Andrzej_LK Napisano 21 Marca 2009 Autor Share Napisano 21 Marca 2009 chyba produkcja jadar model - szczerze to nie pamiętam bo leżały parę lat (!) w szufladzie. jak wejdziesz na stronę Jadaru i wstukasz w wyszukiwarkę to powinieneś znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Wygladają tak se. Jak będę na Węgrzech to może dostanę http://www.tracks-n-troops.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=23_25&products_id=5930 Czyżby szykowała się spora scenka? Jakieś figsy pewnie będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 O jej.... jesień idzie..... Podziwiam, podziwiam... Trawę to się kiedyś malowało ale żeby liście na drzewach wieszać?! Szacuuunek! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Andrzej_LK ja bym prosił o dokładną relację z drzewka, bo to moja największa bolączka zasadzić sobie drzewo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 8 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2009 nie zdążyłem przed końcem konkursu ale miałem ostatnio zbyt dużo pracy. za to ruszyłem trochę w temacie Schneiderki, wczoraj nawet dostała surfacerem po oczach... to fotki jeszcze przed malowaniem, mogę powiedzieć tylko, że polecam ten zestaw, nawet jak na żywiće jest znakomity. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Co to za czerwony drut? To kóleczko na końcu jest bombowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 No Andrzeju a ja na swoją nadal czekam i czekam... i zaczynam krzywo patrzeć na Martolę, a mogłem w T&T zamówić... Jakieś spostrzeżenia odnośnie jakości żywicy? Kruchości/łamliwości, twardości, obróbki? Czekam na dalsze relacje z prac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 a mogłem w T&T zamówić... quote]I zapłacić 19Euro za przesyłkę, brawo, co za świetny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 I zapłacić 19Euro za przesyłkę, brawo, co za świetny pomysł. Nie prawda. Na początku finalizując zamówienie wyskakuje 19 euro ale to jest maksimum. Przy wysyłce naliczają wg. wagi i jest to ostatecznie znacznie mniej. Natomiast nie wierzę byś w T&T czekał krócej Andrzej: piękna ta armatka a zacznie dopiero wyglądać po pomalowaniu. W zasadzie to już jest chyba posklejana? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 rtoipmodest nie obawiaj się, z T&T Shneiderka sama by nie szła. TankRed1070 ja tam na nich nie narzekam, wyrabiali się max. do miesiąca czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Andrzej - nareszcie powstałeś z popiołów. Zanosi się elegancka armatka. Mam nadzieję, że jak wrócę znajdę w skrzynce dużo powiadomień o postępach w tym wątku! Pozdrawiam i trzymam kciuki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2009 oj, nie jest prosto powstać z popiołów... Złośliwcze - żywica jest rewelacyjna jak na moje normy - nie za twarda, nie za krucha, dobrze się szlifuje. i tak niestety pękły dwie delikatne części przy wycinaniu ale udało się je posklejać. dopiero dzisiaj odkryłem spory błąd w zestawie - odlane są dwa identyczne koła z kierunkowym bieżnikiem. trzeba było jedno przerobic, na szczęście nie było to zbyt trudne, bo wyraźnie jedno musi być prawe a drugie lewe. dziękuję z auwagi i komentarze, to motywuje do wykrojenia paru wolnych chwil. działo powoli dostaje washa: a to jest ciekawe zdjęcie: po lewej stronie macie kompletną Schneiderkę, po prawej lufę (TYLKO lufę) PAK 41/43 - niezłe porównanie, prawda? myslę, że przez Święta trochę sie podciągnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Fajne lufki :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 11 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2009 napieram dalej. przedstawiam wam pannę Zofię Schneider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Swojska..taka bym powiedział, z nazwoimienia nawet...jednak jedna myśl sie nasuwa...chyba przyszedłbył czas na przesiadkę Żółwik, przesiadkę na akryle T lub G ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Sżkoda, ze przy tak apetycznej armatce nie pokusiłeś się o pocienienie płyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 chyba przyszedłbył czas na przesiadkę na akryle T lub G ;) Popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Fajna Zośka! Ale fakt - na zdjęciach płyta wygląda cośkolwiek grubawo... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 13 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2009 oj, macie rację z tą płytą, jak mogłem to puścić? ale po namysle może to i lepiej bo wycienić tej części raczej by się nie dało a zrobienie od nowa zabrałoby zbyt dużo czasu. zostanie gruba Zośka. producent powinien pomysleć o blaszce fototrawionej. z akrylami to też racja... ale to przy innej okazji. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 13 Kwietnia 2009 Share Napisano 13 Kwietnia 2009 Na upartego możesz spróbować pocienić lekko okolice krawędzi: górę i boki na pewno by się dało. Zresztą,jak będzie całość to to wcale nie musi się tak rzucać w oczy. Pewno zdjęcie wyolbrzymia bo inaczej zrobiłbyś z tym porządek już dawno. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 19 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2009 trochę podciągnąłem prace leśne i inne. nie udało się drania spoziomować, trzeba będzie kombinować z podstawką. teraz obicia, filterek, podstawka itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Oj! Świetnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[EC]Duke Napisano 20 Kwietnia 2009 Share Napisano 20 Kwietnia 2009 Hej, zaglądam tu regularnie, model wygląda rewelacyjnie, drzewa też, szacun po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 20 Kwietnia 2009 Share Napisano 20 Kwietnia 2009 Roślinki jak i model, nic tylko "rewelacyjnie". Czekam aż podstawka będzie gotowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 21 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2009 trochę go obiłem a przede wszystkim wyprodukowałem szyby do reflektorów, poza tym pomysł dojrzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi