Grzes Napisano 20 Października 2025 Napisano 20 Października 2025 48 minut temu, Soris napisał: Wybitnie Dobry Modelarz Robi Kolejnego Letadło Lima Cytuj
Xmen Napisano 20 Października 2025 Napisano 20 Października 2025 Może nie jest za późno. Nie zapomnij o waetheringu bo jak znowu przekupisz admina to atak od frontu murowany. Cytuj
Grzes Napisano 20 Października 2025 Napisano 20 Października 2025 6 godzin temu, abtb napisał: Zagadałeś tymi skrótami i zapomniałem napisać, że niezwykle urokliwa ta parka 1 Cytuj
abtb Napisano 22 Października 2025 Autor Napisano 22 Października 2025 W dniu 20.10.2025 o 18:10, Grzes napisał: niezwykle urokliwa ta parka I owszem, ale chciałbym zaważyć, że lada chwila zrobi się z tego niezły trójkącik Dziś odrobinkę jak w radio - bez fotek, bo i pokazywać nie ma co. Nasz główny bohater filmowy jest już po łoszach i schnie sobie grzecznie na boku i czeka go już tylko pokrycie lakierem końcowym i montaż podwozia i baniaków na naftę. Jako ciekawostkę (o której zupełnie nie wiedziałem ) którą pragnę się z wami podzielić jest fakt, że szachownice na usterzeniu pionowym są niesymetryczne względem siebie. Szachownica z lewej strony jest przesunięta do przodu w stosunku do prawej. A przesunięcie to wynika z położenia luków inspekcyjnych na usterzeniu. Niestety, fakt ten skojarzyłem już po fakcie i trochę się wtopiłem z położeniem tej lewej . No cóż - będzie pole do popisu dla malkontentów w galerii (w końcu @rudy0007 musi mieć gdzie mazać tymi kredkami ) Z wieści innych - zmodyfikowałem odrobinkę tytuł warsztatu i ruszyłem z budową CS-102 (czyli będzie po czechosłowacku i być może z Zetorem). A dla czego nie po indonezyjsku? Bo na rynku w Dżakarcie nie udało mi się nabyć napisów eksploatacyjnych do tego malowania Cytuj
abtb Napisano 26 Października 2025 Autor Napisano 26 Października 2025 W sumie to zakańczam ten przydługi warsztat CS-102 to już inna historia, choć i on niebawem trafi do portfolio. 7 1 Cytuj
Grzes Napisano 8 Listopada 2025 Napisano 8 Listopada 2025 No, wreszcie coś innego! A nie tylko szachownice i szachownice... 1 Cytuj
jachud3 Napisano 8 Listopada 2025 Napisano 8 Listopada 2025 A co tam się złego stało z wiatrochronem? 1 Cytuj
abtb Napisano 8 Listopada 2025 Autor Napisano 8 Listopada 2025 52 minuty temu, jachud3 napisał: A co tam się złego stało z wiatrochronem? Możesz rozwinąć? Bo zasadniczo to on jest z modelu Hobby Bossa, gdyż oryginał się rozpękł na dwie równe części przez środek przedniej szyby. Było o tym pisane bodajże na poprzedniej stronie wraz dokumentacją fotograficzną Cytuj
jachud3 Napisano 8 Listopada 2025 Napisano 8 Listopada 2025 To że poprzedni pękł to widziałem, ale żeś Pan nie załatał tej dylatacji między kadłubem a szybą 1 Cytuj
barszczo Napisano 8 Listopada 2025 Napisano 8 Listopada 2025 Bardzo fajny, dwa knedliki na kolację . 1 Cytuj
abtb Napisano 8 Listopada 2025 Autor Napisano 8 Listopada 2025 Godzinę temu, jachud3 napisał: ale żeś Pan nie załatał tej dylatacji między kadłubem a szybą Tam nie ma dylatacji - tam został łosz. Tak jak i na styku grzebienia ze skrzydłem: Cytuj
abtb Napisano 8 Listopada 2025 Autor Napisano 8 Listopada 2025 38 minut temu, barszczo napisał: dwa knedliki Ten bisSB to tylko się załapał z racji mocnego powinowactwa ze "sparką". Sam model był już na forum ze trzy lata temu, teraz tylko robię mu lepsze fotki Cytuj
greatgonzo Napisano 8 Listopada 2025 Napisano 8 Listopada 2025 2 godziny temu, abtb napisał: Koniec Krzyż na drogę! Najgorzej, że gdyby tym washem, co został przytrzeć trochę znaki, to nawet by się mię podobał. 1 Cytuj
abtb Napisano 8 Listopada 2025 Autor Napisano 8 Listopada 2025 7 minut temu, greatgonzo napisał: Krzyż na drogę! Amen! 8 minut temu, greatgonzo napisał: to nawet by się mię podobał. Wkręcasz mnie 8 minut temu, greatgonzo napisał: Najgorzej że gdyby tym washem, co został przytrzeć trochę znaki Cel był właśnie taki, żeby ich nie przecierać i żebyś nie musiał zmieniać zdania w sprawie "tych" znaków Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi