Mitrandir Napisano Niedziela o 17:22 Share Napisano Niedziela o 17:22 (edytowane) Długo się zastanawiałem, czy pokazywać tem model ze względu na polityczne tło i kontekst... Ostatecznie doszedłem do wniosku, że robię modelarstwo, i modele maszyn historycznych, a nie politykę. A więc tak, współwinni w dziele tworzenia ... Rosyjski śmigłowiec rozpoznawczo- uderzeniowy Kamov Ka-52 Alligator, to wersja rozwojowa i kontynuacja starszego brata Ka-50 Black Shark. Maszyna przeznaczona do szerokiej gamy zastosowań, takich jak zwalczanie celów opancerzonych, powietrznych czy rozpoznania jak i koordynacji działań. Niepowtarzalna sylwetka tej maszyny od dawna nie dawała mi spokoju, tak więc po popełnionym wcześniej KA-50Sh (warsztat i galeria na forum, np. w portfolio) przyszedł czas na Aligatora. Zacierałem ręce do tego wiatraka od zawsze Sam model firmy Dream Model, bez zastrzeżeń i choc jest to edycja najuboższa, to nie potrzeba zasadniczo drażnić oczu dodatkami. Owszem, są i wirnik i działko i cała masa dodatków jak np kalkomanie firmy Quinta do tego modelu, ja jednak poszedłem w "hand made" i wzbogaciłem go nieco we własnym zakresie Wbrew pozorom najtrudniejszą częścią tego modelu, było malowanie. Ten jednobarwny kamuflaż i odcień koloru bazowego potrafi dać do wiwatu Bałem się tego, ale myślę że efekt końcowy był warty rozstroju żołądka... Na początek kilka zdjęć poglądowych, żeby był punkt odniesienia. Niestety zdjęcia robione telefonem... Wybaczcie No i miłego oglądania . PORTFOLIO Edytowane Niedziela o 17:32 przez Mitrandir 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano Niedziela o 18:09 Share Napisano Niedziela o 18:09 Piękny model. Nic ująć nic dodać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano Niedziela o 18:18 Share Napisano Niedziela o 18:18 Fajny, podoba mi się !!! Taki mroczny... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano Niedziela o 19:37 Share Napisano Niedziela o 19:37 Podoba się. I to bardzo. Natomiast kolor na moim telefonie jest bardzo szary, nie taki lekko fioletowy, jak na zdjęciach oryginału. Kwestia oświetlenia? Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano Niedziela o 20:47 Autor Share Napisano Niedziela o 20:47 Godzinę temu, PrzemekW napisał: Podoba się. I to bardzo. Natomiast kolor na moim telefonie jest bardzo szary, nie taki lekko fioletowy, jak na zdjęciach oryginału. Kwestia oświetlenia? Przemek Tak to kwestia oświetlenia. Sam zobacz... Ciepłe światło Flash Zimne światło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano Poniedziałek o 06:29 Share Napisano Poniedziałek o 06:29 super model Zawiesiłem się przy nim dłużej na wystawie we Włocławku - bardzo mi się spodobał. Zauważyłem ze wzbogaciłeś go o otwarcie kabiny - model tego nie przewiduje Ale nie można o nim powiedzieć ze to "bieda wersja: gdyż w pudle masz blaszkę, ładne drukowane elementy kół, foteli z pasami , wydechów, etc Co do wirnika mocno zastanawiam sie na ile te drukowane wytrzymają ciężar łopat, a w ofercie już 3 producentów bije się o kasę modelarzy 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano Poniedziałek o 12:32 Share Napisano Poniedziałek o 12:32 (edytowane) Fajny Grzegorz, wykonanie super, podoba się A że mam w planach K-50 to może kiedyś się spotkają na konkursie Edytowane Poniedziałek o 12:37 przez Adamo722 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano Poniedziałek o 14:42 Share Napisano Poniedziałek o 14:42 Bardzo ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano Wtorek o 13:48 Share Napisano Wtorek o 13:48 Piękności! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano Środa o 07:33 Share Napisano Środa o 07:33 No powiem szczerze, że malowanie wyszło naprawdę w pytę... Jesteśmy modelarzami nie politykami, czemu takie są obawy wstawiania modeli z gwiazdą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano Czwartek o 08:36 Autor Share Napisano Czwartek o 08:36 W dniu 26.11.2025 o 08:33, smialus napisał: No powiem szczerze, że malowanie wyszło naprawdę w pytę... Jesteśmy modelarzami nie politykami, czemu takie są obawy wstawiania modeli z gwiazdą?? Może dlatego, że zawsze znajdzie się ktoś kto próbuje błysnąć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano Czwartek o 08:42 Share Napisano Czwartek o 08:42 Bardzo ładnie się prezentuje ten "cudak" w twoim wykonaniu. Podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano Czwartek o 12:11 Autor Share Napisano Czwartek o 12:11 3 godziny temu, burzatg napisał: Bardzo ładnie się prezentuje ten "cudak" w twoim wykonaniu. Podoba się Na żywo znacznie lepiej... te zdjęcia są koszmarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 22 godziny temu Share Napisano 22 godziny temu Model super, jak zwykle. Malowanie bajka. Tylko trzeba popracować nad głębią ostrości na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi