Skocz do zawartości

AV-8B PLUS HARRIER HASEGAWA 1:72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Udało się dojechać do końca. Mimo dużego nakładu pracy (jak na mnie) efekt końcowy to raczej półkownik. No ale mam swojego Harriera :).

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

Edytowane przez tommyk
  • Like 10
Napisano

Kolorowy ptak 🙂 choć właściwie to pies

Kapitalnie wyszedł👍 czyścioch ale się podoba! Widać że w zestawie Haski nadal jest potencjał 

Pozdr ww 😉 

• Thanks 1
Napisano

Według mnie - rewelacja. Przy okazji mam pytanie: skoro ten ma trafić na półkę, to gdzie trafiają modele uznane za coś lepszego? Pod żyrandol?

Napisano (edytowane)

To z czego jestem zadowolony pokazuję na konkursach i czasem wstawiam na wystawę do znajomego sklepu modelarskiego :).

Nie chcę wyjść na malkontenta, ale wytłumaczę się krótko. 

Za dużo wziąłem chyba na raz jeżeli chodzi o wpasowywanie żywic (wnęki podwozia, hamulec aero, koła, kokpit i pylony). 

Pylony i wnęki pasowały średnio. Jak weszły wnęki to kokpit już się nie mieścił i wykorzystałem częściowo. Wymyśliłem wymianę kół, a okazało się, że przednia goleń w Hase jest zespolona z kołem i wycinałem je tak aby nie uszkodzić widelca, musiałem montować oś koła itd.

Oczywiście wymiana wnęk urodziła problem z montażem goleni tak aby utrzymać geometrię zewnętrzne golenie wymagały przedłużania.

Poza tym Harrier ma skomplikowaną bryłę i przy malowaniu trzeba mocno zastanawiać się do przodu.

Pozytywne wrażenia to kalki do kokpitu od Quinta i chińskie kalki od FAB Scale.

ALE MAM SWOJEGO HARRIERA!

Edytowane przez tommyk
  • Like 2