Jendrass1 Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 W Placy Zabaw nie założę, wystarczająco długo jesteś na forum żeby zorientować się że Administracja zamyka wszystko ze względu na własne widzi mi się. ;) Hmm mimo wszystko poszperaj na odkrywcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 Peter, rodzina mojej dziewczyny miała się ewakuować takim pociągiem z Wielkopolski, ale w wyniku zagubienia członka rodziny, nie wsiadła do niego. Potem ten pociąg został doszczętnie zniszczony przez Luftwaffe. Poza tym jak szukasz takiego pociągu, to proponuję raczej w miejscowości, w której został zniszczony poszukać w archiwum miejskim lub w lokalnych książkach historycznych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 Taaak... po tym przerywniku proponowane przeze mnie kolory polskiego 3barwnego kamuflażu wyglądają nadal tak samo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Marca 2009 Autor Share Napisano 27 Marca 2009 OK, a teraz zgadywanka, powiedzcie mi, jaki rodzaj wojska reprezentuje ten żołnierz ?? Foto wykonano w atelier w Grodnie. Dowiedziałem się więcej, chodzi o 29 Dywizja Piechoty, patrz "herb" nad zdjęciem, poniżej oznaczenie 29 Pułku Artylerii Lekkiej, czyli nic z pancerką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Z tym ze w miejscu gdzie jest postać z mieczem i tarczą na ramce jest anioł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 A nie jest to przypadkiem św Jerzy ? Trochę by pasowało, tylko smoka nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Marca 2009 Autor Share Napisano 27 Marca 2009 Z tym ze w miejscu gdzie jest postać z mieczem i tarczą na ramce jest anioł To przecież teraz malowane jest, a ramka jest z połowy lat 20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Zauważyłem mała niezgodność więc powiedziałem. A anioł i rycerz/św. Jerzy to dwie różne postaci więc głowy bym nei dał że to ten sam herb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Zauważyłem mała niezgodność więc powiedziałem. A anioł i rycerz/św. Jerzy to dwie różne postaci więc głowy bym nei dał że to ten sam herb ehh Peter, a poszukał byś czasem ...? EDIT: nawet na wikipedii jest wzmianka. Orzeł - Korona Pogoń - Litwa Archanioł Michał - Ukraina http://www.zespolkoryta.osw.pl/2/Patronszko%C5%82y/HistoriaOr%C5%82aBia%C5%82ego/tabid/81/Default.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Orzeł - Korona Pogoń - Litwa Archanioł - Ukraina wow skończyłem podstawówkę To drugie zdjęcie od skali, albo raczej ten rycerz na drugiej planszy mnie zbiły z tropu bo jakoś z aniołem nie skojarzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 wow skończyłem podstawówkę Ile masz latek chłopczyku ? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Zaledwie kilka lat mniej od Ciebie (sądzac z awatara ;)) -> 17 ale za rok się poprawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 No młody, masz szczęście ;) ale wiesz, używaj googla tak na przyszłość. A to piwo z poprzedniego posta cofa boś niepełnoletni jegomość jeszcze. Masz 17lat i skończyłeś podstawówkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 A to coś dziwnego bo nie wiedziałem skończyłem jak miałem 13 lat Potem gimnazjum a teraz ogólniak Jakie piwo poza tym, to cola tylko się spieniła :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 29 Marca 2009 Autor Share Napisano 29 Marca 2009 Ta wiadomość powinna ucieszyć fanów polskiej pancerki, nie wiem za bardzo, co można jeszcze powiedzieć i napisać w tem 7 TP, ale widać, że jeszcze można. Janusz Magnuski, Rajmund Szubañski, Janusz Ledwoch, 118 stron, 15 stron kolorowych, 157 fotografii, 15 map, 2 tabele, 1 schemat, 8 str. planów Produkcja i zastosowanie bojowe ISBN 9788372193179 Cena 45 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Kupiłeś ? Masz już ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Skoro tam są mapy, to pewnie skupili się na bojowym użyciu 7TP Już zamówiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 29 Marca 2009 Autor Share Napisano 29 Marca 2009 Jeszcze nie mam, bo i kiedy miałem kupić, dopiero wczoraj na stronie Wyd. Militaria wychaczyłem. Ciekawe, kiedy wydadzą coś o polskich Vickersach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 A ja już mam. Wreszcie są plany 1/35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Dla zainteresowanych polecam bardzo (podtytuł jest mylący, materiały dotyczą..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Marca 2009 Autor Share Napisano 30 Marca 2009 A ja już mam. Wreszcie są plany 1/35. I jak, co więcej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Nie ma co opisywać spisu treści. Trzeba to mieć i ...już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Ja che do PL już ! że też wszystkie fajne gazety wychodzą ja nie ma mnie w kraju ! wszystko mi wykupią ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 I dobrze ci tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Marca 2009 Autor Share Napisano 30 Marca 2009 Ja che do PL już ! że też wszystkie fajne gazety wychodzą ja nie ma mnie w kraju ! wszystko mi wykupią ! Przecież możesz zamówić przez Net i ci wyślą. Do Brukseli również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi