tenzan Napisano 10 Października Share Napisano 10 Października W końcu nastąpił koniec... Kto śledził warsztat (link poniżej) to wie mniej więcej jak to wyglądało. Samolot średnio trudny w budowie - short run, spasowanie nawet niezłe, wyjąwszy podwozie i przyczepianie śmigieł do silników. Wymagane trochę cierpliwości przy budowie, to nie samoskładalne klocki. Z drugiej strony, samolot ładną sylwetkę ma i na półce pewnie dobrze będzie się prezentował. Malowanie - idealnie nie wyszło, ale pierwszy raz bawiłem się w szlaczki i mogło być gorzej. Zapraszam do oglądania i komentowania: 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 10 Października Share Napisano 10 Października Niezły ale już hinomaru to mogłeś wymalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 10 Października Share Napisano 10 Października Godzinę temu, tenzan napisał: Malowanie - idealnie nie wyszło, ale pierwszy raz bawiłem się w szlaczki i mogło być gorzej. Nie jest źle. Żebyś Ty widział moje pierwsze szlaczki, jak od szablonu ławkowcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 10 Października Share Napisano 10 Października Fajnie się prezentuje. Kamo robi swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Października Share Napisano 11 Października Bardzo fajny.Za kamuflaż należy się za nie wymalowanie hinomaru z kolei należy się . Jeżeli mogę coś podpowiedzieć to przy następnym malowaniu takiego kamuflażu aerograf bliżej powierzchni modelu.Mniejszy odkurz będzie.Ja często maluję z zdjętą osłoną igły.Mniejsze ciśnienie też da lepszy efekt. To tyle ode mnie prostego rzemieślnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 11 Października Share Napisano 11 Października Efekt końcowy całkiem, całkiem, za podjęcie wyzwania pełen szacunek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Października Share Napisano 11 Października Fajnie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano Czwartek o 22:44 Autor Share Napisano Czwartek o 22:44 Dzięki za komentarze i - generalnie - dobre słowo. Buduje Co do malowania Hinomaru - lubię kłaść kalkomanie, zatem ja nakładam, nawet jak wiem, że można lepiej to wymalować. Może w końcu porzucę tą manierę i wymaluję tego typu oznaczenia? W dniu 11.10.2025 o 08:13, Xmen napisał: Jeżeli mogę coś podpowiedzieć to przy następnym malowaniu takiego kamuflażu aerograf bliżej powierzchni modelu. Mniejszy odkurz będzie. Ja często maluję z zdjętą osłoną igły. Mniejsze ciśnienie też da lepszy efekt. Dzięki za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano wczoraj o 05:46 Share Napisano wczoraj o 05:46 Elegancki. Mi się podoba. Robi wrażenie to kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi