Skocz do zawartości

Pytania i odpowiedzi pomocne w budowie modeli

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanko na jakim zawieszeniu jest ta skakanka z tył ma poduchu czy resor i jeszcze jedno pytanko czy resor ten może być podobny dotego co jest w iveco-magirus ?

527f4574da199d77m.jpg

527f4574da199d77med.jpg

Napisano

miqs Nie ma 4x2 ale z tego co widziałęm na planach to ma podobne resory z tył . Nie no 4x4 na pewno nie zrobię nie wiem czy sobie poradzę ze scania 142 8x4 którą chce zrobić a co dopiero z taką .

Dzis zobaczyłem to i chciałbym pooglądać więcej może ktoś wie gdzie znajdę więcej fotek tego mana albo podobnego

6e38c8f767d9834bm.jpg 8194601fe25a05fem.jpg

Napisano

miqs Nie ta scania to ciągnik balastowy zresztą ja robię według planu bez siodła i nadkoli rama z kabiną .

Zna ktoś może rodzaj zawieszenia 2 osi skrętnej tego mana ? nie jest to resor tylko jakiś wachacz z poduszką chyba ale nie mam fotki tego .

Napisano
miqs Nie ma 4x2 ale z tego co widziałęm na planach to ma podobne resory z tył . Nie no 4x4 na pewno nie zrobię nie wiem czy sobie poradzę ze scania 142 8x4 którą chce zrobić a co dopiero z taką .

Dzis zobaczyłem to i chciałbym pooglądać więcej może ktoś wie gdzie znajdę więcej fotek tego mana albo podobnego

6e38c8f767d9834bm.jpg 8194601fe25a05fem.jpg

znajdziesz w google, wystarczy chciec

http://www.tnn.co.uk/BigLorryBlog/plonearticle.2008-10-20.2750429123

http://www.trucks.nl/VehicleDetail.asp?vehicleid=895372&languageid=5

Napisano

voseba Jak zwykle twoja pomoc jest nieoceniona znalazłem duzo fotek mana w takiej samej konfiguracji ale tego konkretnego nie .dzięki wielkie .

Napisano

Koledzy mam pytania ile mierzy rama modelu lub oryginalnego ciągnika scanii w konfiguracji 6x4

Napisano

lolek300124 Model scanii rodzaj zawieszenia pod co ma być zabudowa wywrotki solówka ciągnik ????

Napisz mam sporo planów do scanii

Napisano

Dzięki wielkie niech ci bóg wynagrodzi!!

PS.A te wyniki to oczywiście w mm!!??

Napisano

Koledzy w których modelach MAN-a Italeri bądź Revell montowało silnik

Jeżeli by też ktoś miał to prosiłbym o skan instrukcji sklejania tegoż silnika.

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Napisano

Model MAN F2000 posiada silnik i chyba F90 mój jest z italeri

dd29dddcf7c74e05med.jpg

9630f87e1a432e1dmed.jpg

d3053439c29d5fafmed.jpg

80e6b138bb0f7feemed.jpg

d58fd60615c44640med.jpg

Napisano

Y@ro dzięki wielkie

To biorę się za mojego TGA

• Super Moderator
Napisano
Witam, mam pytanie czy jak pomaluje szyby czarnym transparentem, to będzie to wyglądało jak przyciemniona szyba?

Niestety, nie będzie tak wyglądało. Przyciemnione szyby nie są idealnie czarne, musiał byś go jakoś roźcieńczyć.