reggy Napisano 26 Sierpnia 2010 Share Napisano 26 Sierpnia 2010 Wiecie może jak robić drzewka szcególnie palmy. http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=75 http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=2439 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Witam mam w planach budowe dioramki przeglądałem net w poszukiwaniu materiałów i trafiłem na to : http://modelarstwo.otwarte24.pl/podsypki-srednie/18 Dużo ciekawie wyglądających dodatków chociaż gotowe zestawy do wykonania dioramy mnie nie powaliły , korzystał ktoś może z tego lub ewentualnie zna inny sklep ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 inny sklep: spożywczak albo baba na bazarze z przyprawami w woreczkach foliowych :] do wyboru faktura, wielkość przemielenia, kolor, zapach i smak :P albo przejdź się na łąkę.. weź garść ziemi i trochę suszonych chwastów i coś sobie z tego wybierz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luck1985 Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 Jak uzyskac taka wode : http://www.aircraftresourcecenter.com/tnt1/001-100/TNT067_making-water_Geraths/tnt067.htm Plyn vallejo moze i fajny , ale po dolaniu farby , po prostu wylewam plyn w kolorze , co wyglada zabawkowo - a chodzi o realistyczna wode. Specyfik uzyty w tym linku , to troche kosztowny sport. Jest cos innego ? Cos , co po dodaniu koloru bedzie mialo odpowiednia barwe oraz przezroczystosc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 Może na zabawkową warstwę kolorową połóż niebarwioną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luck1985 Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 Wyglada dalej jak zabawka .Tak samo moge pomalowac podstawke na kolor np niebieski i zalac still water vallejo. W linku widac wyraznie , ze plyn ma odpowiedni kolor - blekit ciemniejszy i jest przezroczysty w miare , to idzie na same dno - daje efekt glebokosci , a na to 2 warstwa czystej wody i jest ok ;) Bede probowac tak: Jak vallejo water troche podeschnie , bedzie w formie zelu , wtedy dorzucic troche farby i zamieszac i zobaczyc co wyjdzie. Ale moze ktos zna jakis specyfik jak ten z linka ? Zywica jakas ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradoo Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 Poszukuje figurek pilotów Francuskich i mechaników lub ekipy którą można przerobić.Skala jaka mnie interesuje to 1:35. Producent nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Montano Napisano 7 Czerwca 2011 Share Napisano 7 Czerwca 2011 Cześć, przeglądałem w weekend publikację Wydawnictwa Militaria nr 281 dotyczący moździerza Morser Karl, i postanowiłem zagospodarować sobie część strychu i zrobić tam dioramę przedstawiającą całą lub część baterii moździerzy Gerat z 41 lub 44 roku:). Skala dioramy to 1:35, myślę że zbudowanie modeli jak i całego tereny zajmie mi kilka lat w tym tempie jakim teraz pracuję. Jak ma ktoś z was jakieś fotki lub materiały które mogłyby mi pomóc to proszę o wsparcie:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matek38 Napisano 8 Czerwca 2011 Share Napisano 8 Czerwca 2011 Witam mam pytanie. Zrobiłem ogrodzenie z patyczków do szaszłyków do dioramy i nie wiem jakich kolorów użyć żeby to ogrodzenie pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 8 Czerwca 2011 Share Napisano 8 Czerwca 2011 Ja zamiast malować te patyczki, zrobiłbym im kilka płukanek z farb olejnych (jakieś ciemne kolory). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 9 Czerwca 2011 Share Napisano 9 Czerwca 2011 do drewna użył bym bejcy - zaczął bym od jaśniejszych kolorków (mocno rozcieńczona bejca) a potem kładł malutkie smugi z coraz ciemniejszej. Bejce można zastąpić mocno rozcieńczonymi farbkami (wręcz do konsystencji wody) w różnych odcieniach brązu i postępować jw. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruby0606 Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Witam wszystkich mam pytanie odnośnie dział . które działo będzie realistyczniej wyglądało na wagonie ?? http://www.plastmodel.pl/p/4/263/tamiya-1-35-flak-38-2-0cm-35102--1939-1945-skala-1-35-pojazdy-i-bron-pancerna.html czy tez http://www.mojehobby.pl/Tamiya-German-20mm-Flakvierling-38-p-1-1280112.html Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Jedno i drugie - w zależności jaki wagon masz na myśli (łoł chyba pierwszy raz coś tam wiem z niemieckiej pancerki ). Poczwórne flaki bywały standardowym wyposażeniem pociągów pancernych (np. BP-52) natomiast pojedyncze widywałem ustawiane tam gdzie było troszkę miejsca, a istniało zagrożenie z powietrza. Generalnie jest to sprzęt na tyle mobilny, że postawienie tego na lawecie będzie raczej zgodne historycznie. Jest sporo zdjęć w necie przedstawiających działka flak poustawiane na składach kolejowych. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruby0606 Napisano 1 Września 2011 Share Napisano 1 Września 2011 ok dzieki teraz mam mały problem szukałem figurek do tego 4 działowego flaka i nie moge bardzo znalezc moze mi ktos pomóc ??? pełna nazwa działa Tamiya German 20mm Flakvierling 38 MIT Sd.Ah.52 35091 skala 1 :35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonek11 Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 witam czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak zrobić efektowny gruz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 witamczy mógłby mi ktoś powiedzieć jak zrobić efektowny gruz? Pokruszony re-gips , cegiełki żywiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonek11 Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 a mógłby mi ktoś dać jakieś wskazówki co do robienia miasta-pola bitwy? każda informacja na wage złota. hyba że temat był już poruszany to uprzejmie prosze o link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 Mam ciut nietypowe (może i dla niektórych głupie) pytanie. Otóż w jaki sposób można wyciąć elementy z vaku formy dioram, np. firmy MiniArt. Próbowałem skalpelem (ryzykowne (można stracić fragment muru, lub palca) ścieranie za pomocą pilnika daje marne efekty, mianowicie ciężko jest poźniej spasować do siebie dwie połówki muru. Proszę o poważne odpowiedzi na moje pytanie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 W sumie obie techniki można wykorzystać. Wytnij sobie nożyczkami zostawiająć margines kilku minimetrów plastiku. Sklej obie połówki porządnie i potem jedziesz papierem ściernym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Witam. Mam pytanie, może już było. Jak zrobić realistycznie wyglądający mech na dioramie taki jaki jest na np. starych konarach drzew czy powalonych pniach. Zastanawiałem się nad Purex-em od Polaka, ale nie wiem czy to dobre wyjście. Prosiłbym o w miarę szybką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alan Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 http://www.adalbertus.com.pl/slimy-grime-dark.html Takie coś znalazłem, wydaje mi się, że to chyba o wiele lepsze będzie niż purex . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawo Napisano 8 Lutego 2012 Share Napisano 8 Lutego 2012 Potrzebne mi figurki wilków w skali 54mm / 1:32 lub 1:35. Odpadają te w zagranicznych sklepach, te po 80zł oraz te zabawkowe na "S...". Jest coś takiego? Powoli utwierdzam się w zdaniu, że chyba będzie trzeba samemu wydłubać je z GS'u. Jeśli nie ma tanich wilczków w którejś z w/w skali, to ma ktoś może jakąś poradę, jak wydłubać z Green Stuff'u ładną wilczą główkę? Bo z resztą sobie poradzę raczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 8 Lutego 2012 Share Napisano 8 Lutego 2012 Jest zestaw dragona germańce z wilczurami - można przerobić....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawo Napisano 8 Lutego 2012 Share Napisano 8 Lutego 2012 Z tego co wiem, to szkopiki używali owczarków niemieckich, ale ok. Dałbyś link do takiego zestawiku? Może nie będą takie złe... Owczarek niemiecki ma sporo różniącą się kufę od wilka i taki "skośny" ku tyłowi tułów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szary Napisano 15 Lutego 2012 Share Napisano 15 Lutego 2012 (edytowane) Może to Ci w czymś pomoże http://colshofer.blogspot.com/2011/12/colonels-thunderwolves-part-7-getting.html wcześniej pomyliłem link teraz powinno być ok. Edytowane 15 Lutego 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi