mydlo Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 Falcon, kadłub metalizer czy folia alumuniowa? smialus - ja kiedyś próbowałem tego manewru i nie byłem z niego zadowolony, może przez małe umiejętności malarskie, ale bardziej naturalny efekt dale wash. Postaram się wrzucić jakąś fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 No ładnie się zapowiada. A wiecie tak się zastanawiałem czy nie zapuszczać linii przed malowaniem kolorem bazowym. Ciekawe jaki byłby efekt. Zapuszczanie linii w takich modelach i w tej skali jest raczej niezbyt dobrym pomysłem, ale jest to moja prywatna opinia i kto co lubi. Wręcz ja bym nawet zaszpachlował wszelkie linie podziału na kadłubie Falcon, kadłub metalizer czy folia alumuniowa? Ja zostanę przy tradycyjnych metodach i postaram się pomalować zwykłą srebrną farbką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Lutego 2013 Share Napisano 12 Lutego 2013 Witam. Może troszkę nie w temacie Airbus'a, ale czy ma ktoś na zbyciu golenie podwozia do 787 1/144 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Koledzy mam pytanko. Jaka farbę użyć do A321 Lufthansy Retro?? Chodzi mi o ten szary (metaliczny?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Patrząc na zdjęcia http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/photos/0/9/9/1083990.jpg http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/photos/8/8/7/1947788.jpg http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/photos/7/4/5/2231547.jpg bym spróbował do szarego dodawać srebrnego i zobaczył co wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Odpowiedź dostałem z innego forum. Pudełkowy schemat dobrze podpowiada aby mieszać 371 + amelinium Dzisiaj przetestowałem jako podkład czarną, moje oczekiwania nawet były o wyraz lepsze jak oczekiwałem. Nawet jedna sesja malowania białym jest w stanie pokryć model. Także zachęcam stosowania czarnej jako podkład pod białą. Woit dzięki za ciekawe zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 (...)Pudełkowy schemat dobrze podpowiada aby mieszać 371 + amelinium (...) Pudełkowy? W instrukcji proponują pomalować to srebrnym - http://www.findmodelkit.com/content/airbus-a321-100-lufthansa-retro-design. Chyba, że Ty masz jakąś inną instrukcję albo ja coś źle rozumiem. Dzisiaj przetestowałem jako podkład czarną, moje oczekiwania nawet były o wyraz lepsze jak oczekiwałem. Nawet jedna sesja malowania białym jest w stanie pokryć model. Także zachęcam stosowania czarnej jako podkład pod białą. No to czekamy na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Zgadza się, że amelinium. Ale zauważ, że skrzydła właśnie takim jak w/w kolorem sugerują malować. A skrzydła jak i część kadłuba jest jednego koloru i właśnie takim z mieszanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Zgadza się, że amelinium. Ale zauważ, że skrzydła właśnie takim jak w/w kolorem sugerują malować. A skrzydła jak i część kadłuba jest jednego koloru i właśnie takim z mieszanki. Jasne, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Jekyll Napisano 14 Marca 2013 Share Napisano 14 Marca 2013 Mam pytanie do speców od ''Arbuzów"... Mianowicie chodzi mi o plany (przebieg linii podziału blach) A320 w 1/144. Zamierzam dokończyć już dawno rozgrzebany model i jestem na etapie skrobania kadłuba. Skąd/czy można takie plany zdobyć? Pobrać i wydrukować? Będę wdzięczny za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 14 Marca 2013 Share Napisano 14 Marca 2013 Witam może z tego skorzystasz http://www.smcars.net/forums/planes/33305-aircraft-airbus-a320-200-a.html Klikając na obrazek możesz powiększać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 Poszukuję fotek tylnej ściany przedziału transportowego Airbusa Belugi, może ktoś mi jest w stanie pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10269/INTERIOR.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 Poszukuję fotek tylnej ściany przedziału transportowego Airbusa Belugi, może ktoś mi jest w stanie pomóc Irku nie mów, że się bierzesz za Beluge?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 Witam,nie ale może kiedyś sobie kupię.Z Airbusów mam A380 i A340. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 Nie na razie zbieram materiały i dokonuje analizy, mam to zdjęcie ale dziękuję. Zależy mi na zdjeciu pokazujacym tylko ta ścianę . Głównym projektem do realizacji jest Mig 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 No Miguś to wiem, że się tam działa. Ale Belugi się po Tobie nie spodziewałem. Jestem ciekawy ba nawet bardzo ciekawy jak to wyjdzie w Twoim wykonaniu. Poszperam w swoich zasobach czy czasami nie mam gdzieś fotki wnętrza. A jak tam Mig?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 Smialus dzieki za wszelka pomoc aco do miga to na razie rozpocząłem wiercenie paneli. Jęsli mi się wszystko uda to otwartych będzie ich około 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 23 Grudnia 2013 Share Napisano 23 Grudnia 2013 Oczywiście, jak zwykle, itp. raz do roku coś zrobię wrzucę jakąś fotkę Tym razem mam nadzieję, że jak już ruszyłem ze składaniem to złożę go Germana do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Też mam taką nadzieję P.S. co to za farba na kadłubie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Też mam taką nadzieję P.S. co to za farba na kadłubie? Farbka to srebrna X501 Xtracolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 4 Stycznia 2014 Share Napisano 4 Stycznia 2014 Jeszcze tylko kalkomania, lakier bezbarwny i koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 Ale ładny, taki czysty! Czy skrzydła nie powinny przypadkiem mieć corroguard'ów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 Ale ładny, taki czysty! Czy skrzydła nie powinny przypadkiem mieć corroguard'ów? Hmmm... Początkowo ich brak był zamierzony po przejrzeniu zdjęć z Germanwingsami na Airliners.net. Gdy kadłub obkleiłem kalkomanią i miałem mu nadać rejestrację to obejrzałem jeszcze raz zdjęcia i rzeczywiście dla tych możliwych z instrukcji powinny być "corroguardy" Malowanie ich oddaliłoby mi skończenie modelu więc posiadając drugi taki sam arkusz kalkomanii nadałem mu rejestrację egzemplarza obecnie latającego z jednolitym malowaniem skrzydła A zwie się on: D-AKNN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 Dobrze, że Germanwings ma tych samolotów troche i jest w czym wybierać zatem czekam na galerie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi