Złośliwiec Napisano 13 Listopada 2009 Share Napisano 13 Listopada 2009 Jarekk ja mam takie pytanie trochę SF, czy w 10TP istniała możliwość powiększenia pierścienia wieży i wstawienia większej, silniej uzbrojonej (myślę tu o długolufowej 47mm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 13 Listopada 2009 Autor Share Napisano 13 Listopada 2009 Zdecydowanie tak. Po bokach wieży są jednak wlewy paliwa. Bez zmiany ich położenia troszkę większy pierścień a po zmianie położenia zbiorników zdecydowanie większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 13 Listopada 2009 Share Napisano 13 Listopada 2009 No i po bokach są też wewnątrz wozu mechanizm (amortyzatory czy co ?!) kół jezdnych. Takie cylindry długaśne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieciwa Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Obawiam się, że średnica pierścienia była bardzo zbliżona do maksymalnej ... Jak zauważył Jendrass po bokach było mocowanie elementów zawieszenia - których nie było gdzie przenieść. Owszem w teorii można sobie wyobrazić sytuację, że montowany jest pierścień na całą szerokość kadłuba, i nie cały wewnątrz jest dostępny - ale to chyba trochę na wyrost. Choć taka możliwość też istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 cieciwa co nieco już mi naświetliłeś w temacie o 7TP-D Jendrassa. Po prostu wczoraj gdybałem sobie ze znajomym o tym ile w 14TP było by z 10TP i jak najprostszym sposobem można by było do tego dojść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Złośliwy najprostszym sposobem dojścia z 10TP do 14TP były niestety pieniądze ... Pieniądze na konstruktorów, technologów, mechaników, warsztaty, stalownie, huty, silniki, pancerze, skrzynie biegów, uzbrojenie, paliwo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 22 Listopada 2009 Autor Share Napisano 22 Listopada 2009 Koła napinające i amortyzacja kół skrętnych zakończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Elegancka sprawa Panie Inżynierze. Pan Pułkownik O’Brien de Lacy a pewno będzie zadowolony ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 24 Listopada 2009 Autor Share Napisano 24 Listopada 2009 Mikro-reportaż z prac nad kołem napędowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 28 Listopada 2009 Autor Share Napisano 28 Listopada 2009 Cały dzień pracy i oto efekt (policzyłem, że musiałem wyciąć 83 części aby zrobić to koło): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whiteeagle Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Nie chcę się powtarzać, ale... A powinno być właściwie tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Jarekk to już jest przegnia na maksa ! Zatkało mnie, wygląda jak zestawowe koło z ramki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 29 Listopada 2009 Share Napisano 29 Listopada 2009 Jendrass1 Ty sprawdź mu garaż bo cosik mi się zdaje, że chyba już wiem jak się potoczyły losy prototypu 10TP Jubilerska robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 29 Listopada 2009 Share Napisano 29 Listopada 2009 Złośliwy,Jarekk chyba zatrudnia jeszcze stary inżynierów i i techników z BBTechBrPamc. Teraz już wiadomo gdzie się podziała cała dokumentacja polskiego sprzętu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 29 Listopada 2009 Autor Share Napisano 29 Listopada 2009 Ja tu oczekują od Was konstruktywnej oceny (krytyki) a przez takie oceny moja czujność modelarska obniża się. Teraz jest czas na szukanie "baboli" - później będzie za późno. PS. Dlaczego nikt nie napisał mi, że w TKS-D koło napinające jest 4- szprychowe, a nie 6-szprychowe? Jak to zauważyłem, to było już za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 29 Listopada 2009 Share Napisano 29 Listopada 2009 Dobra możesz dostać baty ale musisz pokazać więcej zdjęć ... Co do koła w C2P/TKS-D to mi uwagę zwrócił na to yoony i zdążyłem poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 6 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2009 Koniec blisko, coraz bliżej. Wydech praktycznie zakończony. Drut miedziany nie chciał się poddać farbie podkładowej.Przednie błotniki już na miejscu. Przed pojazdem półprodukt ckm-u. Przednie światła zamocuję dopiero po malowaniu modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 13 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2010 Systematycznie do przodu, koniec bliski: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 No, czekamy, czekamy. Fajnie bo będzie jedyny. Szkoda, że mnie mam tyle pary żeby podjąć tak skomplikowany projekt. Już gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 Po długich zmaganiach z "materią barw"wreszcie zakończyłem wstępne malowanie pojazdu. W kolejnym kroku teoretyczna praca nad kamuflażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Fajnie to wygląda dajesz z tym zielonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 8 Lutego 2010 Autor Share Napisano 8 Lutego 2010 Kamuflaż (częściowy) prezentuje się tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Naprawdę super to wygląda Jarku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 8 Lutego 2010 Autor Share Napisano 8 Lutego 2010 Mały jubileusz. Bardzo dzękuję na 15 000 wyświetleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Widzisz Jarku temat ciekawy, niszowy, unikalny dookoła same Panzery oglądać oglądają ale nic ciekawego nie wniosą chociaż ...któż to wie... Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że takich zapaleńców w tym temacie(Polska Pancerka) jest naprawdę niewielu... Nie uważasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi