Szydercza Gała Napisano 2 Września Autor Napisano 2 Września TAK Ktokolwiek wymyśli jak zrobić to dobrze i zrealizuje ten plan, będzie miał +1000 do respektu na dzielni. PS. To prawda Cytuj
zaruk Napisano 2 Września Napisano 2 Września 50 minut temu, Szydercza Gała napisał: TAK Ktokolwiek wymyśli jak zrobić to dobrze i zrealizuje ten plan, będzie miał +1000 do respektu na dzielni. PS. To prawda Wystarczy oblać lukrem. W pierwszej lepszej cukierni to zrobią. 2 Cytuj
M.A.V. Napisano 2 Września Napisano 2 Września 4 godziny temu, zaruk napisał: Wystarczy oblać lukrem. W pierwszej lepszej cukierni to zrobią. i od razu do gabloty żeby muchy się nie zamustrowały Cytuj
Lipa Napisano 2 Września Napisano 2 Września Jest dużo za wcześnie na zdjęcia ale jakieś demo się, rozumISZ, należy. Uznałem, że bulaje z tyłu są zajebiste więc znajda się w mojej zabaweczce. Surowizna bez, rozumISZ, obróbki. L'Arsenal niestety nie był na tyle uprzejmy by dać, rozumISZ, lustrzane odbicie więc drzwi się otwierają, rozumISZ, w złOM stronę. Mnie to rzecz jasna absolutnie nie przeszkadza. Ciekawostką jest to, że występowały różne rodzaje. Wybrałem te, które mi się spodobały najbardziej 3 Cytuj
zaruk Napisano 4 Września Napisano 4 Września W kwestii żurawików obsługujących broń podwodną - pytanie do Kolegi Czempiona (tj. Szydercza Gała, gdyby był zbyt skromny i się nie zorientował). Na zdjęciach z epoki i Twoim modelu widzę trzy takie urządzenia. Czy mylę się, że dwa z nich obsługiwały K-guns, a trzeci - zrzutnie bomb głębinowych? Z czego wykonałeś podstawkę do tego trzeciego żurawia? Gapię się w blaszkę jak sroka w gnat i nic mi do głowy nie przychodzi... Cytuj
Szydercza Gała Napisano 4 Września Autor Napisano 4 Września Zielony plus kawałek okragłego pręcika = wersja z okrONgłOM nogOM RZUłty = wersja z kanciatOM nogOM Mam nadzieje że pomogłem. 1 Cytuj
zaruk Napisano 23 Września Napisano 23 Września (edytowane) Jest postęp. W czasie malowania udało mi się rozczłonkować podstawę głównego działa. Na trzy części się ona rozpadła. Tu widać dwie, bo siodełko ułamało się już wcześniej I nie mówcie, proszę, że w zestawie jest druga, bo tę zepsułem już na początku odłamując od niej siodełko właśnie. To był dobry moment, żeby się odpępnić od tego projektu. Niestety, minął... Ułamane siodełko (już wcześniej pomalowane) posłużyło jako proteza do pierwszej podstawy. I muszę bujać się dalej. Prace malarskie w zaawansowanym toku. Wy też możecie pochwalić się swoimi sukcesami... Edytowane 23 Września przez zaruk 1 Cytuj
Lipa Napisano 23 Września Napisano 23 Września 3 godziny temu, zaruk napisał: Wy też możecie pochwalić się swoimi sukcesami... Kupiłem. Pełen sukces. Będzie wcześniak niczym mój kuzyn z nieprawego łoża. Tylko skończę sznelłUtkę.... 2 2 Cytuj
zaruk Napisano Czwartek o 05:31 Napisano Czwartek o 05:31 6 godzin temu, Lipa napisał: Kupiłem. Pełen sukces. Jak pięknie. Jeszcze nic nie zniszczone.... 3 Cytuj
socjo1 Napisano Czwartek o 06:40 Napisano Czwartek o 06:40 11 godzin temu, zaruk napisał: Jest postęp. W czasie malowania udało mi się rozczłonkować podstawę głównego działa. Na trzy części się ona rozpadła. Tu widać dwie, bo siodełko ułamało się już wcześniej I nie mówcie, proszę, że w zestawie jest druga, bo tę zepsułem już na początku odłamując od niej siodełko właśnie. To był dobry moment, żeby się odpępnić od tego projektu. Niestety, minął... Ułamane siodełko (już wcześniej pomalowane) posłużyło jako proteza do pierwszej podstawy. I muszę bujać się dalej. Prace malarskie w zaawansowanym toku. Wy też możecie pochwalić się swoimi sukcesami... Jak to się stało? Za mocno ścisnąłeś w pęsecie, czy jak? Zresztą nieważne. Grunt, Marcin że się nie poddajesz i posuwasz złomka do przodu. W każdym modelu jakiś fuck-up musi być. Tym się różnimy od AI i tak się hartuje modelarska stal. Ja tam z Ciebie jestem dumny (jesli moge sobie na takie wyznanie pozwolić), bo to Ty od dłuższego czasu masz żółtą koszulkę lidera. Jeślibyś potrzebował, to policzyłem, że mam nadmiarowe działa, mogę Ci oddać. Co do mojej skromnej osoby, to kończę wakazcyjny urlop od modelarstwa i niebawem prace w stoczni ruszą. Ale jeszcze chwilę hula w niej wiatr... Michał @Lipa Witaj po jaśniejszej stronie mocy... Cytuj
zaruk Napisano Czwartek o 07:21 Napisano Czwartek o 07:21 35 minut temu, socjo1 napisał: Jak to się stało? Za mocno ścisnąłeś w pęsecie, czy jak? Właśnie tak, chciałem jeszcze coś tam poprawić. Jak zwykle. Dzięki, Michał, za dobre słowo. To pomaga. Nie zapominajmy jednak, że Lider jest jeden. Niedługo wrzucę trochę fotek z pomalowanymi drobiazgami. Zdrada czai się jednak w okolicach krocza. Tam coś nie pawiezło z mocowaniem wałów przy kadłubie, dodatkowo czymś zabrudziłem fragment dna i rejon ten czeka na wzmożenie nastroju. Zdjęć stamtąd na razie nie przewiduję. Cytuj
abtb Napisano Czwartek o 07:39 Napisano Czwartek o 07:39 16 minut temu, zaruk napisał: Nie zapominajmy jednak, że Lider jest jeden. Czy wy w tym dziale nie macie jakieś traumy wywołanej przez Głównego Śrubowego? Naciski, mobbing, terror psychiczny - takie rzeczy się zgłasza 3 Cytuj
zaruk Napisano Czwartek o 08:27 Napisano Czwartek o 08:27 46 minut temu, abtb napisał: Czy wy w tym dziale nie macie jakieś traumy wywołanej przez Głównego Śrubowego? Naciski, mobbing, terror psychiczny - takie rzeczy się zgłasza Tu panują marynarskie porządki. Nic nie będę zgłaszał, jeszcze mnie przywiążą do gretingu lub, nie daj Boże, wyproszą z projektu... 2 Cytuj
socjo1 Napisano Czwartek o 08:54 Napisano Czwartek o 08:54 (edytowane) Nie wiem o czym chłopcy mówicie, przecież pomagamy sobie i motywujemy każdy każdego ciepłym słowem i dobrem czynem najlepiej jak tylko potrafimy... Edytowane Czwartek o 09:36 przez socjo1 3 Cytuj
Lipa Napisano Czwartek o 23:17 Napisano Czwartek o 23:17 14 godzin temu, socjo1 napisał: Nie wiem o czym chłopcy mówicie, przecież pomagamy sobie i motywujemy każdy każdego ciepłym słowem i dobrem czynem najlepiej jak tylko potrafimy... Tak to pewnie widzą z zewnątrz. Tymczasem dział okrętowy "od środka".... 1 Cytuj
socjo1 Napisano Piątek o 06:19 Napisano Piątek o 06:19 No wiesz - tak zdradzać nasze najintymniejsze sekrety... Cytuj
zaruk Napisano Piątek o 20:07 Napisano Piątek o 20:07 Wybaczcie potrzebę wrzucenia czegokolwiek, dawno nic nie wrzucałem, więc - choć fotki beznadziejne i nic wielkiego nie pokazują - wrzucam. Z malowania. Bąby: Maszt: Pątony i reszta: Oruże różnego kalibru Żurawie (przepraszam za jakość, zmęczony po lakierowaniu byłem): Ku serc pokrzepieniu... 1 1 Cytuj
Szydercza Gała Napisano Piątek o 20:33 Autor Napisano Piątek o 20:33 Choć jeden, co robi coś poza pier...eniem głupot, BRAWO takich ludzi nam CZeba. KErownikowi, za styl prowadzenia projektu należy sie betonowa kErownica i chlup do morza. Ewentualnie wycieczka do tego Trolla, co to była o nim wczesniej mowa 1 Cytuj
zaruk Napisano Sobota o 06:28 Napisano Sobota o 06:28 9 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Choć jeden, co robi coś poza pier...eniem głupot To się nazywa pochwała! Dzieciakom pokażę... 1 Cytuj
socjo1 Napisano Sobota o 09:08 Napisano Sobota o 09:08 12 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Choć jeden, co robi coś poza pier...eniem głupot, BRAWO takich ludzi nam CZeba. KErownikowi, za styl prowadzenia projektu należy sie betonowa kErownica i chlup do morza. Ewentualnie wycieczka do tego Trolla, co to była o nim wczesniej mowa TAK! PS. Dobrze gadasz, tak jest. Ale będzie lepiej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi