Stojkovic Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Witajcie, Przedstawiam Wam moje ostatnio zbudowane dzieło. Model to żywiczny wypust Red Iron - obecnie Balaton Model. Figurki EMP3D i AK Akcesoria EMP3D Praca przedstawia mnie i mojego dziadka w 1992 roku w Szczecinie. Materiał video z budowy: Zdjęcia modelu i podstawki: 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Modelarstwo jakie uwielbiam! Świetnie się to ogląda. A fakt, że przedstawiasz tu scenkę z własnego życia - mistrzostwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Praca fantastyczna, filmik obejrzałem już wczoraj. Uwielbiam takie modelarstwo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Cześć! Piękna praca, z takim osobistym akcentem! Zastanawia mnie rejestracja tego ZiŁa - dlaczego on ma warszawskie blachy? Pozdrawiam! Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Świetny, podoba mi się !!! I tematyka i model(e) Obecnie jestem w trakcie realizacji podobnego "zamysłu" pt: "Powrót z wojny 1946" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Jest świetny, a już zwłaszcza ten Dziadek i Wnuk, scenka też super, jest moc. Tak dla ciekawostki dodam że ten ZiŁ130 był zarejestrowany w gminie Stare Bogaczowice, dawne województwo wałbrzyskie, czyli można być tak na 90% pewnym, że wcześniej przed tym Szczecinem stanowił własność Rolniczej Spółdzielni Produkcyjnej "Przyszłość" Stare Bogaczowice eksploatującej tego typu pojazdy, jak również KrAZ-y 255 w wersji wywrotka (pamiętam je do dzisiaj). Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Aha, a więc to Wałbrzyskie, a nie Warszawskie blachy? Ale jeśli byłby zarejestrowany na przedsiębiorstwo państwowe, to czy ostatni znak nie powinien być literą? Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja 2 godziny temu, pmroczko napisał: Aha, a więc to Wałbrzyskie, a nie Warszawskie blachy? Ale jeśli byłby zarejestrowany na przedsiębiorstwo państwowe, to czy ostatni znak nie powinien być literą? Pozdrawiam Paweł Przyjacielu, owszem ostatnia powinna być literka, ale Rolnicze Spółdzielnie Produkcyjne, podobnie jak Spółdzielnie Kółek Rolniczych czy np. Gminne Spółdzielnie (słynne GS-y) były to tzw. jednostki gospodarki uspołecznionej, które de facto nie były przedsiębiorstwami państwowymi , takimi były za to Państwowe Gospodarstwa Rolne (PGR-y) czy ich inne rozmaite mutacje jak Kombinaty Rolnicze , Państwowe Gospodarstwa Rybackie czy nawet takie twory jak Państwowe Stada Ogierów lub inne Stacje Hodowli Roślin. Pozdr. A. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja To dzięki za wyjaśnienie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja RE-WE-LA-CJA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi