raben Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Chłopaki ma ktoś dokładne wymiary ramy naczepy z italeri?? Nieważne którego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Może lepiej tutaj pasuję zadać to pytanie A mianowicie czy rama z tego Wercker'a Będzie pasować pod tą Scanie P.S. Scania Wercker posiada podnoszoną(ostatnią) tylną oś ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 Bodzio Jeżeli przedłużysz ramę w ciągnku będzie pasować. I tak ten Wercker ma podnoszoną tylną oś ale w reali model nie ma takiej opcji... Co do kabiny highline i klimy. Polecam KFS... KFS kruko95 skrzynie biegów możesz pomalować na szary bądź czarny, najczęściej jesz malowana pod kolor ramy, no ale chyba ze robisz wersje po tuningu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 Panowie pytania typu " na jaki kolor mogę pomalować..." to już lekka przesada. takie pytania można zadawać w wątku warsztatowym. Robi się śmietnik...Dopiero co zauważyłem ten temat i myślałem, że będą tu bardziej poważne pytania dotyczące np. " jak mam zrobić...", a nie jaki kolor mam użyć..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 Dokładnie Koksik tym bardziej, że to widać na zdjęciach jaki co ma kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 Nawet jakby nie było na zdjęciu - to po to jest instrukcja lub pomoc innych - ale w wątku warsztatowym. Tyle na ten temat nie róbmy OT. Zadawajcie pytania istotne. Tyle z mojej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 Chłopaki ma ktoś dokładne wymiary ramy naczepy z italeri?? Nieważne którego modelu Rama z naczepy nr kat. 3813: długość 558 mm, szerokość zewnętrzna podłużnic 56 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 tornado wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 Truckerek93 Ok dzięki Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek007 Napisano 26 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2009 A mógłby mi ktoś pomuc w sprawie wywrotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 Maciek007 co chesz wiedzieć ja wkrótce będę robił właśnie wanne i mogę ci pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek007 Napisano 26 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2009 Bardzo dzienkuje odezwe się do ciebie na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Witam mam zamiar zrobić Willysa wojskowego w skali 1:24. czy z tego z italeri idzie zrobić coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Tak idzie ja takiego mam przygotowanego do malowania . Odezwij się do mnie to ci powiem co trzeba zrobić niewiele tego jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Przeniosłem tutaj. Teraz wszystkie tego typu pytania proszę wrzucać do tego tematu, żeby nam się bałagan między relacjami nie robił. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Forumowicze bardzo bym prosił o szczegółowe zdjecia Ramy volva FH (chińczyka) a dokładnie chodzi mi o okablowanie ramy i 12-nasto litrowego silnika (nie V8)!! Z góry dziękuje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 lolek300124 Volvo nigdy nie robiło widlastego silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jackon Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Mam pytanie czy dla osoby która zrobiła jeden model (ja) można by zacząć kombinować z przeróbką modelu z konia na solówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Czemu nie ? To pytanie to raczej sobie powinieneś zadać, a nie nam. Jeżeli się chce to wszystko można Więc wybór i odpowiedź należy do Ciebie. Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 jackon Daj se z tym na razie siana za małe dośw masz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 (edytowane) Nie przesadzajmy Tomku, każdy ma swój tok sklejania itp. Są modelarze, że swój pierwszy model fachowo skleją, więc to jest wybór dla niego ew. możemy Ci podpowiedzieć jak już bardzo chcesz to zaprezentuj swój model. Chociaż i muszę przyznać racje Tomkowi, bo lepiej na początku sklejać modele prostsze, ale nie bawić się w gigantyczne przeróbki może Ciebie to przerosnąć. Chodzi o to głównie żebyś na początku skupiał się na czystości lakierze ew. błędach które popełnił producent itp (nie mówie o wszystkich bo za dużo ich hehe). Pozdr. Krystian Edytowane 27 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 za małe dośw masz . Nie ważne jest doświadczenie, ważne są indywidualne predyspozycje, jeżeli kolega wie na czym polega modelarstwo i nie będzie robił "żeby było" to poradzi sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Dokładnie o to mi chodziło co Miqs napisał Tak jest ! Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jackon Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Zdjęcia moge pokazać ale 1.3 bo z w300i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Chłopaki ja mam za sobą generalnie 2 skopane modele i daf po złożeniu prawie całym przerobiony na solówkę i myślę, że jak by ktoś popatrzył z boku to tak jak kolega Wojtek Tul by powiedział że ramy bym nie dał rady zrobić, a jednak ze swojej jestem zadowolony Dlatego kolego próbuj na pewno na tym zyskasz jak nie ładny model to duże doświadczenie. P.S Pokazuj wszystko na forum bo dzięki temu się dużo nauczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi