Thalgonis Napisano 23 Września Share Napisano 23 Września - czyli koń roboczy nie tylko US Army Ciekawostka: do rozwoju tej konstrukcji przyczynił się - a jakże! - nasz rodak z pochodzenia, Frank Piasecki, syn polskich emigrantów, który założył firmę Piasecki Helicopters i od połowy lat 1940. prowadził prace nad śmigłowcem z dwoma wirnikami nośnymi w układzie tandem. Był to okres pionierski jeśli chodzi o rozwój lotnictwa wiropłatowego, więc trudno było wówczas określić, czy układ konstrukcyjny Franka Piaseckiego zyska popularność, czy nie – dziś wiemy, że upowszechnił się inny układ – z jednym wirnikiem nośnym i śmigłem ogonowym. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 23 Września Share Napisano 23 Września Super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Września Share Napisano 23 Września Bardzo ładny, podoba się . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 24 Września Autor Share Napisano 24 Września Zapomniałem dodać: to to „pootwierane” to żywica od BlackDoga Trochę warsztatowych: 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 24 Września Share Napisano 24 Września Ładny ale czegoś brakuje... Ja bym dodał jakieś zacieki i zróżnicował bardziej powierzchnię przy silnikach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 24 Września Share Napisano 24 Września Zielony kolor wygląda na niedomalowany. Czy tak było na pierwowzorze? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 24 Września Autor Share Napisano 24 Września 8 minut temu, DobreMzimu napisał: Zielony kolor wygląda na niedomalowany. Czy tak było na pierwowzorze? Tak było na „wzorniku” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 24 Września Share Napisano 24 Września Fajny podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Września Share Napisano 24 Września 4 godziny temu, Thalgonis napisał: Trochę warsztatowych: A gdzie sam warsztat ja się pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 24 Września Autor Share Napisano 24 Września 34 minuty temu, barszczo napisał: A gdzie sam warsztat ja się pytam Robi się na stronie modelarstwozpudla.pl - dzisiaj lub jutro będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Września Share Napisano 24 Września Podoba się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano Poniedziałek o 18:43 Share Napisano Poniedziałek o 18:43 fajny tylko szkoda ze nie pokusiłeś się o jaśniejszy wash dla mnie za ciemny jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano Poniedziałek o 18:49 Autor Share Napisano Poniedziałek o 18:49 4 minuty temu, 19robi88 napisał: fajny tylko szkoda ze nie pokusiłeś się o jaśniejszy wash dla mnie za ciemny jest Jest ciemny, ale nie aż tak jak fota pokazuje - troszkę podkręcony kontrast zdjęć finałowych, zawsze mam z tym kłopoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi