Dumo Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 Dobra robota czekam na dalsze w.i.p'y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 10 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2009 Dzięki - na tą chwilę koniec - nity do mocowania zrobię jutro bo zabrakło mi CA. Dalszy wathering odbędzie sięjuż na budynku - szkoda na to czasu teraz. Zabieram się za malowanie budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 Łaaaa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 Sebuś zmień kolorystykę profili, jak dla mnie nie pasują do reszty. Poza tym gites. Fajnie Ci się wygięła blacha falista. Z czego dechy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 10 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2009 Nie zmienię Mnie się podoba a poza tym nie ma na razie reszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 o kurde,daszek jak zywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Dechy, to jak mniemam balsa, bo ona dobrze oleje i insze specyfiki pije. Ramy mają dobry kolor, ciemny - Seb maluje kontrastowo, więc można się spodziewać jaśniejszych akcentów... w postaci rdzy(?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 To jest prawdziwy dach co nie ?? Heh Te drewno to dla mnie mistrzostwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 dzięki, to drewno to jakieś 5 minut pracy, farby olejne abteilungi i jako rozcieńczalnik to rozpuszczalnik do humbroli Wamodu, schnie szybciej niż ws. Kolejny mały kroczek, budynek faza pierwsza - baza cegieł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Wreszcie zrobiłeś coś ładnego Baza była taka jak rozmawialiśmy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Kurde możesz napisac jak zrobiłeś te cegły?? Mam kilka cegieł na podstawkach moich figurek do Warhammera i za cholerę nie mogę znaleźc ładnego koloru. To co pomalowałem to jest po prostu czerwone w rożnych odcieniach a nie ceglaste :(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 No dach SUPER wygląda. Będę zaglądał czasami i podpatrywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 Zwiększyłem kontrast kolorów pigmentów i farb aby pózniej po dalszym watheringu a już zastosowaniu globalnie gruzu powrócić do wcześniejszej/zbliżonej kolorystyki. Przy tamtym było za mało kontrastu jak na tak wczesny etap prac. Skoti nie stosuje jednej farby,na bazie prawie czarnego brązu,rozjaśniałem go stopniowo olejami, a potem wszedłem pigmentami. po wysuszeniu powrót do olejnych farb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 No budynek wygląda bardzo klimatycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Jak dla mnie to odcień cegieł jest bardzo realistyczny i budynek wygląda świetnie. Tylko może tam gdzie ta wyrwa mógłbyś zrobić jaśniejszy odcień. Chyba że to już stara 'pamiątka'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Kurde, Seb. Bardzo chcesz polskich lepiaczy zniechęcić do lepiactwa . Ciekawi mnie efekt białej/szarej zaprawy między cegłami. Zapuszczasz po prostu te "linie podziału" jakąś rozcieńczoną farbą, czy masz na to inszy patent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 16 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2009 Kaziu to wklepany pigment i zafikserowany. Co do pierwszej części twojego wywodu to duża przesada. Kolejny etap prac- długo mi zeszło bo mam mnóstwo roboty w pracy. Tak z doskoku nocami lepiłem. Na razie nie mogę pomalować stropu bo to jedyną szansą na operowanie budynkiem podczas malunków. Dorobię teraz rynny i ugładzę tył i będzie koniec aż do momentu gdy przykleję do dioramy Nie przeglądałem długo forum i zostawię sobie to na rano a widzę że dużo się wydarzyło w moich ulubionych tematach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Ejjj??? to było w konkursie, co jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 świetne, updejcik jakiś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 a proszę Dziś dotnę na wymiar tory i podłożę piankę aby dopasować wysokość między torem a peronem - z moich wyliczeń winno to być między 1.3-a 1,6 cm. Choć głównym wyznacznikiem będzie efekciarskie ułożenie czołgu. Jak dobrze pójdzie to wysypę równiez żwirek. W pustym miejscu bedzie trawnik-nie wytrzymałem i muszę sobie pobłocić. Reasumując moje szanse na Bytom z ta pracą wzrastają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Wiesz, Seb, czasem jest tak, że "efekciarstwo" jest niewskazane, powinna raczej królować poprawność merytoryczna (patrz: sama Pantera). Natomiast w przypadku budynku (śledzę te "boje" na nPWM o błędy w dachu) - i tak większość modelarzy nie jest architekatmi/budowlańcami i sobie nie zdaje sprawy z błędnej konfiguracji tych desek + blacha falista. W związku z powyższym, można sobie pozwolić na "efekciarstwo" - budynek ma się jeno podobać, a nie stać zgodnie z "prawidłami sztuki budowlanej". Patrząc od strony czysto estetycznej - ta ruinka to świetna robota. I niech tak zostanie . P.S. Te płytki chodnikowe to jakieś gotowce (coś tak kojarzę...)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 fajnie, to obejrzę na żywo w realu! bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 22 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2009 przy takim tempie a mocno zwolniłem to może być problem Mała aktualizacja - wymieniłem dach na łupki, i zrobiłem rynny - jeszcze się świecą bo olejami malowałem. Dach jest mocno kolorowy bo to faza przed zgaszeniem pigmentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 Dawno mi sie marzy zrobic jakies rumowisko, jak patrze na twoje to coraz bardziej apetyt narasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 Sebek, przed lepieniem tego rumowiska, na dioramkę, proponowałbym nieco poszarpać cegły, przy ubytkach.Są bardzo okrągłe, co chyba wynikało z odlewu plastiku(?) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi