tenzan Posted October 10 Share Posted October 10 W końcu nastąpił koniec... Kto śledził warsztat (link poniżej) to wie mniej więcej jak to wyglądało. Samolot średnio trudny w budowie - short run, spasowanie nawet niezłe, wyjąwszy podwozie i przyczepianie śmigieł do silników. Wymagane trochę cierpliwości przy budowie, to nie samoskładalne klocki. Z drugiej strony, samolot ładną sylwetkę ma i na półce pewnie dobrze będzie się prezentował. Malowanie - idealnie nie wyszło, ale pierwszy raz bawiłem się w szlaczki i mogło być gorzej. Zapraszam do oglądania i komentowania: 17 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted October 10 Share Posted October 10 Niezły ale już hinomaru to mogłeś wymalować 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baas ArK Posted October 10 Share Posted October 10 Godzinę temu, tenzan napisał: Malowanie - idealnie nie wyszło, ale pierwszy raz bawiłem się w szlaczki i mogło być gorzej. Nie jest źle. Żebyś Ty widział moje pierwsze szlaczki, jak od szablonu ławkowcem. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted October 10 Share Posted October 10 Fajnie się prezentuje. Kamo robi swoje 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted October 11 Share Posted October 11 Bardzo fajny.Za kamuflaż należy się za nie wymalowanie hinomaru z kolei należy się . Jeżeli mogę coś podpowiedzieć to przy następnym malowaniu takiego kamuflażu aerograf bliżej powierzchni modelu.Mniejszy odkurz będzie.Ja często maluję z zdjętą osłoną igły.Mniejsze ciśnienie też da lepszy efekt. To tyle ode mnie prostego rzemieślnika. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted October 11 Share Posted October 11 Efekt końcowy całkiem, całkiem, za podjęcie wyzwania pełen szacunek . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted October 11 Share Posted October 11 Fajnie wyszedł. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tenzan Posted October 16 Author Share Posted October 16 Dzięki za komentarze i - generalnie - dobre słowo. Buduje Co do malowania Hinomaru - lubię kłaść kalkomanie, zatem ja nakładam, nawet jak wiem, że można lepiej to wymalować. Może w końcu porzucę tą manierę i wymaluję tego typu oznaczenia? W dniu 11.10.2025 o 08:13, Xmen napisał: Jeżeli mogę coś podpowiedzieć to przy następnym malowaniu takiego kamuflażu aerograf bliżej powierzchni modelu. Mniejszy odkurz będzie. Ja często maluję z zdjętą osłoną igły. Mniejsze ciśnienie też da lepszy efekt. Dzięki za porady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted October 17 Share Posted October 17 Elegancki. Mi się podoba. Robi wrażenie to kamo. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted October 19 Share Posted October 19 Uwielbiam wszystko co ma wężyki Świetna robota 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts