Thalgonis Napisano 23 Września 2025 Napisano 23 Września 2025 - czyli koń roboczy nie tylko US Army Ciekawostka: do rozwoju tej konstrukcji przyczynił się - a jakże! - nasz rodak z pochodzenia, Frank Piasecki, syn polskich emigrantów, który założył firmę Piasecki Helicopters i od połowy lat 1940. prowadził prace nad śmigłowcem z dwoma wirnikami nośnymi w układzie tandem. Był to okres pionierski jeśli chodzi o rozwój lotnictwa wiropłatowego, więc trudno było wówczas określić, czy układ konstrukcyjny Franka Piaseckiego zyska popularność, czy nie – dziś wiemy, że upowszechnił się inny układ – z jednym wirnikiem nośnym i śmigłem ogonowym. 18 Cytuj
Thalgonis Napisano 24 Września 2025 Autor Napisano 24 Września 2025 Zapomniałem dodać: to to „pootwierane” to żywica od BlackDoga Trochę warsztatowych: 9 1 Cytuj
smialus Napisano 24 Września 2025 Napisano 24 Września 2025 Ładny ale czegoś brakuje... Ja bym dodał jakieś zacieki i zróżnicował bardziej powierzchnię przy silnikach. 1 Cytuj
DobreMzimu Napisano 24 Września 2025 Napisano 24 Września 2025 Zielony kolor wygląda na niedomalowany. Czy tak było na pierwowzorze? 1 Cytuj
Thalgonis Napisano 24 Września 2025 Autor Napisano 24 Września 2025 8 minut temu, DobreMzimu napisał: Zielony kolor wygląda na niedomalowany. Czy tak było na pierwowzorze? Tak było na „wzorniku” Cytuj
barszczo Napisano 24 Września 2025 Napisano 24 Września 2025 4 godziny temu, Thalgonis napisał: Trochę warsztatowych: A gdzie sam warsztat ja się pytam Cytuj
Thalgonis Napisano 24 Września 2025 Autor Napisano 24 Września 2025 34 minuty temu, barszczo napisał: A gdzie sam warsztat ja się pytam Robi się na stronie modelarstwozpudla.pl - dzisiaj lub jutro będzie Cytuj
19robi88 Napisano 29 Września 2025 Napisano 29 Września 2025 fajny tylko szkoda ze nie pokusiłeś się o jaśniejszy wash dla mnie za ciemny jest 1 Cytuj
Thalgonis Napisano 29 Września 2025 Autor Napisano 29 Września 2025 4 minuty temu, 19robi88 napisał: fajny tylko szkoda ze nie pokusiłeś się o jaśniejszy wash dla mnie za ciemny jest Jest ciemny, ale nie aż tak jak fota pokazuje - troszkę podkręcony kontrast zdjęć finałowych, zawsze mam z tym kłopoty Cytuj
jerzype Napisano 5 Października 2025 Napisano 5 Października 2025 Robi wrażenie! Mimo że komiks (o ile to nie celowe podbicie kontrastu fotek) to naprawdę mega fajny, oszklenie zrobione bardzo czysto. Marmurek bardzo fajny, jakim sprzętem malujesz? Pozdrawiam 1 Cytuj
Thalgonis Napisano 5 Października 2025 Autor Napisano 5 Października 2025 Podziękować Maluję Iwatą CH / BH, i tylko farbami „śmierdzielami” czyli Gunze, Tamka i MRP 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi