Cypis Posted Tuesday at 06:29 PM Share Posted Tuesday at 06:29 PM Z dniem 1 lipca 2026 roku Dale Luckhurst, który przez ostatnie cztery lata pełnił funkcję menedżera marki Airfix, przeszedł na podobne stanowisko we francuskiej firmie Heller. Podczas jego kadencji w Airfix firma przeżyła prawdziwy renesans, zarówno pod względem poprawy jakości modeli własnych, jak i aktywnej promocji na rynku oraz we współpracy międzynarodowej. Dale Luckhurst stał się nową, młodą twarzą firmy o długiej historii. Teraz jest nadzieja, że pomoże on również wskrzesić Hellera. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRAVO112 Posted Wednesday at 09:07 AM Share Posted Wednesday at 09:07 AM czy Hellerau trzeba wskrzesac? od kilku lat nalezy do niemieckiej Glow2B Gruppe i pracuja dośc preznie W niemieckich sklepach pojawilo sie duzo nowych zóltych pudelek. W naszym klubie modelarskim jest kolega, który u Hellerau pracuje i czesto przynosi nie tylko nowe wiadomości, ale i próbne wypraski. Niestety rewelacyjnego Alpha Jeta nie dalo sie od niego wyciagnac.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cypis Posted Wednesday at 02:44 PM Author Share Posted Wednesday at 02:44 PM no może nie wskrzesić , masz rację że coś tam zaczęło się dziać , ale przyznasz , że większość działań to odświeżone wydania starych modeli , nowości niewiele Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRAVO112 Posted Thursday at 10:51 AM Share Posted Thursday at 10:51 AM tak, tu masz racje duzo starych modeli i troche gapiostwa albo po prostu olewania gdy w katalogo podpisali nasza jedenastke - P23 Karaś....Z tego co uslyszalem robia sporo samochodow. Niestety od 7 miesiecy nie mam kontaktu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jmx62 Posted Thursday at 05:38 PM Share Posted Thursday at 05:38 PM Dołączę do grona dyskutantów jako że modele Hellera mają dla mnie szczególne znaczenie - sentymentalne. Ich CR-714 Cyclone był moim pierwszym zachodnim modelem. Kupiony w SH 1974r. za całe ówczesne 40 złociszy(Matchboxy, Airfixy czy Revelle kosztowały 70). Z Hellera później kleiłem jeszcze sporo innych modeli. W pamięci zostały mi I-153 Czajka, Bf-108 Taifun, Bf-109B i wersjaK. Jeszcze kilka innych i marzeniem moim jest jakby tak Heller zdobyłby sie na ruch taki jak Airfix. Nowe wydania modeli takich jak np. Mureaux 117, Curtiss Heldiver, MS-225 czy -230, NiD-622, SAAB-91 czy w końcu Fouga Magister. To byłby hicior na poziomie nowych A-xów. Jestem za. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalin Posted Thursday at 06:06 PM Share Posted Thursday at 06:06 PM Hiciorem dla mnie byłby Amiot 143, czy Potez 540, a najlepiej wszystkie te francuskie brzydactwa w nowym opracowaniu. Boję się jednak, że to nie są już atrakcyjne tematy dla menagmentu nastawionego na masowego odbiorcę. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted Thursday at 06:28 PM Share Posted Thursday at 06:28 PM 48 minut temu, jmx62 napisał: Dołączę do grona dyskutantów jako że modele Hellera mają dla mnie szczególne znaczenie - sentymentalne. Ich CR-714 Cyclone był moim pierwszym zachodnim modelem. Kupiony w SH 1974r. za całe ówczesne 40 złociszy(Matchboxy, Airfixy czy Revelle kosztowały 70). Dla mnie też, u mnie to był Jak-3. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jmx62 Posted Thursday at 06:32 PM Share Posted Thursday at 06:32 PM O widzisz, zapomnialem o tym Jaczku, nawet niedawno kleilem go z wypustu naszego Intechu, niestety kalki nie wytrzymały próby wody Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MMS Posted yesterday at 06:40 AM Share Posted yesterday at 06:40 AM Heller to doskonały przyklad że kto stoi w miejscu ten finalnie się cofa. Lata 70te wysoki poziom a potem już tylko gorzej. Współpraca z Airfixem też chwały nie dodała. Przy obecnych produktach edka, tamki, to epoka kamienia łupanego. Interesuje mnie jaki cel ma nowy manager bo żeby wejść na szczyt z obecnego miejsca trzeba pomysłu i kasy. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalin Posted yesterday at 05:32 PM Share Posted yesterday at 05:32 PM 10 godzin temu, MMS napisał: Heller to doskonały przyklad że kto stoi w miejscu ten finalnie się cofa. Lata 70te wysoki poziom a potem już tylko gorzej. Współpraca z Airfixem też chwały nie dodała. Przy obecnych produktach edka, tamki, to epoka kamienia łupanego. Interesuje mnie jaki cel ma nowy manager bo żeby wejść na szczyt z obecnego miejsca trzeba pomysłu i kasy. Pomysłem Airfixa było robienie modeli brytyjskich maszyn. Niech Heller robi francuskie;) D-520 i C-714 znowu za 40 złotych:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts