Grzes Napisano 20 Października Share Napisano 20 Października 48 minut temu, Soris napisał: Wybitnie Dobry Modelarz Robi Kolejnego Letadło Lima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 20 Października Share Napisano 20 Października Może nie jest za późno. Nie zapomnij o waetheringu bo jak znowu przekupisz admina to atak od frontu murowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Października Share Napisano 20 Października 6 godzin temu, abtb napisał: Zagadałeś tymi skrótami i zapomniałem napisać, że niezwykle urokliwa ta parka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 22 Października Autor Share Napisano 22 Października W dniu 20.10.2025 o 18:10, Grzes napisał: niezwykle urokliwa ta parka I owszem, ale chciałbym zaważyć, że lada chwila zrobi się z tego niezły trójkącik Dziś odrobinkę jak w radio - bez fotek, bo i pokazywać nie ma co. Nasz główny bohater filmowy jest już po łoszach i schnie sobie grzecznie na boku i czeka go już tylko pokrycie lakierem końcowym i montaż podwozia i baniaków na naftę. Jako ciekawostkę (o której zupełnie nie wiedziałem ) którą pragnę się z wami podzielić jest fakt, że szachownice na usterzeniu pionowym są niesymetryczne względem siebie. Szachownica z lewej strony jest przesunięta do przodu w stosunku do prawej. A przesunięcie to wynika z położenia luków inspekcyjnych na usterzeniu. Niestety, fakt ten skojarzyłem już po fakcie i trochę się wtopiłem z położeniem tej lewej . No cóż - będzie pole do popisu dla malkontentów w galerii (w końcu @rudy0007 musi mieć gdzie mazać tymi kredkami ) Z wieści innych - zmodyfikowałem odrobinkę tytuł warsztatu i ruszyłem z budową CS-102 (czyli będzie po czechosłowacku i być może z Zetorem). A dla czego nie po indonezyjsku? Bo na rynku w Dżakarcie nie udało mi się nabyć napisów eksploatacyjnych do tego malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 26 Października Autor Share Napisano 26 Października W sumie to zakańczam ten przydługi warsztat CS-102 to już inna historia, choć i on niebawem trafi do portfolio. 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Sobota o 18:51 Autor Share Napisano Sobota o 18:51 Koniec 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Sobota o 19:11 Share Napisano Sobota o 19:11 No, wreszcie coś innego! A nie tylko szachownice i szachownice... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano Sobota o 19:15 Share Napisano Sobota o 19:15 A co tam się złego stało z wiatrochronem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Sobota o 20:12 Autor Share Napisano Sobota o 20:12 52 minuty temu, jachud3 napisał: A co tam się złego stało z wiatrochronem? Możesz rozwinąć? Bo zasadniczo to on jest z modelu Hobby Bossa, gdyż oryginał się rozpękł na dwie równe części przez środek przedniej szyby. Było o tym pisane bodajże na poprzedniej stronie wraz dokumentacją fotograficzną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano Sobota o 20:18 Share Napisano Sobota o 20:18 To że poprzedni pękł to widziałem, ale żeś Pan nie załatał tej dylatacji między kadłubem a szybą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Sobota o 20:49 Share Napisano Sobota o 20:49 Bardzo fajny, dwa knedliki na kolację . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Sobota o 21:27 Autor Share Napisano Sobota o 21:27 Godzinę temu, jachud3 napisał: ale żeś Pan nie załatał tej dylatacji między kadłubem a szybą Tam nie ma dylatacji - tam został łosz. Tak jak i na styku grzebienia ze skrzydłem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Sobota o 21:29 Autor Share Napisano Sobota o 21:29 38 minut temu, barszczo napisał: dwa knedliki Ten bisSB to tylko się załapał z racji mocnego powinowactwa ze "sparką". Sam model był już na forum ze trzy lata temu, teraz tylko robię mu lepsze fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano Sobota o 21:52 Share Napisano Sobota o 21:52 2 godziny temu, abtb napisał: Koniec Krzyż na drogę! Najgorzej, że gdyby tym washem, co został przytrzeć trochę znaki, to nawet by się mię podobał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Sobota o 22:03 Autor Share Napisano Sobota o 22:03 7 minut temu, greatgonzo napisał: Krzyż na drogę! Amen! 8 minut temu, greatgonzo napisał: to nawet by się mię podobał. Wkręcasz mnie 8 minut temu, greatgonzo napisał: Najgorzej że gdyby tym washem, co został przytrzeć trochę znaki Cel był właśnie taki, żeby ich nie przecierać i żebyś nie musiał zmieniać zdania w sprawie "tych" znaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi