MarcusPolonus Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Schreck F.B.A. 17 HMT.2 "Lubliniak" 1/72 Hit Kit + małe poprawki i jedna kalka od Mr Decal. Malowanie "Lubliniaka" w oparciu o tom Marcina Wawrzykowskiego z serii Polish Wings o farncuskich wodnosamolotach z małymi korektami wynikłymi z analizy zdjęć "Lubliniaka". 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Brawo, podziwiam za wytrwałość . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcusPolonus Napisano 8 Maja Autor Share Napisano 8 Maja 2 godziny temu, barszczo napisał: Brawo, podziwiam za wytrwałość . Hit Kit to faktycznie dość pracochłonne modele. Przy niedzielnym i od święta sklejaniu, to na rok wyjdą jakieś góra 3 Hit Kity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja 38 minut temu, MarcusPolonus napisał: Przy niedzielnym i od święta sklejaniu, to na rok wyjdą jakieś góra 3 Hit Kity. to i tak expresowo... na mnie tez czeka, ale Choroszy Model bardzo ladny ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcusPolonus Napisano 8 Maja Autor Share Napisano 8 Maja 40 minut temu, BRAVO112 napisał: to i tak expresowo... na mnie tez czeka, ale Choroszy Model bardzo ladny ! Do któregoś ze Shrecków z września '39 też już się pewnie zabiorę za zestaw od Choroszego, ale to jeszcze trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Ładny "wielorybek" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Podoba mi się Dodatkowy punkt za nietypową i niszową konstrukcję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilzoszak Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja Mając na względzie grubość plastiku i jakość zestawu galeria nie powinna być wstawiana tutaj tylko w dziale "pancerka" BTW... ŚWIETNA ROBOTA. GRATULACJE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcusPolonus Napisano 9 Maja Autor Share Napisano 9 Maja 55 minut temu, kamilzoszak napisał: Mając na względzie grubość plastiku i jakość zestawu galeria nie powinna być wstawiana tutaj tylko w dziale "pancerka" Faktem jest, że to nie najłatwiejszy model w obróbce. Dość powiedzieć, że aby spasować i połączyć połówki kadłuba przydały się dwa rodzaje kleju i parę dni w imadle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja Na to nie wpadłem by HitKita wcisnąc w imadlo. Pełen szacunek za pracę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja zestawu Hitkit mial blachy ile z tego udalo sie uzyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcusPolonus Napisano 9 Maja Autor Share Napisano 9 Maja 11 godzin temu, BRAVO112 napisał: zestawu Hitkit mial blachy ile z tego udalo sie uzyc? Tak. Miał. Poszło wszystko w model z instrukcji poza zastrzałami łączącymi obudowę silnika z górnym płatem. Musiał zrobić własne, bo te z blaszki nie trafiały w miejsca z planu. Generalnie model pionizowany z planów z czasopism francuskich z lat 20-tych głównie L'Aeronautique. Plany z instrukcji nie są zawsze pomocne. Zostawiłem też część zastarzałów do pływaków - instrukcja nakazywała łączyć po 4, łączyłem po 2, a pozostałe zostawiłem na Choroszego. Poza tym blaszka była wspólna dla obu wersji Schrecka, więc niektóre części przydadzą się wyłącznie do łodzi latającej. W sumie to bardzo pomocna blaszka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja Brawo ! Ja poddałem się w przedbiegach. Dziesiątki razy wyjmowałem wypraski z pudełka, oglądałem, myślałem nad strategią sklejania i ... brałem inny model na warsztat. W końcu pozbyłem się zestawu. Wypraski mojego wyglądały tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano Niedziela o 11:32 Share Napisano Niedziela o 11:32 teraz dopiero trafiłem na tą galerię ----> świetnie wyszedł (biorąc pod uwagę "materiał startowy") 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi