala72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 PS skala72 tłumik jest pomalowany na razie tylko bazą Pisałem o gąsienicy nad silnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Stroju, dzięki. Chyba wypróbuję farby Gunze, skoro wszyscy tak je chwalą. A model- po prostu poezja! Tylko klej na gąskach widać, ale to już pewnie zauważyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 (edytowane) do kasacji (pochrzaniło mi się coś :/ ) Edytowane 30 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 30 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2009 Fakt, iż pomalowałeś go pędzlami zamyka usta gorącym przeciwnikom pędzla ???? Przecież malowałem go aerografem.... Chyba wypróbuję farby Gunze, skoro wszyscy tak je chwalą. Ale pamiętaj Gunze nadają raczej tylko do aero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 stroju napisał Ale pamiętaj Gunze nadają raczej tylko do aero Wiem. Malowałem tymi z serii H. Bardzo dobre farby, lepsze od farb Tamki i całej reszty. Malowałem aero, do rozcieńczania użyłem spirytusu ale ostatnio zrobiłem nimi próbę pędzlem( bandaże gumowe i opony) i całkiem nieźle wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 2 Lutego 2009 Autor Share Napisano 2 Lutego 2009 P.S. świetne fotki jakiś lepszy aparacik czy ogólno dostępny cyfrzak? ( sorry Łukaszu że nie zauważyłem tego pytania wcześniej, więc żeby być solidnym odpowiem jeszcze ) Zdjęcia te robiłem kompaktem (wprawdzie dość dużym) Kodaka Z812 IS: Dostałem go na urodziny w przeddzień rozpoczęcia konkursu. Jestem bardzo zadowolony z niego szczególnie ze stabilizacji obrazu dzięki czemu nie muszę używać statywu do szybkich zdjęć z warsztatu, drobną wadą jest słabe makro dopiero od ok 20cm ale rekompensuje to wysoka rozdzielczość (później na kompie kadruje odpowiednio zdjęcia). Bardzo dobra jest matryca która ładnie oddaje rzeczywiste kolory. dobra, dosyć przechwałek i pierdół, czas na model: poprawiłem jeszcze gąsienice i przetarłem je metalizerem, zamontowałem MG34 z toczoną lufą , jeszcze wygrzebałem narzędzia do skrzynki narzędziowej i uformowłem metalowe liny holownicze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Super. Ta metalowa lufa karabinu na serio efektownie wygląda. Górna płyta pancerza jest przylejona na stałe? Bo wygląda na idealnie spasowaną i doklejoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 4 Lutego 2009 Autor Share Napisano 4 Lutego 2009 Górna płyta pancerza jest przylejona na stałe? Bo wygląda na idealnie spasowaną i doklejoną. Oczywiście że jest nie przyklejona , większość elementów w tym modelu jest tak spasowana, ale przy górnej płycie Eduard się popisał. Wczoraj domalowałem rdzę i nałożyłem pigmenty, i na tym zakończył się etap malowania, brakuje w sumie tylko liny holowniczej i paru drobiazgów, w ciągu najbliższych dni spodziewajcie się galerii I jeszcze zgodnie z trendami zrobiłem zdjęcie czarno-białe, na którym mój pojazd wygląda jeszcze realniej: I jak wrażenia? PS Jakby ktoś zauważył jakiegoś strasznego babola to niech da znać to spróbuje poprawić przed końcową galerią.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Spodziewamy sie raczej podstawki przed galerią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 I podciągnij do fotek w galerii trochę balans bieli, bo te są ewidentnie "za ciepłe". Ładniuśny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Ej, tłumik! Zaczerń końcówkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi