Kalor Napisano 3 Grudnia Share Napisano 3 Grudnia Leży mi to od nie pamiętam kiedy, ciągle mi 'coś' przeszkadzało się za niego wziąć. Głównie inne impulsowe zakupy. Impulsowy zakup w postaci Stuarta wrócił do pudełka - za dużo tam jest teraz kombinowania przy okablowaniu silnika i wieży, a wyciągnąłem z powrotem sdkfzta 250 i zacząłem go brudzić, ale że olejami, to przerwy na schnięcie będą długie. Po przejrzeniu tego co mam w kolekcji, wyszło mi że dla tej Pumy mam najlepiej określone plany. Nawet wzory do brudzenia mam podane na tacy, lubię tak, nie trzeba myśleć i można skupić się na robieniu. Dawno temu ogarnąłem podwozie, koło zębate i 4 koła w środku są ruchome, wymagało to pewnych przeróbek w środku ale możliwość przyklejenia gąsek na końcu jest bezcenna. Zastanawiam się jedynie nad dorobieniem dwóch foteli które znajdują się przy włązie, mógłbym wtedy zostawić otwarty przedział transportowy dla ewentualnych figurek. Inspirationen: z Ponieważ malowanie domyślnego trójkolorowego kamuflażu NATO jakoś mi nie leży, spróbuje się z takim podmiejskim kamuflażem. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 3 Grudnia Share Napisano 3 Grudnia Zarówno model jak i oryginał to dość ciekawe konstrukcje. Choć ten drugi nie ma jakość szczęścia pomimo upływu paru lat od wprowadzenia do służby ciągle trapią go problemy konstrukcyjne . Będą też palety? Powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 3 Grudnia Autor Share Napisano 3 Grudnia 11 minut temu, bulik58 napisał: Zarówno model jak i oryginał to dość ciekawe konstrukcje. Choć ten drugi nie ma jakość szczęścia pomimo upływu paru lat od wprowadzenia do służby ciągle trapią go problemy konstrukcyjne . Będą też palety? Powodzenia w budowie. Palety będą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Grudnia Share Napisano 3 Grudnia Godzinę temu, Kalor napisał: Palety będą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Grudnia Share Napisano 4 Grudnia Absolutnie fantastycznie się zapowiada. Pojazd na gąsienicach, wiec niezbyt moja bajka, ale współczesny, bardzo atrakcyjne malowanie no i te palety…sztos. Znając Twoje podejście będzie spektakularnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patafian Napisano 4 Grudnia Share Napisano 4 Grudnia Temat spoza spektrum zainteresowań, ale warsztat dobry to będę z ciekawością zaglądał. A do tych olei używasz suszarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 4 Grudnia Autor Share Napisano 4 Grudnia 14 minut temu, Patafian napisał: Temat spoza spektrum zainteresowań, ale warsztat dobry to będę z ciekawością zaglądał. A do tych olei używasz suszarki? Nie, mam złe doświadczenia z nią: Używam za to medium matującego od VMS, chociaż częściej o nim zapominam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patafian Napisano 4 Grudnia Share Napisano 4 Grudnia Cholera rozumiem traumę, ja za dużo doświadczenia nie mam, ale nie wyobrażam sobie już pracy z olejami bez suszarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 5 Grudnia Share Napisano 5 Grudnia Ja używam kaloryfera na "6"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 5 Grudnia Share Napisano 5 Grudnia Powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 5 Grudnia Share Napisano 5 Grudnia Tak się nabijają z tej drugiej armii świata a wszyscy cały czas kopiują ich pomysły z pola walki.... Będę obserwował. Dobrze się Twoje warsztaty ogląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 5 Grudnia Autor Share Napisano 5 Grudnia 2 minuty temu, Lipa napisał: Tak się nabijają z tej drugiej armii świata a wszyscy cały czas kopiują ich pomysły z pola walki.... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 5 Grudnia Share Napisano 5 Grudnia (edytowane) 5 minut temu, Kalor napisał: ? Było kiedyś chyba nawet tu na forum jak się naśmiewali, że ruskie eternitem i innymi śmieciami czołgi obkładają jak kamuflaż optyczny jest niepotrzebny, bo drony to drony sramto. Mówię o obecnym konflikcie na Ukrainie. tutaj masz niemieckie wozy obłożone paletami i szmatami by wyglądały jak sterty śmieci... Przepraszam z góry bo widzę, że zrobiłem offtop... Edytowane 5 Grudnia przez Lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 5 Grudnia Autor Share Napisano 5 Grudnia (edytowane) Godzinę temu, Lipa napisał: Było kiedyś chyba nawet tu na forum jak się naśmiewali, że ruskie eternitem i innymi śmieciami czołgi obkładają jak kamuflaż optyczny jest niepotrzebny, bo drony to drony sramto. Mówię o obecnym konflikcie na Ukrainie. tutaj masz niemieckie wozy obłożone paletami i szmatami by wyglądały jak sterty śmieci... Przepraszam z góry bo widzę, że zrobiłem offtop... Te zdjęcia z paletami mają już ponad trzy lata. Sam kamuflaż optyczny, leśny, w europie też jest dosyć popularny. Są też takie z Tajwanu: Edytowane 5 Grudnia przez Kalor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 6 Grudnia Autor Share Napisano 6 Grudnia Przy pomocy takiego zestawu rylców od chińczyków Przeorałem wszytko co powinno być szczelinami. Boli mnie odrobinę to że RFM zdecydował się na tak szerokie szczeliny pomiędzy panelami i dodatkowo krawędzie paneli są zaokrąglone - powinny być ciasno ułożone i ostre. Zgaduję że inaczej nie dało by się oddzielić części od formy, ale no kurde. Poprawić bez rozwalania wszystkiego się nie da pozostaje mi zignorować to : ) i obłożyć śmieciami gdzie się da. Zastania mnie tylko jak Trumpeter w 2012 dał radę zrobić szczeliny szerokości 0.1mm we włoskiej Pumie. Wymieniam część detali na blachy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 6 Grudnia Share Napisano 6 Grudnia niech mnie, imgur ma bana w Anglii, nie pooglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 6 Grudnia Autor Share Napisano 6 Grudnia (edytowane) 56 minut temu, copycat napisał: niech mnie, imgur ma bana w Anglii, nie pooglądam. Nie tyle co bana co protestuje Angolskie wymysły. Polecam poszukać vpna pod przeglądarkę bo lepiej to raczej nie będzie,a jeśli nie, to znaleźć mi innego hosta. Nie jestem do imgura przywiązany, ale chciałbym coś co jest równie proste w użyciu i nie spamuje oglądających obleśnymi reklamami. Edytowane 6 Grudnia przez Kalor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 6 Grudnia Share Napisano 6 Grudnia Godzinę temu, Kalor napisał: Nie tyle co bana co protestuje Angolskie wymysły. Polecam poszukać vpna pod przeglądarkę bo lepiej to raczej nie będzie,a jeśli nie, to znaleźć mi innego hosta. Nie jestem do imgura przywiązany, ale chciałbym coś co jest równie proste w użyciu i nie spamuje oglądających obleśnymi reklamami. Może po prostu ładować zdjęcia na serwer forum a nie zewnętrzne i linkować? Po czym po jakimś czasie ktoś czegoś nie opłaci, nie zaktualizuje, zmieni się polityka i z darmowego stanie się płatny, użytkownik rezygnuje a zdjęcia znikają i warsztat staje się bezwartościowy… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 7 Grudnia Autor Share Napisano 7 Grudnia 44 minuty temu, Albatros napisał: Może po prostu ładować zdjęcia na serwer forum a nie zewnętrzne i linkować? Po czym po jakimś czasie ktoś czegoś nie opłaci, nie zaktualizuje, zmieni się polityka i z darmowego stanie się płatny, użytkownik rezygnuje a zdjęcia znikają i warsztat staje się bezwartościowy… Bez sensu, forum przeskalowuje zdjęcia do wielkości pocztówki - 1200x1200px, poza tym że przedstawiają model to nic więcej nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 17 godzin temu Autor Share Napisano 17 godzin temu Zmieniłem hosta na ImgChest, wydaje się być w porządku i obsługuje się go jak imgura Zrobiłem atrapy foteli, atrapy ponieważ potrzebuję tylko żeby coś się świeciło w tle, fotele są ciężkie do realistycznego odtworzenia bo nie mają klasycznej konstrukcji, a są poduszkami zawieszonymi na taśmach . Oraz dorobiłem hydraulikę od klapy i trochę pociąłem model pod to bo w modelu wnęki pod przewody są zabudowane całkowicie. Teraz malowanie 'wnętrza' i podwozia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 godzinę temu Share Napisano 1 godzinę temu Elegancko zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi