Moses Napisano 29 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2025 Znalazłem chwilę i dodałem przewody do silnika. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 31 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2025 (edytowane) Wziąłem się za malunki. Najpierw trzeba było jednak przygotować części do tego. Najpierw wszystkie elementy fototrawione oraz druciki pokryłem trzema warstwami Tamiya Metal Primera. Środek ten ma na celu zwiększyć przyczepność farby do metalowych elementów. Następnie pokryłem części szarym Surfacerem 1500. Na koniec aerografem naniosłem kolory bazowe. Edytowane 31 Grudnia 2025 przez Moses 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 31 Grudnia 2025 Share Napisano 31 Grudnia 2025 Leć z tematem bo bardzo ciekawy jestem finału. Na mnie też ta Iskra czeka ale nie zabiorę się za nią dopóki nie odwiedzę muzeum w Drzonowie i nie zrobię dokumentacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 1 Stycznia Autor Share Napisano 1 Stycznia Pędzel poszedł w ruch, i akrylami namalowałem jakieś detale. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Sobota o 21:56 Autor Share Napisano Sobota o 21:56 Kokpit pomalowany. Przy tablicy przyrządów jest skucha. W zasadzie na styk jest klejona do bocznych konsol, przez co przy sprawdzeniu jak to się licuje z wiatrochronem, potrafiła się wziąć i odpaść. Ale suma summarum, nie ma tragedii. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano Niedziela o 12:54 Share Napisano Niedziela o 12:54 Ciekawie to wygląda. Czy zdradziłbyś co za przyrząd/uchwyt do trzymania modelu widać na Twoich fotkach? Próbowałem to znaleźć w sieci ale bezskutecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dmitruk Napisano Poniedziałek o 10:16 Share Napisano Poniedziałek o 10:16 Ball vise Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Poniedziałek o 10:29 Autor Share Napisano Poniedziałek o 10:29 21 godzin temu, Endrju napisał: Ciekawie to wygląda. Czy zdradziłbyś co za przyrząd/uchwyt do trzymania modelu widać na Twoich fotkach? Próbowałem to znaleźć w sieci ale bezskutecznie. https://a.aliexpress.com/_EIpenW0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano Środa o 08:38 Share Napisano Środa o 08:38 Fajnie, że pracujesz nad modelem Iskry z Mister Crafta mając do dyspozycji bardzo ładny zestaw tego samolotu z Arma Hobby. Chwali się takie podejście. Trzymam kciuki za ten projekt i jestem ciekaw efektu końćowego ? Mam nadzieję na miłe zaskoczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Środa o 09:41 Autor Share Napisano Środa o 09:41 Arma nie ma w asortymencie jedno miejscowej iskry. Gdyby miała kleił bym jak dziki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Środa o 09:41 Autor Share Napisano Środa o 09:41 Arma nie ma w asortymencie jedno miejscowej iskry. Gdyby miała kleił bym jak dziki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano Środa o 12:56 Share Napisano Środa o 12:56 3 godziny temu, Moses napisał: Arma nie ma w asortymencie jedno miejscowej iskry. Gdyby miała kleił bym jak dziki Chyba mniej roboty jest z przerobieniem Armowej Iskry do jednoosobowej wersji niż rzeźbienie w tej z mistercrafta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Środa o 13:46 Autor Share Napisano Środa o 13:46 Ja osobiście widzę dwa problemy. Limuzyna i dorobienie garba za kabiną. Ale to może dlatego że nigdy nie wziąłem pod uwagę oparcia tego modelu o zestaw Army. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawbo Napisano Środa o 14:12 Share Napisano Środa o 14:12 No ale może limuzyna i garb pasują po japońsku do modelu Army. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano Środa o 23:57 Share Napisano Środa o 23:57 14 godzin temu, Moses napisał: Arma nie ma w asortymencie jedno miejscowej iskry. Gdyby miała kleił bym jak dziki Myślę, że przeróbka dwumiejscowej Iskry na jedno miejscowe nie powinna być trudna. Gorzej z oszkleniem, które albo trzeba by przerabiać z że stawowej dwumiejsowej albo próbować dopasowywać z Mister Crafta/Plastyka. Ewentualnie samodzielnie wytoczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 11 godzin temu Share Napisano 11 godzin temu Z Kielce aircollection Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi