Avi Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 Czyli jak wynika z tego co piszesz, będzie to model z kompletnym wnętrzem - przedział kierowcy, bojowy i silnikowy - no, no, nieźle. Ciekawy jestem jakby wyglądał Twój model w 1/35 - pewnie wnętrze samego silnika byś zrobił, hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 Nie macie czasem wrażenia, że części żywiczne wyglądają jakby były zrobione z mydła i nie posiadały żadnych ostrych krawędzi? Dobrze, że po malowaniu to wrażenie znika i ukazuje się fantastyczne zdetalowany model. Ile ja bym dał, żeby mieć w święta czas wolny na modele, zazdroszczę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 W tej skali 0.1 mm to BARDZO DUŻO Jednym słowem - masakra. Zestaw żywiczny jest bardzo dobry ale musiałem dziesiątki razy spasowywać wszystko. co tu pisać - patrzeć ,podziwiać, zazdrościć No bez przesadyzmu! na razie to tylko montaż gotowych elementów i żadnych tam doróbek. Czerwony Tanku - jesteś wariat. świetny projekt fantastycznie zdetalowany temat, obserwuje i się uczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2008 Czerwony Tanku - jesteś wariat. świetny projekt fantastycznie zdetalowany temat, obserwuje i się uczę Jestem! Co do wnętrza - nie będzie pełnego a tyle i ile widać przez pootwierane włazy. Silnik będzie bardziej zdetalowany bo będzie wyeksponowany. Reszta będzie bardziej w zarysach... Dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2008 Ciekawy jestem jakby wyglądał Twój model w 1/35 - pewnie wnętrze samego silnika byś zrobił, hehe Pewnie by mnie kusiło. Dlatego lepeiej jak się za 1/35 nie będę brał. Robiłbym 1 model na 5 lat... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 (edytowane) Jedziemy dalej. Wnętrze posklejane, spasowane i pomalowane. Brak chłodnic i paru pierdółek: Dorobiłem też ten rant z otworami na śruby, coby tylną płytę było do czego przykręcić. Oczywiście flaki jak po wyjściu z fabryki. Jasne, że wszystko będzie zabrudzone, zachlapane olejem, pordzewiałe, obite i okurzone (fuj, co za chlew!). A tak z pokrywą choć nad nią jeszcze się popastwię (chyba jeden bok będzie zdemontowany): Rozpocząłem pracę nad mega-wieżą. Wstępnie sklejona na plastelinę żeby zobaczyć jak całość będzie wyglądać: Ale potwór.... Pozdrawiam! Edytowane 29 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Podoba mi się ten czołg ... wygląda jak Frankenstein czekamy na dalsze fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Podoba mi się ten czołg ... wygląda jak Frankenstein czekamy na dalsze fotki Bo to jest Frankenstein, tyle, ze egipski ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafał górecki Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Szacun dla Ciebie. Na pewno jakaś mała skala. Piszemy bez capslocka (chyba że krzyczymy). Moderator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzywa Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Niezły cudak Osobiście kojarzy mi się troszkę z niemieckim Mausem. Powodzenia w pojekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Witam . Bardzo ciekawy i unikatowy projekcik. Świetnie się prezentuje przedział silnika jak i on sam Mam nadzieję że wszytskie klapy&włazy w tym modelu będziesz robić otwarte aby jak najwięcej wyeksponować modelu. Planujesz do niego jakąs podstawke ? Pzd|2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Witam . Bardzo ciekawy i unikatowy projekcik. Świetnie się prezentuje przedział silnika jak i on sam Mam nadzieję że wszytskie klapy&włazy w tym modelu będziesz robić otwarte aby jak najwięcej wyeksponować modelu. Planujesz do niego jakąs podstawke ? Pzd|2 No przecież na wstępie wątku jest odpowiedź na wszystkie Twoje pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 brawo, piękny silniczek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 hehe ale cudacznie z tą wieża wygląda Jakoś mi się z artylerią okrętową skojarzyła, prawie jak z jakiegoś pancernika Silniczek też fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 A tam artyleria okrętowa! KING TIGER!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 A tam artyleria okrętowa! KING TIGER!!!! oż kurde no właśnie, wiedziałem, że coś mi toto przypomina ale nie wiedziałem za bardzo co i wymyśliłem pancernika, ale szanowny moderator strzelił prosto w dziesiątke OK, koniec offtopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 No przecież na wstępie wątku jest odpowiedź na wszystkie Twoje pytania. Nie śledziłem wątku od początu , stąd tez moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2008 Ale sie ciekawie tu zrobiło! Nie ma co! Artez : wóz będzie pootwierany, "rozbebłany". Mahometanie postanowili zobaczyć co jest "pod maską" i zaczeli grzebać, grzebać... A że słonko przygrzewało więc nie bardzo im się chciało go składać spowrotem. A potem dostali "cynk", że nadciąga izraelski blitzkrieg więc rzucili wszystko (bo to dziadostwo i tak nie pojedzie) i tak jak stali wzięli nogi za pas... Ot i cała historia. reggy,R_Mazzi: kopary Wam poopadaja jak zobaczycie tego potwora razem z lufą! Pozdrawiam i idę go dalej męczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 Artez : wóz będzie pootwierany, "rozbebłany". Mahometanie postanowili zobaczyć co jest "pod maską" i zaczeli grzebać, grzebać... A że słonko przygrzewało więc nie bardzo im się chciało go składać spowrotem. A potem dostali "cynk", że nadciąga izraelski blitzkrieg więc rzucili wszystko (bo to dziadostwo i tak nie pojedzie) i tak jak stali wzięli nogi za pas... Ot i cała historia. Dzięki za wyjaśnienie TankRed1070 . Kocepcja całkiem sympatyczna , możesz obok pojazdu zostawić porzucone w chaose jakieś narzędzia bądź broń Mahometów o ile takie coś można dostać do 1/72. Kibicuje i powodzenia przy dalszej pracy nad projektem . Pzd|2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2008 Przymiarki z wieżą ujawniły, że przez ten gigantyczny właz (a będzie jeszcze większy bo jeszcze 2 płyty otworzę) będzie widać całe wnętrze. Czyli trzeba je porządnie "umeblować". Dzisiejsze dzierganie dotyczyło właśnie meblowania przedziału załogi. Wykonane boki i krzesła załogantów: Widzicie ten pytajnik? Obok położyłem pocisk do działa BS-3. Jest znacznie większy aniżeli amunicja kal. 85 mm. Normalnie w teciakach na podłodze stały skrzynki z amunicją. Te pociski oczywiście nie wejdą do skrzynek po amunicji 85 mm więc domyślam się, że trzeba postawić w tym miejscu skrzynki amunicyjne do działa BS-3. Czy ktoś ma może zdjęcia skrzynek amunicyjnych do BS-3? No i drugie pytanie: grzebię w poszukiwaniu fotek "z epoki". Cały czas byłem przekonany, że pojazdy te były w użyciu już w czasie wojny 6-cio dniowej ale to co znalazłem wskazuje, że Izraelczycy przejęli te parę sztuk w czasie wojny Yom Kipur. Informacji na ich temat jest mało. Czy ktoś może wie jak to w końcu z nimi jest? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Zgadza się. To jest monstrum skonstruowane w 1972 roku i użyte w wojnie Yom Kippur. Natmiast ten drugi egipski wynalazek, z haubicą D-30 122 mm, to już produkt z roku 1980 Zresztą w latach 90tych kilka sztuk sprzedano armii Kubańskiej. Na wzór owych kilku egzemplarzy Kubańczycy skonstruowali swojego 'potworka', o zbliżonej urodzie, może nawet jeszcze brzydszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 No to się wyjaśniło. Dzięki Avi. Czyli koncepcla wspólnej podstawki z IS-3 odpada. Trudno. Dam jakieś inne dziwadło w takim razie albo zostanie sam (może i tak lepiej?). Idę szukać materiałów źródłowych. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 No to się wyjaśniło. Dzięki Avi. Czyli koncepcla wspólnej podstawki z IS-3 odpada. Trudno. Dam jakieś inne dziwadło w takim razie albo zostanie sam (może i tak lepiej?). Idę szukać materiałów źródłowych. Pozdrawiam! A czemu odpada - wejdź na mój wątek warsztatowy - tam wrzuciłem dzisiaj fotkę egipskiego ISa-3 z wojny Yom Kippur. Z ciekawości zacząłem szukać w sieci na znanych (i nieznanych) mi forach jakichkolwiek zdjęć tego czegoś. Nic! Zalogowałem się nawet na arabskim forum miłośników militariów i historii (anglojęzycznym), ale tam doswiedziałem się tylko, że tą wojnę (Yom Kippur) bezdyskusyjnie wygrały Egipt i Syria, a Izrael poniósł druzgocącą klęskę i musiał błagać ONZ o interwencję (sic!). Jak się wypowiedziałem, że wg. wersji obowiązującej w 'reszcie świata' to chyba nie do końca tak było to zostałem zbanowany i zwyzywany od żydowsko-amerykańskich rewizjonistów (szybko się na mnie poznali - hehehehehe). Zastanawiam się, jak w dobie internetu można mieć tak zryty berecik (sorry za kolokwializm). No ale cóż - dowiedziałem się też, że w Egipcie książeczka "Protokoły Mędrców Syjonu" uchodzi za oficjalne źródło historyczne i jest traktowane na równi z innymi opracowaniami stricte już naukowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 wojnę (Yom Kippur) bezdyskusyjnie wygrały Egipt i Syria, Cóż wiara czyni cuda, albo piramidy nie pamiętam .... dowiedziałem się też, że w Egipcie książeczka "Protokoły Mędrców Syjonu" uchodzi za oficjalne źródło historyczne U pewnego dyrektora również. A on nie z Egiptu ...chyba ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 jak w dobie internetu można mieć tak zryty berecik Pewien wieszcz kiedyś powiedział: "Dopóki nie skorzystałem z Internetu nie wiedziałem ze na świecie jest tylu idiotów" Co to za forum było ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi