Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

I kolejny etap za mną. Położony kolor bazowy. Zastosowałem bardzo delikatną modulację koloru. Dosyć dziwnie i słabo to widać na zdjęciach. Po wash-u powinno być lepiej

Picture%20005.jpg

Picture%20004.jpg

Picture%20002.jpg

Picture%20001.jpg

Picture%20007.jpg

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 95
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Model świetny, ale kurczę - coś kompresja jpg strasznie żre jakość zdjęć! Przecież na ostatnim widać takie artefakty na kartce, że się w głowie nie mieści! No i w sumie przez tą kompresję nie widać faktury wieży, tylko wszystko zlewa się w zielone kwadraty!

Prosto z aparatu, na komputerze też takie zjawisko masz? Czy dopiero po wrzuceniu na serwer? Bo szkoda, żeby się taki ładny model przez taką błahostkę marnował!

Napisano

Miodzio, ciekawy kolorek

A to tak celowo, że ta osłona silnika tak odcieniem odstaje od reszty?

Napisano

niestety z delikatną modulacją kolorów jest jeden problem - efekt może zaniknąć w znacznym stopniu po położeniu lakieru matowego, zwłaszcza akrylowego. sam bardzo nieprzyjemnie zdziwiłem się przy Shermanie. pamiętaj o tym bo szkoda by było zmarnować efekt. model jest piękny.

Napisano

Witam,

dziś rano zrobiłem lepsze (mam nadzieję) zdjęcia przy dziennym świetle:

DSC00107a.jpg

DSC00105a.jpg

DSC00104a.JPG

DSC00109a.jpg

Faktura wieży została zrobiona przy pomocy twardego pędzla i surfacer'a 1000

Kolorek: może dziwić ale wojska JNA właśnie takiego lasnego używały. Widać to wyraźnie na zdjęciach że jest bardzo jasny.

Modulacja: chyba jest za delikatna ale nie chciałem przesadzić. Jak zniknie to trudno. Postaram się wyciągnąć coś washem i "biedronką"

Tylna pokrywa faktycznie jaśniejsza. Efekt zamierzony ;-)

Pozdrawiam

Napisano

Teciak dostał kalki, łosza, różne zacieki i przebarwienia. Mocno to widać ale po pryśnięciu matem powinno się stonować. Przy okazji widać zaczątki podstawki:

Picture%20006.jpg

Picture%20005.jpg

Picture%20004.jpg

Picture%20003.jpg

Picture%20002.jpg

Picture%20001.jpg

Picture%20007.jpg

Napisano

Zaczerń lufę w środeczku bardzo fajny kolor wyszedł, taki poblakły.

Mam pytanie odnośnie trawy, jakaś gotowa, statyczna trawka czy może z czegoś innego?

Napisano
Tylko zastanawia mnie jak wybrniesz z tych ciemniejszych kół.

Fakt. Miały być ciut ciemniejsze, wyszły dużo. Jakoś wybrnę

Dzięki!

Napisano

Model wychodzi bombastycznnie. Mistrzostwo klasyczne poparte wieeelkim talentem w łapkach

Mam pytanko - ta uniesona ( o grubość surfacera i farby) pokrywa nad przeniesieniem napędu to efekt specjalny czy też przypadek?

I jeszcze taka mała dygresyjka - zaproponowana przez Ciebie jugosłaowiańska wojennna droga jest w lepszym stannie (niestety zgodnie z prawdą najczęściej) niż nasze pokojowe. To deprymujące jest niestety.

Napisano

Dzięki.

Mam pytanko - ta uniesona ( o grubość surfacera i farby) pokrywa nad przeniesieniem napędu to efekt specjalny czy też przypadek?

Nie jest jeszcze wklejona. W zamyśle ma być w pozycji uchylonej, jakby ktoś tam przy niej właśnie grzebał.

jugosłaowiańska wojennna droga jest w lepszym stannie (niestety zgodnie z prawdą najczęściej) niż nasze pokojowe

W zamyśle to 1991 więc wojna się dopiero "rozkręca". Po drugie nie jest jeszcze skończona więc może jeszcze "zarobi" kilka ubytków. Pozdrawiam

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
Napisano

Masz coś nowego w planach? Jak tam postęp z resztą modeli?

Mam ale na razie "przerwa techniczna" spowodowana sprawami

zawodowymi. Póki co zamierzam jeszcze pokończyć to co pozaczynane.

Pozdrawiam