Gość Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 Witam. Mam pytanie w jakim materiale można zrobić formę części tak aby ją odbić a następnie odlać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek788 Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 Z żywicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 No tak ale czy nie da się tego czymś zastąpić tak żeby odbić a puźniej odlać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 krzysiek788 z żywicy to się robi żądaną część . Do zrobienia formy potrzebny jest silikon do odlewów, który można znaleźć, np. na Allegro : KLIK Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 Bilonzo Dzięki. Należy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 A jaka jest żywotność takiego silikonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Mam następujące pytania: 1. Jaki podkład jest najlepszy na modele plastikowe, od razu pod farbę pod farbę Humbrol, Model Master itp.? 2. Jeżeli chce zrobić ramę od podstaw, kupuje profile, plexe itp. to czym kleić?? kropelka, czy może lepiej Rewel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 1. Jaki podkład jest najlepszy na modele plastikowe, od razu pod farbę pod farbę Humbrol, Model Master itp.? Dla mnie Surfacer 1200 Gunze, uzyskuje w pełni zadowalające wyniki (ale nic innego nie próbowałem), doskonała przyczepność do plastiku. 2. Jeżeli chce zrobić ramę od podstaw, kupuje profile, plexe itp. to czym kleić?? kropelka, czy może lepiej Rewel? Jeśli profile polistyrenowe to zwykły klej do modeli (np. Revell), od plexy to lepsze chyba formatki polistyrenowe - bardziej miękkie, łatwiej ciąć i kształtować, no i też się klei zwykłym klejem do modeli. Do innych materiałów (których modelarski klej nie rozpuszcza) używać kropelki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 Można "złapać" element super glue lub kropelką, bo Revell długo wiąże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 To ja się spytam. Mam chęć na jakiegoś pierwszegi cywila, łatwego, i taniego. Myślałem na silvią s13 z fujimi, wygląda na wypraskach nieźle, a tania :] 38 zł w mojehobby. Miał ktoś doczynienia czy lepiej omijać szerokim łukiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 Dzięki:D A miał by ktoś foty otwartej maski w Scani R,4 a nawet Scani T ? Chodzi mi o cały środek/wnętrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 Potrzebuję strony gdzie znajdę dokładne zdjęcia ramy od dafa 95. Z góry dziękuje. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 poszukaj w dziale 1:1, tornado dał bardzo duzo dobrych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 Już nie ważne. Jak ktoś chce dokładne fotki do 105 XF to proszę -> http://www.daf.eu/ChassisDrawings/1668192-02-SHT01-SP.pdf http://www.daf.eu/ChassisDrawings/1668193-02-SHT01-SP.pdf http://www.daf.eu/ChassisDrawings/1668194-03-SHT01-SP.pdf http://www.daf.eu/ChassisDrawings/1668195-03-SHT01-SP.pdf http://www.daf.eu/ChassisDrawings/1797035-00-SHT01-SP.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 Potrzebuje rysunków naczepy wywrotki wanny schmitz albo podobnej proszę o pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 Proszę bardzo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 tornado Oj dzięki ci wielki tylko jak byś i to mógł w większym rozmiarze dać bo nie widać wymiarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Niestety mam tylko to co zamieściłem w powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Może to ci coś pomoże http://www.wielton.com.pl/?pid=46&cid=264&prid=268 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 milmak Dzięki ale to mam chodzi mi właśnie o taką jak dał tornado Potrzebuje wężyk gumowy o średnicy 0,/0,6/0,7 mm gdzie mogę coś takiego dostać bo mam tylko 0,9 a ten jest za gruby chodzi o przewody gumowe s scanii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Siemka Foty ramy już znalazłem, ale tam są porzeczki tylko od góry, a ja potrzebuję zdjęcie całej porzeczki w ramie, posiada ktoś coś takiego?? U Tornada w zdjęciach jakoś tego nie mogłem znaleźć. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek788 Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Witam serdecznie! Przepatrzyłem prawie wszedzię i nie znalazłem schematów naczepy-lawety Dokładnie chodzi mi o taką Czy ktoś by pomógł i dał takie schemaciki a właściwie rysunki techniczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 krzysiek788 Takiej nie mam ale uesańską bym miał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek788 Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 To daj jakie tylko masz! Podobnych nie musi byc konkretny ten model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 krzysiek788 Mam plany takich większych naczep lawet opuszcanych i lowboy interesuje cię ? moje gg 10540627 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi