tenzan Napisano 10 Października 2025 Napisano 10 Października 2025 W końcu nastąpił koniec... Kto śledził warsztat (link poniżej) to wie mniej więcej jak to wyglądało. Samolot średnio trudny w budowie - short run, spasowanie nawet niezłe, wyjąwszy podwozie i przyczepianie śmigieł do silników. Wymagane trochę cierpliwości przy budowie, to nie samoskładalne klocki. Z drugiej strony, samolot ładną sylwetkę ma i na półce pewnie dobrze będzie się prezentował. Malowanie - idealnie nie wyszło, ale pierwszy raz bawiłem się w szlaczki i mogło być gorzej. Zapraszam do oglądania i komentowania: 18 Cytuj
Adamo722 Napisano 10 Października 2025 Napisano 10 Października 2025 Niezły ale już hinomaru to mogłeś wymalować 1 Cytuj
Baas ArK Napisano 10 Października 2025 Napisano 10 Października 2025 Godzinę temu, tenzan napisał: Malowanie - idealnie nie wyszło, ale pierwszy raz bawiłem się w szlaczki i mogło być gorzej. Nie jest źle. Żebyś Ty widział moje pierwsze szlaczki, jak od szablonu ławkowcem. 1 Cytuj
zaruk Napisano 10 Października 2025 Napisano 10 Października 2025 Fajnie się prezentuje. Kamo robi swoje 1 Cytuj
Xmen Napisano 11 Października 2025 Napisano 11 Października 2025 Bardzo fajny.Za kamuflaż należy się za nie wymalowanie hinomaru z kolei należy się . Jeżeli mogę coś podpowiedzieć to przy następnym malowaniu takiego kamuflażu aerograf bliżej powierzchni modelu.Mniejszy odkurz będzie.Ja często maluję z zdjętą osłoną igły.Mniejsze ciśnienie też da lepszy efekt. To tyle ode mnie prostego rzemieślnika. 1 Cytuj
barszczo Napisano 11 Października 2025 Napisano 11 Października 2025 Efekt końcowy całkiem, całkiem, za podjęcie wyzwania pełen szacunek . 1 Cytuj
tenzan Napisano 16 Października 2025 Autor Napisano 16 Października 2025 Dzięki za komentarze i - generalnie - dobre słowo. Buduje Co do malowania Hinomaru - lubię kłaść kalkomanie, zatem ja nakładam, nawet jak wiem, że można lepiej to wymalować. Może w końcu porzucę tą manierę i wymaluję tego typu oznaczenia? W dniu 11.10.2025 o 08:13, Xmen napisał: Jeżeli mogę coś podpowiedzieć to przy następnym malowaniu takiego kamuflażu aerograf bliżej powierzchni modelu. Mniejszy odkurz będzie. Ja często maluję z zdjętą osłoną igły. Mniejsze ciśnienie też da lepszy efekt. Dzięki za porady Cytuj
Endrju Napisano 17 Października 2025 Napisano 17 Października 2025 Elegancki. Mi się podoba. Robi wrażenie to kamo. 1 Cytuj
Thalgonis Napisano 19 Października 2025 Napisano 19 Października 2025 Uwielbiam wszystko co ma wężyki Świetna robota 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi