kamilzoszak Napisano wczoraj o 10:39 Share Napisano wczoraj o 10:39 No to cyk i od nowa... Skoro poprzednie modele zostały ciepło przyjęte to nie pozostaje mi nic innego aby wrzucić kolejny. Tym razem Nieport IV. Model wykonany na podstawie wycinanki wydawnictwa Answer. Elementy wycinanki przeskalowałem do 72, nalepiłem je na płytki polistyrenu i po wycięciu skleiłem. Jedynie czego sam nie zrobiłem to silnik (3D) oraz koła (wzięte ze złomu). Malowanie oznaczeń trochę z czapy ale ogólnie w zamyśle miał być z 3 Korpuśnego Avia Otriadu. Mam nadzieję że równie ciepło go przyjmiecie 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano wczoraj o 10:59 Share Napisano wczoraj o 10:59 (edytowane) Kurde, chciałem już opluwać, ale tym razem nie pozwoliłeś Elegancki szmatolot, totalnie nie mój klimat, ale wykonanie rewelka bardzo spodobały mi się rozjaśnienia w miejscu mocowania płótna do szkieletu kadłuba. Edytowane wczoraj o 10:59 przez jachud3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano wczoraj o 11:49 Share Napisano wczoraj o 11:49 Godzinę temu, kamilzoszak napisał: Elementy wycinanki przeskalowałem do 72, nalepiłem je na płytki polistyrenu i po wycięciu skleiłem. Kurcze, jakież to wydaje się być proste A model podoba się, zwłaszcza że to 72ka, więc drobnica okrutna, nie na moje oczy już 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano wczoraj o 12:01 Share Napisano wczoraj o 12:01 Z daleka czuć zapach prawdziwego modelarstwa. Model podoba mi się. Tematyka rzadko spotykana, wykonanie na wysokim poziomie. Tylko czekać na więcej takich modeli . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilzoszak Napisano wczoraj o 12:12 Autor Share Napisano wczoraj o 12:12 11 minut temu, Aleksander z Zalasu napisał: Z daleka czuć zapach prawdziwego modelarstwa. Model podoba mi się. Tematyka rzadko spotykana, wykonanie na wysokim poziomie. Tylko czekać na więcej takich modeli . Idą kolejne... także szmatki które nie zostały wydane w technologii wtrysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano wczoraj o 13:51 Share Napisano wczoraj o 13:51 Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 23 godziny temu Share Napisano 23 godziny temu Tak się zastanawiam patrząc na twoje modele i technikę wykonania z elementami 3d czy prościej nie było by od razu zrobić w całości ale trzeba wtedy splunąć i podwinąć rękawy. Ale co kto lubi model fajny podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topper Harley Napisano 19 godzin temu Share Napisano 19 godzin temu Ogólnie nie moja tematyka, ale ten model robi wrażenie. Jest super, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 19 godzin temu Share Napisano 19 godzin temu 5 godzin temu, kamilzoszak napisał: Idą kolejne... także szmatki które nie zostały wydane w technologii wtrysku Taube? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilzoszak Napisano 19 godzin temu Autor Share Napisano 19 godzin temu 5 minut temu, DobreMzimu napisał: Taube? Kiedyś tak, ale nie szybko. Tych Taube było od "janaPana" co producent aparatów latających to miał swojego Taube. Etrich, Rumpler, Albatros, Jeanine... na razie idzie Lohner L oraz rozplanowuję samolot Armstrong whitworth fk8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 19 godzin temu Share Napisano 19 godzin temu 7 godzin temu, kamilzoszak napisał: No to cyk i od nowa... Skoro poprzednie modele zostały ciepło przyjęte to nie pozostaje mi nic innego aby wrzucić kolejny. Tym razem Nieport IV. Model wykonany na podstawie wycinanki wydawnictwa Answer. Elementy wycinanki przeskalowałem do 72, nalepiłem je na płytki polistyrenu i po wycięciu skleiłem. O Panie ! Fajny projekt ! Może następnym razem wklei kilka zdjęć z warsztatu i kilka porad ( np jakiej płytki używasz, jak profilujesz elementy itp ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilzoszak Napisano 19 godzin temu Autor Share Napisano 19 godzin temu 16 minut temu, kopernik napisał: O Panie ! Fajny projekt ! Może następnym razem wklei kilka zdjęć z warsztatu i kilka porad ( np jakiej płytki używasz, jak profilujesz elementy itp ). Co do płytek kupuje je na MH o różnej grubości. Kadłub wykonuję z płytek max 0.5 mm. Skrzydła wykonuję z płytek 2 albo 3 mm formowanych na gorąco na kopycie półokrągłym. Kratownica w kadłubie wykonana jest z profili Evergreen ( one najlepiej się formują i kleją ) unikam profili z AK. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 17 godzin temu Share Napisano 17 godzin temu 1 godzinę temu, kamilzoszak napisał: Kiedyś tak, ale nie szybko. Tych Taube było od "janaPana" co producent aparatów latających to miał swojego Taube. Etrich, Rumpler, Albatros, Jeanine... na razie idzie Lohner L oraz rozplanowuję samolot Armstrong whitworth fk8 W każdym razie kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 godzin temu Share Napisano 17 godzin temu Następny cukiereczek, świetny modelik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilzoszak Napisano 7 godzin temu Autor Share Napisano 7 godzin temu (edytowane) W folderze z galerii przykładowe zdjęcia z budowy https://ibb.co/album/hxvWvC Obiecuję następnym razem wrzucić relacje z budowy kolejnego ulepa Edytowane 7 godzin temu przez kamilzoszak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemoLPP Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu Perełka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilzoszak Napisano 1 godzinę temu Autor Share Napisano 1 godzinę temu 24 minuty temu, PrzemoLPP napisał: Perełka Dzięki. Praca nad nim sprawiła mi nie lada frajdę... Można powiedzieć że przy obecnym stanie mojej wiedzy na temat tego aparatu zrobiłem ten model na zasadzie "jak sobie wyobrażam Nieuporta". Cieszę się że podobuje się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 20 minut temu Share Napisano 20 minut temu Następna ślicznotka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi