Mark666 Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 Andrzeju--- cóż mogę powiedzieć ? po prostu to jest piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 Podziwiam projekt i jestem pod wielkim wrażeniem!! Cały czas obserwuję postępy budowy i czekam na efekt końcowy Szkoda, że nie mam miejsca na duże projekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 Szkoda uszkodzeń, dobrze że podłoga nie wklejona, wtedy by było trudniej tą szybkę naprawić. A siateczka z kitu jest do kitu, niestety. W zestawie to przecież kawałek pleksi z fakturą siatki i ramy do niej. Ostatnio w promocji w Tesco była taka siatka, tylko 5 zł za koło o średnicy ok 20cm. No i może trochę za gruba do osłony szyby, ale myślę że warto się rozejrzeć za czymś takim. Ładnie pomalowany, wyszedłeś poza zestaw, ale nie poprawiasz ograniczeń czy uproszczeń zestawu. Szkoda. Chociaż za te aluminiowe błotniki wielki plus. Jest super, ale bez przysłowiowej wisienki na czubku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Maja 2010 Autor Share Napisano 8 Maja 2010 Dzięki koledzy za Wasze opinie . A siateczka z kitu jest do kitu, niestety. W zestawie to przecież kawałek pleksi z fakturą siatki i ramy do niej. Ostatnio w promocji w Tesco była taka siatka, tylko 5 zł za koło o średnicy ok 20cm. No i może trochę za gruba do osłony szyby, ale myślę że warto się rozejrzeć za czymś takim. Docelowo będzie siatka z ramą z KFS'u. Nie pisałem o tym gdyż jeszcze nie mam jej i nie wiem kiedy będę ją miał Samej ramy z siatką nie zamawiam bo chcę nazbierać kilka pozycji aby zminimalizować koszty wysyłki. Tą z zestawu przykleiłem tak aby nie spadła więc nie będzie problemu z podmianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 Polecam również wyprodukowanie mocowań tłumika. Tu są przykłady dla Freightlinera. U Ciebie kasta już pomalowana więc chyba za późno. Ale to tak na przyszłość. Co prawda rozwiązanie/uproszczenie Italeri jest mocniejsze i stabilniejsze, ale jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Maja 2010 Autor Share Napisano 9 Maja 2010 copycat dzięki za fotkę na pewno się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2010 Miesięczna przerwa od WS wystarczy, czas wracać do projektu Ubiegłego wieczoru coś mnie podkorciło na brudzing, no i chyba trochę przesadziłem szczególnie na lewej stronie ramy. Na zdjęciach kolory brudu wyglądają na jaśniejsze niż są w realu (fotki robione z lampą): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TransTech Napisano 9 Czerwca 2010 Share Napisano 9 Czerwca 2010 Kolego jak będzie wyglądało połączenie wału z ostania osią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2010 Kolego jak będzie wyglądało połączenie wału z ostania osią... W przednim moście w jego tylnej części jest wyjście na wał, a w tylnym wejście podobnie jak w przednim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 9 Czerwca 2010 Share Napisano 9 Czerwca 2010 Mi się brudzenie podoba. A wydaje mi się, że nie jest za mocne. Wczoraj jeździłem Freightlinerem i miał przejechane 1400000 km. Więc rama nie może być dobra w tak wycioranych truckach. Ten miał tyle, a inne w ameryce mają pewnie ze 3 mln. Także jest oki. Tornado jak byś chciał foty silnika na przyszłość to powiedz bo mam teraz dostęp do cumminsa 500 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2010 Tornado jak byś chciał foty silnika na przyszłość to powiedz bo mam teraz dostęp do cumminsa 500 km. No pewnie, że chcę Podeślij na tornado30@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Czerwca 2010 Share Napisano 9 Czerwca 2010 Tornado jak byś chciał foty silnika na przyszłość to powiedz bo mam teraz dostęp do cumminsa 500 km. Walkaround Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 9 Czerwca 2010 Share Napisano 9 Czerwca 2010 Poprostu brak słow:). Wlasnie sobie pomyslalem ze dla Ciebie Tornado powinien byc zalozony osobny dzial na forum:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 9 Czerwca 2010 Share Napisano 9 Czerwca 2010 Ubiegłego wieczoru coś mnie podkorciło na brudzing, no i chyba trochę przesadziłem Rolling Eyes Eeee tam nie ma co się przejmować ,bo tragedii nie ma Tylko chwalić taką robotę Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 Brawo za decyzję, brudzenia. W niektórych miejscach rewelacyjnie wyszły, w niektórych mam mieszane uczucia. Rdza na silniku to jest jednak to czego się boję. Nie jest on przypadkiem zrobiony z duraluminium? Brakuje też brudu pod nadkolami są czyściutkie od strony kół. Przyczepię się też do zbiorników paliwa, widać szwy od spodu. Ślady po wypychaczach na schodkach . Można było też ponawiercać otwory w schodkach. No i znowu narzekam, ale za decyzję. Wieczorem znajdę artykuł z ze starej gazety, ponoć Italeri dało nie taki silnik jak trzeba do tego modelu. Edit TUTAJ jest artykuł o WS 4846 który właśnie robisz. Mój angielski kuleje więc raczej tłumaczył i cytował nie będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2010 Dzięki koledzy za wasze opinie i za link do artykułu No cóż, silnika nie zmienię bo i nie mam innego, Od podstaw nie będę go robił gdyż budowa/przebudowa całego modelu zgodnie z oryginałem zajęła by mi może i kilka lat, a i tak temat ten ciągnie się już ponad 2 lata i chcę projekt dociągnąć do końca, a nie jak inni zniechęcają się i zostawiają wszystko w proszku. Zbiorniki paliwa prawdopodobnie podmienię na aluminiowe Przed zamontowaniem i po było wszystko cacy, tylko po nołożeniu brudzingu i zabezpieczeniu go matem zachciało mi się przyspieszyć schnięcie przy pomocy suszarki do włosów no i się narobiło. Pora na małą aktualkę. Do silnika i na ramie zamontowałem rurę wydechową i kilka przewodów: W kabinie dorobiłem nową szybę i słupki, a następnie poskładałem ją do kupy: Przymiarka na sucho: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 18 Czerwca 2010 Share Napisano 18 Czerwca 2010 Mam wrazenie czy maska sie nie spasowala z reszta kabiny? reszta bardzo mi sie podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2010 Mam wrazenie czy maska sie nie spasowala z reszta kabiny? Maska pasuje tylko, że wszystko leży luzem na ramie to i takie wrażenie sprawia. Ps. Ma ktoś instrukcję do WS z taką kabiną sypialną ? Chodzi mi o to jak jest mocowany sleeper do ramy bo takowych zdjęć oryginału nigdzie nie mogę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 18 Czerwca 2010 Share Napisano 18 Czerwca 2010 aaaaaaaa:) Wszystko jasne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 18 Czerwca 2010 Share Napisano 18 Czerwca 2010 Tylko pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 18 Czerwca 2010 Share Napisano 18 Czerwca 2010 Piękny truck,ale opony pan pobrudzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2010 Piękny truck,ale opony pan pobrudzi? Tak ale wszystko w swoim czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Czerwca 2010 Share Napisano 18 Czerwca 2010 tornado musisz się zdecydować czy robisz brudasa czy czyściocha bo rama jest mocno uwalona a koła i karoseria czyściuteńkie. Poza tym bardzo fajny projekt choć dawno tu już nie zaglądałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 18 Czerwca 2010 Share Napisano 18 Czerwca 2010 Ślicznotka P.S Powinienem mieć instrukcje lubie takie rzeczy chować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2010 Powinienem mieć instrukcje lubie takie rzeczy chować. Ooo fajnie W takim razie bardzo Cię proszę o zrobienie skanu lub fotki obrazka (co i gdzie zamontować do sleepera/ramy) i podesłaniu na tornado30@wp.pl lub wrzuć tu do tematu. tornado musisz się zdecydować czy robisz brudasa czy czyściocha bo rama jest mocno uwalona a koła i karoseria czyściuteńkie. Bardzo często jest tak, że rama jest uwalona a felgi i nadwozie lśnią w słońcu taką wersję robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi