skwarciu21 Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 Elektryki w sensie? Jest to model z plastiku i większość części jest plastikowa. Elementami metalowymi/aluminiowym mogą byc osie modeli, śrubki do skręcenia podwozia z kastą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Kolega nie jasno piszę, ale możliwe że pytał się, czy są jakieś LFA w RC. Można by zrobić konkurs, o co koledze chodziło ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Lub też mogło chodzić o coś w stylu Revellowskiej serii "Electronic" czy jakoś tak w której modele miały instalacje świecących świateł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 Dokładnie Rabbit666,o to mi chodzi.Ok dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matrix1243 Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 Witam mam pytanie. Czy da się odkleić części od modelu bez uszkodzenia ich? Części były klejone superglue. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 Jak dobrze zrobisz to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 Może by popróbować z Debonderem? Był na forum polecany do zmywania plam, więc możliwe że z odklejeniem części też da sobie radę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 Debonder rozpuszcza superglue na kilka sekund. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 A jaka substancja jest najlepsza do przerabiania karoserii, zmiana kształtów, doróbka nowych elementów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 Szpachla + poliester. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 Szpachla + poliester. A nie polistyren? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 Oj tak polistyren sorki za błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 Tylko że jeśli masz kabriolet, a chcesz zwykły samochód z dachem, to chyba zwykła szpachla nie wystarczy , jeśli chcesz go odpowiednio wyprofilować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 Wystarczy novol lub modelarska. A jakie cabrio chcesz zniszczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 To tylko przykład był dla zobrazowania A tak w zasadzie to muszę dach przedłużyć bo z modelu Italeri Bugatti Royal Napoleon Coupe chcę zrobić Coupe de Ville Binder i ma parę szczegółów innych, szczególnie błotniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 No to polistyren+szpachla aby wyrównać spokojnie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 18 Grudnia 2011 Share Napisano 18 Grudnia 2011 Witam ,sorki jeśli nieodpowiedni temat. Poszukuję kogoś kto zajmuje się robieniem kalek i elementów z blaszek ,konkretnie potrzebuje blaszkę tablicy rejestracyjnej do motocykla w 1:12 . Jeżeli ktoś wykonuje ,albo kalki ,albo blaszko bardzo proszę o wiadomość Edit : Panowie potrzebuje odpowiednika tamyiowskiej Pure White ,na Model Mastera , w jednej książce MM nie ma tego odpowiednika,ale jaka Farbka MM będzie najlepsza zamiast Pure white ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 18 Grudnia 2011 Share Napisano 18 Grudnia 2011 Rejestracje sam możesz wydrukować na białym papierze najlepiej laserową drukarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 19 Grudnia 2011 Share Napisano 19 Grudnia 2011 Tak ,ale widziałem kiedyś zrobione tablicę z blaszki ,więc najpierw wole poszukać kogoś ,kto ewentualnie byłby mi to wstanie zrobić(odpłatnie rzecz jasna ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viki2000 Napisano 20 Grudnia 2011 Share Napisano 20 Grudnia 2011 Tak ,ale widziałem kiedyś zrobione tablicę z blaszki ,więc najpierw wole poszukać kogoś ,kto ewentualnie byłby mi to wstanie zrobić(odpłatnie rzecz jasna ) http://allegro.pl/show_item.php?item=1968372290 http://allegro.pl/fototrawienie-rysunki-i1968372352.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 Dzięki wielkie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JAY_R Napisano 22 Grudnia 2011 Share Napisano 22 Grudnia 2011 Czy jest ktoś kto budował samochód: Lancia Delta Hf Integrale z Hasegawa? Bardzo ciężko mi założyć nadwozie na podwozie. Boję się, żeby nie połamać czegoś. Jak włożę z przodu bolce, to tyłu nie mogę wcisnąć. Raz na sucho na samym początku włożyłem jakimś cudem,ale jak mam już wszystko posklejane, to teraz się boję. Poradźcie coś, może coś trzeba usnąć, odciąć, czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 24 Grudnia 2011 Share Napisano 24 Grudnia 2011 Czy to się nada do naszych celów ??? http://allegro.pl/folia-flock-folie-flock-do-ciecia-termotransfer-i2007039732.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JAY_R Napisano 26 Grudnia 2011 Share Napisano 26 Grudnia 2011 Niestety nie nada się. To jest folia, i możesz sobie to (po wycięciu ploterem) naprasować na koszulkę. Do naszych celów potrzeba proszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 26 Grudnia 2011 Share Napisano 26 Grudnia 2011 Witam mam kabine która cala oklejona jest kalką, niestety kalki z 95' i za dobre nie są, popękały itd. Zrobiłem tak jak jest zalecane psikłem kabine kolorem podobnych do kalek nakleiłem lecz zostały przerwy. Teraz chce zaciągnąć całą bezbarwnym i potem podomalowywać braki pędzlm i jeszcze warstwa bezbarwnego. I mam pytanie jaki bezbarwny polecacie na kalki, żeby potem mi sie z jakimiś farbami nie ściął. I jakie farby były by najlepsze pod pędzelek do tego celu ? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi