patrykd Napisano 10 Listopada 2025 Share Napisano 10 Listopada 2025 (edytowane) Witam ponownie. Po skończonym Sturmtigerze mogę zabrać się za kolejny pojazd (nr 11 w mym dorobku). Tym razem po raz pierwszy wykonam współczesny, dość nietypowy pojazd. Będzie to wariant Strykera z wyrzutnią ATGM o nazwie M1134. Jeśli chodzi o dodatki fototrawione to będzie bardzo grubo gdyż mam z EDUARDA zakupiony pełny zestaw waloryzacyjny do tego pojazdu BID ED o numerze BIG3569. W planie jest m. in tzw slat armor (pancerz listewkowy), dodatkowy pancerz zakładany na pojeździe i sporo innych usprawnień modelu. Dodatkowo mam koła żywiczne od naszego rodzinnego Panzeratu no i plecaki piechoty też żywiczne. Niestety nie znalazłem figurek do tego pojazdu a marzyłby mi się strzelec KM i ładowniczy do ATGM. Może ktoś kojarzy jakiś zestaw fajnych figurek do niego? Poniżej zdjęcie pudełka by wyobrazić sobie ten pojazd Edytowane 10 Listopada 2025 przez patrykd 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Listopada 2025 Share Napisano 11 Listopada 2025 Super wybór, to bardzo dokładny i zawierający dużo elementów model. Zobacz czy dostępne są koła żywiczne, są dużo lepsze niż te z zestawu. Powodzenia!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 11 Listopada 2025 Share Napisano 11 Listopada 2025 Też za mną swego czasu chodził ten model. Trzeba pamiętać też, że przy pancerzu klatkowym na przykład w przypadku Voyagera trzeba było dokupić dodatkowo zestaw z pancerzem dodatkowym "space armor" do którego dopiero mocowana była klatka. I szczerze, przy tej ilości blach szkoda byłoby to w ogóle malować, powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 11 Listopada 2025 Autor Share Napisano 11 Listopada 2025 (edytowane) 27 minut temu, robertmodelarz napisał: Super wybór, to bardzo dokładny i zawierający dużo elementów model. Zobacz czy dostępne są koła żywiczne, są dużo lepsze niż te z zestawu. Powodzenia!!!!! Kola żywiczne mam kupione. Poszukuję figurek. 6 minut temu, Barthass napisał: Też za mną swego czasu chodził ten model. Trzeba pamiętać też, że przy pancerzu klatkowym na przykład w przypadku Voyagera trzeba było dokupić dodatkowo zestaw z pancerzem dodatkowym "space armor" do którego dopiero mocowana była klatka. I szczerze, przy tej ilości blach szkoda byłoby to w ogóle malować, powodzenia W zestawe od eduarda jest też m. In pabcerz dodatkowy. Tez sie zastanawiam czy malować pojazd. Edytowane 11 Listopada 2025 przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 11 Listopada 2025 Share Napisano 11 Listopada 2025 Godzinę temu, Barthass napisał: Też za mną swego czasu chodził ten model. Trzeba pamiętać też, że przy pancerzu klatkowym na przykład w przypadku Voyagera trzeba było dokupić dodatkowo zestaw z pancerzem dodatkowym "space armor" do którego dopiero mocowana była klatka. I szczerze, przy tej ilości blach szkoda byłoby to w ogóle malować, powodzenia Ja pierdzielę... Z moim zapałem robiłbym to ze 3 lata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 11 Listopada 2025 Autor Share Napisano 11 Listopada 2025 28 minut temu, Lipstein napisał: Ja pierdzielę... Z moim zapałem robiłbym to ze 3 lata... Nie ma wnętrza to z rok moze atarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 11 Listopada 2025 Share Napisano 11 Listopada 2025 (edytowane) No to będzie na złoto oblepiony, choć tematy mi odległe to chętnie popatrzę na Twoje zmagania Edytowane 11 Listopada 2025 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 11 Listopada 2025 Share Napisano 11 Listopada 2025 (edytowane) 19 godzin temu, patrykd napisał: . Niestety nie znalazłem figurek do tego pojazdu a marzyłby mi się strzelec KM i ładowniczy do ATGM. Może ktoś kojarzy jakiś zestaw fajnych figurek do niego? M1134 Stryker ATGM (Anti-Tank Guided Missile Załoga Dowódca wyrzutnia jest ładowana ręcznie podobnie jak w M901 ITV po pochyleniu do tylu , ładowniczy model poglądowy strzelec Stryker Modern US Stryker M1134 w/ Slat Armor Prime Portal Stryker ATGM (Anti Tank Guided Missile) Walk Around Page 1 Szukałeś w sieci na stronach sklepów ? Alpine Blak Dog MAGIC FACTORY 7511 1/35 Modern U.S. Army Combat Vehicle Grew Set Us Vehicle Gunner Legend LF0120 Kierowaca z Legenda do Strykera załogant Legenda Edytowane 11 Listopada 2025 przez bulik58 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory Napisano 11 Listopada 2025 Share Napisano 11 Listopada 2025 Idziesz jak burza! Z przyjemnością będę zaglądał. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 11 Listopada 2025 Autor Share Napisano 11 Listopada 2025 7 godzin temu, bulik58 napisał: M1134 Stryker ATGM (Anti-Tank Guided Missile Załoga Dowódca wyrzutnia jest ładowana ręcznie podobnie jak w M901 ITV po pochyleniu do tylu , ładowniczy model poglądowy strzelec Stryker Modern US Stryker M1134 w/ Slat Armor Prime Portal Stryker ATGM (Anti Tank Guided Missile) Walk Around Page 1 Szukałeś w sieci na stronach sklepów ? Alpine Blak Dog MAGIC FACTORY 7511 1/35 Modern U.S. Army Combat Vehicle Grew Set Us Vehicle Gunner Legend LF0120 Kierowaca z Legenda do Strykera załogant Legenda Dzięki za obszerną galerię zdjęć i pomoc w figurkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 11 Listopada 2025 Autor Share Napisano 11 Listopada 2025 7 godzin temu, Gregory napisał: Idziesz jak burza! Z przyjemnością będę zaglądał. Powodzenia! Z tymi słowami że idę jak burza to bym się powstrzymał Każdy model ostatnio to około roku zabawy. Z tym może być jeszcze więcej. Jak do tej pory będzie to mój najbardziej skomplikowany model w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 11 Listopada 2025 Share Napisano 11 Listopada 2025 Też go kupiłem w tym roku, był za jakieś śmieszne pieniądze od modelarza który sprzedawał nadmiar zbiorów. Więc podglądam i skorzystam z wrzucanych zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 11 Listopada 2025 Autor Share Napisano 11 Listopada 2025 Tak się zastanawiam nad jednym. W zestawie voyagera jest taka jakby flaga na przodzie . Do czego ona służyła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 11 Listopada 2025 Share Napisano 11 Listopada 2025 (edytowane) 27 minut temu, patrykd napisał: Tak się zastanawiam nad jednym. W zestawie voyagera jest taka jakby flaga na przodzie . Do czego ona służyła? Detonator IEDów. Działał dopóki Irakijczycy nie zczaili się do czego służy. Edytowane 11 Listopada 2025 przez Kalor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 12 Listopada 2025 Share Napisano 12 Listopada 2025 (edytowane) 7 godzin temu, patrykd napisał: Tak się zastanawiam nad jednym. W zestawie voyagera jest taka jakby flaga na przodzie . Do czego ona służyła? Urządzenie detonujące przed pojazdem improwizowane ładunki wybuchowe, które mają zapalniki reagujące na podczerwień. Innymi słowy to jest grzałka na patyku Edytowane 12 Listopada 2025 przez Barthass 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 13 Listopada 2025 Share Napisano 13 Listopada 2025 Jako następny model polecam tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek261 Napisano 15 Listopada 2025 Share Napisano 15 Listopada 2025 Siema ! Mnie wyszło coś takiego.. figurka strzelca z zestawu Master Box. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 16 Listopada 2025 Autor Share Napisano 16 Listopada 2025 14 godzin temu, lolek261 napisał: Siema ! Mnie wyszło coś takiego.. figurka strzelca z zestawu Master Box. Świeny model. Czy pancerz klatkowy jest z PE czy tworzywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek261 Napisano 16 Listopada 2025 Share Napisano 16 Listopada 2025 Pe zestaw Voyager, tylko sam slat bez dodatkowego opancerzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 16 Listopada 2025 Share Napisano 16 Listopada 2025 No to witamy we współczesności. Ze względu na Twoje zamiłowanie do dobrej waloryzacji to w bardziej nowoczesnych klimatach będziesz mógł sobie lepiej poużywać bo te konstrukcje oferują znacznie więcej możliwości w tym względzie w porównaniu do drugowojennej pancerki. Przewiduję też nieprędki powrót do korzeni bo nowoczesne konstrukcje wciągają - szczególnie ruskie wynalazki gdzie dużo wnętrzności i kabelków jest uzewnętrznionych, a dobry modelarz i taki szczególarz jak Ty z tego czerpie garściami. No ale nie wybiegając w przyszłość teraz chętnie popatrzę na budowę tego pojazdu, który jest też przymierzany do naszego wojska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 16 Listopada 2025 Autor Share Napisano 16 Listopada 2025 Znalazłem figurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 17 Listopada 2025 Autor Share Napisano 17 Listopada 2025 (edytowane) No to jedziemy z tym tematem. Zacząłem od składania pancerza klatkowego gdyż on wymaga najwięcej czasu. Powiem tak blaszki eduarda po raz pierwszy robię i nie wiem czy to u nich standard ale chyba ktoś tu żydzi na grubości blaszek przez co trzeba mega uważać. Blaszki same się gną od patrzenia na nie. Edytowane 17 Listopada 2025 przez patrykd 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 17 Listopada 2025 Share Napisano 17 Listopada 2025 (edytowane) Eduard raczej zawsze miał cienkie blaszki, i instrukcje takie sobie, czasem numery pomylone, albo czegoś brakuje w nich itd Edytowane 17 Listopada 2025 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patafian Napisano 17 Listopada 2025 Share Napisano 17 Listopada 2025 Choć temat odległy, od moich zainteresowań, będę podpatrywał, bo warsztat zacny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 17 Listopada 2025 Share Napisano 17 Listopada 2025 Godzinę temu, patrykd napisał: standard Standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi