kelly9mm Napisano Środa o 09:50 Share Napisano Środa o 09:50 Podłączę się do tego off-topa (sorry @Xmen), ale używam plotera Silhouette od kilku lat i generalnie nie jestem nim zachwycony. Precyzja taka sobie, wycinanie po krzywych to zawsze loteria, dużo zależy od pozycjonowania obiektu na arkuszu. Szczególnie w 1/72 to mordęga (choć zawsze lepsze niż nic). Pomysł z laserową wycinarką bardzo mnie zaintrygował, dzięki @HKK. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Środa o 10:32 Autor Share Napisano Środa o 10:32 @kelly9mmSpoko. Przynajmniej się coś dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano Środa o 11:04 Share Napisano Środa o 11:04 A żeby nie było, że się nie interesuję głównym wątkiem , to muszę przyznać, że 110 w tym malowaniu wygląda bardzo efemerycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Środa o 16:08 Autor Share Napisano Środa o 16:08 11 godzin temu, Moses napisał: Przecież to nie jest trudniejsze od wynalowania kamuflażu od maski czy patafixu Dla mnie jest. 11 godzin temu, Moses napisał: faktycznie podnosi jakość modelu. Wiem. Przyznam że swego czasu myślałem o kupnie plotera ale na obecnym etapie mojego klejenia odpuściłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Środa o 16:12 Share Napisano Środa o 16:12 Ale nie trzeba kupować piekarni aby upiec chleba. Tu masz film naszego forumowego kolegi i maskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Środa o 16:47 Autor Share Napisano Środa o 16:47 (edytowane) @Moses Nie odbierz tego jako robienie dramy czy narzekania. Napiszę jak ja to widzę. Robię sobie te modele raz lepiej , raz gorzej ale widzę że chyba powoli zbliżam się do rozbratu z hobby.Zdrowie nie to co kiedyś , wzrok coraz słabszy a i zapał już nie ten.Kiedyś to człowiek robił 10 a w najlepszych latach nawet 14 modeli na rok. Teraz jak uda się zrobić 6 to już sukces.Uczyć się na stare lata nowych rzeczy?Chyba mi się nie chce. Jednak do póki będę w stanie sklejać modele będę je tutaj pokazywał.A że zrobione starymi metodami i odstające od najnowszych trendów to trudno .Myślę że mi to wybaczycie. Edytowane Środa o 16:47 przez Xmen 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano Środa o 16:52 Share Napisano Środa o 16:52 4 minuty temu, Xmen napisał: Teraz jak uda się zrobić 6 to już sukces. Ja robię jeden, czasem dwa na rok. Nie chodzi o ilość, tylko o frajdę z hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Środa o 16:56 Autor Share Napisano Środa o 16:56 3 minuty temu, jachud3 napisał: Nie chodzi o ilość, tylko o frajdę z hobby Wiesz frajdę to ja mam.Niestety coraz częściej jest to opowieść w stylu" Stary człowiek i już nie może" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Środa o 17:40 Share Napisano Środa o 17:40 Od lat zakładam sobie "1 model w miesiac" ale przychodzi szara rzeczywistość i na rok zrobię 4-6 modeli. Każdy skleja jak umie,i jakie ma możliwość, ale czy to znaczy że mamy stać w miejscu "bo starego psa nie nauczy się nowych sztuczek"? Masz rację ie nauczysz sztuczek starego psa, ale człowiek może i nawet powinien caly czas się uczyć, i próbować nowych rzeczy ( i nie pisze tu o używkach;) ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano Czwartek o 08:32 Share Napisano Czwartek o 08:32 15 godzin temu, Xmen napisał: Uczyć się na stare lata nowych rzeczy?Chyba mi się nie chce. Też tak czasem myślałem, a w ciągu ostatniego roku nauczyłem się projektowania i druku 3d, cięcia laserowego i tłoczenia osłon vacu. Mówiąc "nauczyłem się" zachowuję proporcje, bo sporo nauki w tych tematach przede mną. A chociaż umiejętności nie przychodzą tak szybko jak kiedyś, to rezultaty dają taką samą satysfakcję. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Czwartek o 16:05 Autor Share Napisano Czwartek o 16:05 7 godzin temu, HKK napisał: Też tak czasem myślałem, a w ciągu ostatniego roku nauczyłem się projektowania i druku 3d, cięcia laserowego i tłoczenia osłon vacu. Mówiąc "nauczyłem się" zachowuję proporcje, bo sporo nauki w tych tematach przede mną. A chociaż umiejętności nie przychodzą tak szybko jak kiedyś, to rezultaty dają taką samą satysfakcję. Wiem i podziwiam choć często mam inne zdanie na dany temat. Stary już jestem i zmęczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Sobota o 18:51 Autor Share Napisano Sobota o 18:51 Jeszcze trochę i koniec. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Sobota o 21:03 Share Napisano Sobota o 21:03 Fajnie, o kopciu na stateczniku pionowym nie zapomnij . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 14 godzin temu Autor Share Napisano 14 godzin temu Finito. Galeria jutro. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi