kelly9mm Napisano Poniedziałek o 16:02 Share Napisano Poniedziałek o 16:02 (edytowane) Hej, raporty z warsztatu to raczej nie moja bajka, ale pomyślałem, że przynajmniej wrzucę małą zapowiedź. Zapewne wszyscy rozpoznają tę szczególną Złośnicę (oczywiście wciąż jeszcze "under construction") . Aktualizacja: „tajemniczy” Spitfire został błyskawicznie rozszyfrowany. W związku z tym przyznaję, tak, jest to Type 300, K5054 z pierwszego oblotu. Jednocześnie dziękuję bardzo @MarCorpza umożliwienie mi realizacji tego projektu Pozdrawiam, Marcin Edytowane Wtorek o 05:59 przez kelly9mm 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Poniedziałek o 17:01 Share Napisano Poniedziałek o 17:01 Pięknie, prototyp się szykuje . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano Poniedziałek o 17:04 Share Napisano Poniedziałek o 17:04 Ale kabinka to tylko tymczasowa, jako zaślepka kokpitu ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano Poniedziałek o 17:29 Autor Share Napisano Poniedziałek o 17:29 Zgadza się i zgadza się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano Środa o 11:03 Autor Share Napisano Środa o 11:03 No i są już kokardy. Spróbowałem najpierw kalkomanii. Techmody jak to Techmody, leżą ładnie, ale wciąż są nieco za grube na takie delikutaśne detale. Zatem w efekcie w ruch poszły farby. Maski wycięte na Silhouette Portrait. Ich jakość jest umiarkowanie zachwycająca, czas chyba wreszcie zainwestować w coś bardziej precyzyjnego (laser?). Numery boczne pójdą już z kalkomanii, są nieco za małe na możliwości mojego ploterka. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano Środa o 12:43 Share Napisano Środa o 12:43 Ależ apetyczny cukiereczek! Chrupałbym jak Reksio szynkę! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano Środa o 13:27 Share Napisano Środa o 13:27 2 godziny temu, kelly9mm napisał: Maski wycięte na Silhouette Portrait. Ich jakość jest umiarkowanie zachwycająca, czas chyba wreszcie zainwestować w coś bardziej precyzyjnego (laser?). Który Portrait? Po schodkach na obwodzie kokard wnioskuję że silniczki krokowe już powoli mają dość... moja 3 jeszcze daje sobie radę na szczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano Środa o 15:50 Autor Share Napisano Środa o 15:50 2 godziny temu, jachud3 napisał: Który Portrait? Portrait 2. Mam go niby 6 lat, ale nie robię zbyt dużo projektów, więc przebieg jest raczej nieimponujący. Ewidentnie jednak dobiega już chyba do emerytury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano Czwartek o 17:30 Autor Share Napisano Czwartek o 17:30 Jedną z pierwszych rzeczy, którą zrobiłem było śmigło, miał być taki quick win . W efekcie okazało się, że żaden win i tym bardziej nie quick, bo skopałem malowanie. Śmigło poszło zatem do zmywacza i w efekcie powstało wydanie drugie, poprawione. Oto ono: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Czwartek o 17:38 Share Napisano Czwartek o 17:38 O jakie ładne . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 1 godzinę temu Autor Share Napisano 1 godzinę temu Jak widać na załączonych obrazkach projekt idzie całkiem żwawo. Uzupełniłem malowanie o numery boczne (kalkomanie), poszedł też lekki wash. Większego brudzenia nie przewiduję, w końcu nalot tego egzemplarza był praktycznie zerowy. Dołożone stery wysokości, ster kierunku, lotki, chłodnice oraz podwozie: golenie, koła i płoza. Pozostało jeszcze trochę drobiazgów, w tym nieco problematyczna rurka pitota oraz limuzyna. A propos limuzyny, to do tego momentu nie zdecydowałem się na dołączone do modelu oszklenie vacu, głównie ze względu na mój brak doświadczenia z tą technologią. Widoczne na zdjęciach elementy oszklenia pochodzą z modeli IBG (wiatrochron wymagał nieco przeróbek). Z limuzyną od IBG jest już jednak problem, bo oprócz tego, że również wymaga modyfikacji to jest albo za duża (w wersji dla otwartej kabiny) albo za mała (odcięta z wersji dla zamkniętej kabiny). Jeszcze się zastanowię, jak do tego podejść. Wygląda na to, że finisz już w zasięgu wzroku, ale zazwyczaj na tym etapie coś się koncertowo sypie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi