Skocz do zawartości

"Lubliniak" Schreck F.B.A. 17 HMT.2 Hit Kit 1/72

MarcusPolonus

Rekomendowane odpowiedzi

Schreck F.B.A. 17 HMT.2 "Lubliniak" 1/72 Hit Kit + małe poprawki i jedna kalka od Mr Decal. Malowanie "Lubliniaka" w oparciu o tom Marcina Wawrzykowskiego  z serii Polish Wings o farncuskich wodnosamolotach z małymi korektami wynikłymi z analizy zdjęć "Lubliniaka".

190.jpg

191.jpg

192.jpg

193.jpg

194.jpg

194a.jpg

195.jpg

• Like 18

2 godziny temu, barszczo napisał:

Brawo, podziwiam za wytrwałość :super:.

Hit Kit to faktycznie dość pracochłonne modele. Przy niedzielnym i od święta sklejaniu, to na rok wyjdą jakieś góra 3 Hit Kity.

38 minut temu, MarcusPolonus napisał:

Przy niedzielnym i od święta sklejaniu, to na rok wyjdą jakieś góra 3 Hit Kity.

to i tak expresowo...

na mnie tez czeka, ale Choroszy

Model bardzo ladny !

• Like 1

40 minut temu, BRAVO112 napisał:

to i tak expresowo...

na mnie tez czeka, ale Choroszy

Model bardzo ladny !

Do któregoś ze Shrecków z września '39 też już się pewnie zabiorę za zestaw od Choroszego, ale to jeszcze trochę.

55 minut temu, kamilzoszak napisał:

Mając na względzie grubość plastiku i jakość zestawu galeria nie powinna być wstawiana tutaj tylko w dziale "pancerka"

Faktem jest, że to nie najłatwiejszy model w obróbce. Dość powiedzieć, że aby spasować i połączyć połówki kadłuba przydały się dwa rodzaje kleju i parę dni w imadle.

201.jpg

• Like 1

Na to nie wpadłem by HitKita wcisnąc w imadlo. Pełen szacunek za pracę.

• Like 1

11 godzin temu, BRAVO112 napisał:

zestawu Hitkit mial blachy

ile z tego udalo sie uzyc?

Tak. Miał. Poszło wszystko w model z instrukcji poza zastrzałami łączącymi obudowę silnika z górnym płatem. Musiał zrobić własne, bo te z blaszki nie trafiały w miejsca z planu. Generalnie model pionizowany z planów z czasopism francuskich z lat 20-tych głównie L'Aeronautique. Plany z instrukcji nie są zawsze pomocne. Zostawiłem też część zastarzałów do pływaków - instrukcja nakazywała łączyć po 4, łączyłem po 2, a pozostałe zostawiłem na Choroszego. Poza tym blaszka była wspólna dla obu wersji Schrecka, więc niektóre części przydadzą się wyłącznie do łodzi latającej. W sumie to bardzo pomocna blaszka.

197.jpg

208.jpg

• Thanks 1

Brawo ! Ja poddałem się w przedbiegach. Dziesiątki razy wyjmowałem wypraski z pudełka, oglądałem, myślałem nad strategią sklejania i ... brałem inny model na warsztat. W końcu pozbyłem się zestawu. Wypraski mojego wyglądały tak 

1.thumb.jpg.b19d3f33a85a9f0ebac96f5cb80939de.jpg

• Like 1