Super Moderator jawkers Napisano 16 Czerwca Super Moderator Napisano 16 Czerwca W dniu 14.06.2026 o 13:34, Szydercza Gała napisał: Henryki na pokładzie. A marynarzy gdzie można kupic? Cytuj
zaruk Napisano 16 Czerwca Napisano 16 Czerwca 10 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Pozostali towarzysze powinni sie juz chyba pakować odpowiednie wagony będą podstawiane na stację. Długie wczasy w chłodnym klimacie powinny przywrócić świadomość klasową. Jako ze mam 'tylko' 3 miesiące poślizgu, to pewnie dostapie przywileju nalewania wam jednej chochli zupy z niczego dziennie Ale, że grozi nam zsyłka? Wolnego, ja już kadłub maluję! A Kolega Stachanow niech sobie TSH oznaczy, bo tu pachnie nadczynnością tarczycy. Cytuj
Szydercza Gała Napisano 18 Czerwca Autor Napisano 18 Czerwca (edytowane) @jawkers Sorry zapomnialem odpowiedziec w ferworze ostatecznego natarcia ION ma swoj sklep internetowy, ale mozna tez ich ludziUF kupic w mojehobby, Czarnokoty tez z resztą. Edytowane 18 Czerwca przez Szydercza Gała 1 Cytuj
zaruk Napisano 18 Czerwca Napisano 18 Czerwca (edytowane) Niestety, brakuje mi takich fajnych cyferek, malowanych na dziobie (nie wiem do końca po co, może wskazywały jak daleko jeszcze do utonięcia). Czy ktoś dysponuje takimi niepotrzebnymi kalkami? Wzór poniżej... Dla mnie najlepsze całe białe. Edytowane 18 Czerwca przez zaruk Cytuj
Szydercza Gała Napisano 18 Czerwca Autor Napisano 18 Czerwca (edytowane) A ten Twój to na penisach bedzie czy w wodzie? Bo to jak widać na fotogramie bedziesz potrzebował i czarne i białe, no chyba ze akurat kamuflaz ma na dziobie jakis mocno ciemny kolor... Edytowane 18 Czerwca przez Szydercza Gała Cytuj
zaruk Napisano 18 Czerwca Napisano 18 Czerwca Będzie pełny kadłub, bez wody. Kamuflaż ciemny, dlatego potrzebuję białych. 3 Cytuj
M.A.V. Napisano 19 Czerwca Napisano 19 Czerwca (edytowane) 14 godzin temu, zaruk napisał: brakuje mi takich fajnych cyferek, malowanych na dziobie.... (...) czy ktoś dysponuje takimi niepotrzebnymi kalkami? Wzór poniżej... Dla mnie najlepsze całe białe. coś powinienem mieć dam znać wieczorem EDIT ------------------------- W dniu 17.06.2026 o 18:46, Szydercza Gała napisał: No to Nara ślimaki Edytowane 19 Czerwca przez M.A.V. 1 Cytuj
Szydercza Gała Napisano 19 Czerwca Autor Napisano 19 Czerwca Szukaj szukaj Zbychu, od Ciebie dojdą szybciej niż ode mnie Cytuj
M.A.V. Napisano 19 Czerwca Napisano 19 Czerwca (edytowane) MAM EDIT ---------------- Godzinę temu, Szydercza Gała napisał: Szukaj szukaj Zbychu, od Ciebie dojdą szybciej niż ode mnie melduję że problem niedoborów został rozwiązany ! Edytowane 19 Czerwca przez M.A.V. Cytuj
zaruk Napisano 20 Czerwca Napisano 20 Czerwca Jak się okazało, są w bieżącej sprzedaży, nie muszę żebrać, dziękuję za gotowość do niesienia pomocy. Cytuj
zaruk Napisano 22 Czerwca Napisano 22 Czerwca Czy "poprzeczkę" na maszcie trzeba wykonać samemu? Nie widzę jej w zestawie... Cytuj
Szydercza Gała Napisano 22 Czerwca Autor Napisano 22 Czerwca (edytowane) Że reję w sensie tak? Owszem, SEED daje toczonych maszt ale reję trzeba sobie wystrugać. Edytowane 22 Czerwca przez Szydercza Gała Cytuj
zaruk Napisano 22 Czerwca Napisano 22 Czerwca Ok, to jeszcze olinowanie - z czego zrobiłeś? (tak, reja, z wrażenia zapomniałem). Cytuj
Szydercza Gała Napisano 22 Czerwca Autor Napisano 22 Czerwca (edytowane) W tym wypadku z 20 denierówki (wędkarze używają tego to wiązania much), ale możliwości jest wiecej: drut, gumonitki, ciagniete ramki... Edytowane 22 Czerwca przez Szydercza Gała 1 Cytuj
Szydercza Gała Napisano 23 Czerwca Autor Napisano 23 Czerwca Pytanko do pozostałych towarzyszy.... 1 Cytuj
socjo1 Napisano 23 Czerwca Napisano 23 Czerwca Ja- wróciłem z wakacji, oprałem się, wysuszyłem i odmyłem (w tej kolejności). I wracam do rzeczywistości, m.in. modelarskiej. A pytanie Gały istotnie jest zasadne. Cytuj
zaruk Napisano 25 Czerwca Napisano 25 Czerwca (edytowane) W dniu 23.06.2026 o 22:04, Szydercza Gała napisał: Pytanko do pozostałych towarzyszy.... Chciałem się usprawiedliwić z braku postępów, bo teraz przez kilka dni za granicą będę. W Wielkopolsce. EDIT: jeszcze numerki głębokościowe nakleiłem. Nawet nie takie grube... Edytowane 25 Czerwca przez zaruk 3 Cytuj
Szydercza Gała Napisano 25 Czerwca Autor Napisano 25 Czerwca Do cywilizacji wyjeżdżacie kolego? RUPta co Hceta, tera kErownik wrUcił, niech Was pilnuje. SFoje zrobiłem, dziENkuje piENknie. Cytuj
zaruk Napisano 26 Czerwca Napisano 26 Czerwca 8 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Do cywilizacji wyjeżdżacie kolego? Tak. Go West... Z biednego, piaszczystego Mazowsza. Wyście człek światowy, to wiecie. 8 godzin temu, Szydercza Gała napisał: SFoje zrobiłem, dziENkuje piENknie. To ja dziękuję za oycowską troskę. 1 Cytuj
zaruk Napisano 17 Lipca Napisano 17 Lipca Powrót z urlopu i niewielki postęp. Kadłub pomalowany i naniesione ślady zużycia. Przy tej wielkości modelu największym wyzwaniem było uniknięcie przesady i przeskalowania obić i przebarwień. Niestety, bateria w aparacie okazała się wyczerpana, zdjęcia robione komórką nie oddają, tak jakbym chciał, efektu pracy. W realu jestem z niego zadowolony. Dałem po dwa ujęcia aby lepiej wyobrazić sobie to, czego nie udało mi się w pełni oddać komórką. 4 Cytuj
socjo1 Napisano 18 Lipca Napisano 18 Lipca (edytowane) 16 godzin temu, zaruk napisał: Powrót z urlopu i niewielki postęp. Kadłub pomalowany i naniesione ślady zużycia. Przy tej wielkości modelu największym wyzwaniem było uniknięcie przesady i przeskalowania obić i przebarwień. Niestety, bateria w aparacie okazała się wyczerpana, zdjęcia robione komórką nie oddają, tak jakbym chciał, efektu pracy. W realu jestem z niego zadowolony. Dałem po dwa ujęcia aby lepiej wyobrazić sobie to, czego nie udało mi się w pełni oddać komórką. Bardzo fajny, tak jak napisałeś - naturalny i nieprzesadzony. I kaleczek nie było chyba co się tak bać Cieszę się, że dłubiesz - mój powrót do modelarstwa niestety nastąpi dopiero około połowy września. Ale nastąpi! Edytowane 18 Lipca przez socjo1 1 Cytuj
Szydercza Gała Napisano 18 Lipca Autor Napisano 18 Lipca Czemu ja widzę tam niepomalowany poklad? To jakaś nowa nieznana koncepcja? Ciekaw jestem co wyjdzie z takiego niekonwencjonalnego podejścia do jednego z fundamentalnych praw malowania statkUF Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi