Tastas Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 Skala i co dlubiesz cos przy wz. 34 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Marca 2009 Autor Share Napisano 12 Marca 2009 pier.. resory, idę dalej dłubać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 od razu tak brzydko...resory ladne i efektowne. Z przodu tez bedziesz takie robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Marca 2009 Autor Share Napisano 12 Marca 2009 Tak, też dorabiam, zobaczę jak to będzie wyglądało, na razie blacha pocięta, a łapy spiłowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 13 Marca 2009 Autor Share Napisano 13 Marca 2009 Powiedzcie mi, jak maluje się blachę z puszek, to jakiś koszmar ty pikuś, co zrobić, oprócz zmatowienia ?? Chodzi o błotniki i jakiego najlepiej użyć kleju, bo z doświadczenia, kleje typu Super Glue, Cyjanopan kiepsko trzymają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 Super glue słabo trzyma. Proponuję Kropelkę. ona jest mocna. Blachę musisz malować aero kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 13 Marca 2009 Autor Share Napisano 13 Marca 2009 Super glue słabo trzyma. Proponuję Kropelkę. ona jest mocna. Blachę musisz malować aero kilka razy. Co do kleju to ok, kupię kropelkę, a to "zmatowić aero" to co to ?? Ja nie mam aerografu, wszystko Hand Made. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 Malować aero, nie zmatowić aero. Spróbuj usunąć drobym papierem ściernym warstwę ochronną z powierzchni. Zacząć powinien schodzić taki czarny pył. Jak już usuniesz tą warstwę to farba powinna lepiej się trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 Polecam za 13 zł to: http://www.jadarhobby.pl/gunze-sangyo-mp242-mrmetal-primer-40ml-p-13809.html U mnie się sprawdza na akrylach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 Powiedzcie mi, jak maluje się blachę z puszek, to jakiś koszmar ty pikuś, co zrobić, oprócz zmatowienia ?? Chodzi o błotniki i jakiego najlepiej użyć kleju, bo z doświadczenia, kleje typu Super Glue, Cyjanopan kiepsko trzymają. Może spróbuj odtłuścić balchę zanim malujesz/kleisz. Mi się bardzo dobrze robi z tego surowca różne rzeczy, czy to przy jaszczu, czy przy przy pozostałych rozgrzebanych. Kleję je superglutem, zazwyczaj daję go "na górkę" i jak dobrze zaschnie to odcinam lub zeszlifowuje nadmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 13 Marca 2009 Autor Share Napisano 13 Marca 2009 Powiedzcie mi, jak maluje się blachę z puszek, to jakiś koszmar ty pikuś, co zrobić, oprócz zmatowienia ?? Chodzi o błotniki i jakiego najlepiej użyć kleju, bo z doświadczenia, kleje typu Super Glue, Cyjanopan kiepsko trzymają. Może spróbuj odtłuścić balchę zanim malujesz/kleisz. Mi się bardzo dobrze robi z tego surowca różne rzeczy, czy to przy jaszczu, czy przy przy pozostałych rozgrzebanych. Kleję je superglutem, zazwyczaj daję go "na górkę" i jak dobrze zaschnie to odcinam lub zeszlifowuje nadmiar. Czym mianowicie odtłuszczasz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 Polecam za 13 zł to: http://www.jadarhobby.pl/gunze-sangyo-mp242-mrmetal-primer-40ml-p-13809.html nie nie wiem, ja polecam w spray'u machniesz raz dwa i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 Zakładam gumowe rękawiczki, wlewam ciepłą wodę, biorę ludwika i gotowe Skoro radzi sobie z tłuszczem z patelni to dlaczego nie z takim na modelach od paluszków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 13 Marca 2009 Autor Share Napisano 13 Marca 2009 Zakładam gumowe rękawiczki, wlewam ciepłą wodę, biorę ludwika i gotowe Skoro radzi sobie z tłuszczem z patelni to dlaczego nie z takim na modelach od paluszków To to ja wiem, ale żeby się aż tak zabezpieczać, to nie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 To to ja wiem, ale żeby się aż tak zabezpieczać, to nie ... Mówisz, że nie zakładasz gumy ? ;) ;) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 Skala, koniecznie guma. Bez gumy nie ma "odtłuszczania"!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 14 Marca 2009 Autor Share Napisano 14 Marca 2009 Skala, koniecznie guma. Bez gumy nie ma "odtłuszczania"!!! Chyba nowy model CC wypościła, zeszlifowana na maxa, wyszorowana w płynie typ. Ludwik, farba zlazła (MM/Pactra/Agama). Puszka po Bonduelle idzie na warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 Puszka po Bonduelle idzie na warsztat. Kurde skala to taka solidna blacha jest ? ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 Skala a jak bedziesz robil wytloczenia na tych blaszanych blotnikach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 14 Marca 2009 Autor Share Napisano 14 Marca 2009 Skala a jak bedziesz robil wytloczenia na tych blaszanych blotnikach? Trzymając metalową linijką za krawędź zewnętrzną, jedziesz np. długopisem, czymś twardym, półokrągłym, po wcześniej naniesionym rysunku uwypukleń. Przetestowane, działa i daje dobry efekt, błotniki jak spod prasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 wstawisz fotki tych blotnikow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 15 Marca 2009 Autor Share Napisano 15 Marca 2009 jasne że tak, tylko je dopieszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 a jak resory wklejone na miejsce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 I jak tam prace postepuja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 15 Marca 2009 Autor Share Napisano 15 Marca 2009 Nie, jeszcze nie powstawiane, dorabiam części do podwozia, które ni jak się ma, do oryginału, jest za długie, tak samo jak karoseria. Mocowanie przedniego zawieszenia jest do poprawienia, trzeba dodać kilka elementów. Walczę dalej, bo właśnie wróciłem z roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi