Mikolaj75 Posted May 13 Share Posted May 13 Cześć, przedstawiam Spita od IBG - zestaw raczej wymagający uwagi, ale finalnie pozwalający na zbudowanie dobrego modelu. Miał dać odpowiedź, czy uda się z pudła. I uważam się uda, choć wsparty drukarską pomocą Marka, wymieniłem niektóre elementy jak wloty, stery itp. na druki. Markowi i Michałowi dziękuję za wsparcie merytoryczne i materiałowe, a niezawodnemu Sorisowi za maski. 27 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachud3 Posted May 13 Share Posted May 13 Łał bardzo ładnie wygląda, wczesne rondle dodają uroku. Może to kwestia obróbki zdjęć, ale kolory kamuflażu wydają się być jaśniejsze, niż moje wyobrażenie DG i DE. Z jakiej palety to farby? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted May 13 Share Posted May 13 Świetny, wygląda lepiej niż większy Edek . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted May 13 Share Posted May 13 Wygląda bardzo ładnie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozborn Posted May 13 Share Posted May 13 Zdecydowanie udało się! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRAVO112 Posted May 13 Share Posted May 13 bardzo ladny model, choc do dwulopatowego śmigla w tym samolocie, to trzeba sie przyzwyczaic... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej R Posted May 13 Share Posted May 13 Bardzo dobrze wygląda. Gratuluje! Pokażesz też jakieś zdjęcie jak Ci wyszedł spód? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted May 13 Share Posted May 13 A czy końce łopat śmigła nie powinny być żółte? Zdjęcia stojącego oryginału są co prawda mocno niewyraźne i dobrze nie widać, ale już egzemplarz K9801 sfotografowany od przodu ma piękne, żółciutkie końcówki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikolaj75 Posted May 13 Author Share Posted May 13 Dzięki za opinie 9 godzin temu, jachud3 napisał: ale kolory kamuflażu wydają się być jaśniejsze, niż moje wyobrażenie DG i DE. Z jakiej palety to farby? DE to "dedykowany" MRP, DG to także "dedykowany" Gunze H z niewielkim dodatkiem klasycznej ciemnej zieleni. Mi kolory wydają się trafione, przy czym należy pamiętać, że w 72 należy uwzględniać odpowiednio efekt skali i pilnować, żeby kolory nie były zbyt ciemne. 2 godziny temu, Maciej R napisał: Pokażesz też jakieś zdjęcie jak Ci wyszedł spód? Postaram się w weekend zdjęcie zrobić. Godzinę temu, barszczo napisał: A czy końce łopat śmigła nie powinny być żółte? Zdjęcia stojącego oryginału są co prawda mocno niewyraźne i dobrze nie widać, ale już egzemplarz K9801 sfotografowany od przodu ma piękne, żółciutkie końcówki. Zaufałem imponującemu rozpoznaniu tematu przez ekspertów przedstawionemu w instrukcji. To może jest ciut niewychowawcze, ale tak jak w przypadku mojej kolekcji rumuńskich PZL-i, tak i przy Spitach zwolniłem się - poza najbardziej oczywistymi sprawami - od badań, uznając, że nie zrobię tego lepiej. A poza tym, później już wszystkie Spity do końca świata mają żółte końcówki, to niech ten się wyróżnia 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikolaj75 Posted May 13 Author Share Posted May 13 2 godziny temu, BRAVO112 napisał: bardzo ladny model, choc do dwulopatowego śmigla w tym samolocie, to trzeba sie przyzwyczaic... Zależało mi na tych dwóch łopatach i płaskiej limuzynie. Później ich już nie będzie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kelly9mm Posted May 15 Share Posted May 15 Fantastyczna robota . Pozdrawiam, Marcin 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted May 15 Share Posted May 15 Świetny, wygląda nawet nie jak 48 ale jak 32. Na prawdę zawodwy. Chciałym tak umieć. Garatuluję, 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts