wojtek9666 Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 to się pomyliłem o 20cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 29 Marca 2010 Autor Share Napisano 29 Marca 2010 Obiecałem żonie, ze do świat nie będę nic malował, ale po cichaczu pod jej nieobecność psiknąłem podkładem wózki Ponad to Dolly otrzymała ryflówki: felgi tez pomalowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JAY_R Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 A co to na felgi nakładasz? Chrome w spray'u? Super to wygląda. Piknie, piknie. Ps.Nie oszukuj żonki, nie ładnie... Ale po tylu latach Właśnie mi się przypomniało, jak to mój kolega w pracy mówi na długoletnie związki. "Po tylu latach to już kazirodztwo" he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Podwozie ciągnika i Dolly otrzymały kolory Koła zamontowałem już na na stałe, myślę, że nie powinne przeszkadzać mi w montażu instalacji Ryflówki i podstawy z siodłami leżą na sucho tylko do przymiarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 1 Kwietnia 2010 Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Nie no miód malina Świetny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 1 Kwietnia 2010 Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Gra gitara Bardzo ładnie to wszystko wygląda. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Dzięki koledzy za komenty Z bliska lakier już tak ładnie nie wygląda, a przynajmniej na zdjęciach bo kompresja zdjeć tylko pogorszyła efekt. Wszystko przez to, że bazę prysnąłem półmatem MM, a on nie chciał się równo rozkładać - wyglądało to tak jak bym malował tłustą nawierzchnię. Szlifować i polerować nie będę lakieru bo nie chcę wysokiego połysku, w każdym razie na żywo widać równą powierzchnię i tak już to zostawię. Zabrałem się za montaż instalacji pneumatycznej - hamulcowej i poduszek, fotki: Blachy i siodło zamontowałem już na stałe, zderzak tylko do przymiarki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Kwietnia 2010 Super Moderator Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Witam. Dolly wygląda cudnie. Jestem już ciekaw jak będzie się prezentował cały zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Świetnie wygląda z okablowaniem! Czy wózek na zderzaku będzie miał jakieś światła czy nie, bo nie wiem jak mają prawdziwe? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Witam, bardzo fajnie wygląda wózek, ale czy mnie oczy mylą, czy na wahaczach są szwy po łączeniu form? Chociaż na żywo pewnie tego tak nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Prawdziwe maja swiatła a to nie okablowanie tylko hydraulika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Miło mi, że podoba Wam moja Dolyy Dzięki za komenty Czy wózek na zderzaku będzie miał jakieś światła czy nie, bo nie wiem jak mają prawdziwe? Owszem będą lampy, tablice i chlapacze ... wózek bedzie zrobiony podobnie jak na poniższych fotkach: a to nie okablowanie tylko hydraulika raczej pneumatyka ale czy mnie oczy mylą, czy na wahaczach są szwy po łączeniu form? Chociaż na żywo pewnie tego tak nie widać Nie mylisz się, wszytko było szlifowane i szpachlowane ale że pierwsze malowanie nie wyszło mi (farba nie kryła i zlewała się w kropelki) więc wrzuciłem wózek do kreta, a że w realu wyglada to o wiele lepiej najzwyczajniej w świecie nie zauważyłem, że szpachla zeszła. Nie chciało mi się ponownie zmywać farby z wózka, a że to jest to od spodu więc zostawiłem tak jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Hmmm... jeśli wózek ma tablice to czy to znaczy że jest rejestrowany jako osobny pojazd? Bo na pewno nie ma takich samych tablic jak ciągnik, no chyba że jest rejestrowany razem z naczepą jako jeden pojazd i ma takie same tablice... Ale zamotałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Przypuszczam że jest rejestrowany jako oddzielny pojazd. Czyli przy 2 naczepach kierowca miałby przy sobie 4 dowody rejestracyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Dolly jest osobnym pojazdem i ma swój dowód rejestracyjny. Jak by nie było wózek jest przyczepą, tylko zamiast paki ma siodło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 A żeby było śmieszniej, to aby powozić takim pociągiem, to trzeba ok. 5 lat, aby zdobyć odpowiednie uprawnienia Andrzeju, Dolly, jak i reszta - przepiękna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Zabrałem się za chlapacze, wykonałem je z naklejonych kalkomani na wcześniej pomalowaną płytkę PCV 0,2 mm. Zrobiłem 6 szt. na cały zestaw (wózek + 2 naczepy), na zdjęciu widać tylko 4 szt. bo 2 już wyciąłem do wózka. Następnie wziąłem się za zderzak, zamontowałem w nim lampy i tablice. Niestety po przymiarce chlapaczy musiałem je trochę poprzycinać gdyż dość sporo wystawały by za obrys wózka. Na koniec zamontowałem całość do ramy, a oto efekt: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Światełka ładnie spasowały Cała dolly prezentuje się znakomicie. Osobiście i subiektywnie uważam, że 2 naczepy wystarczą. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Światełka ładnie spasowały Cała dolly prezentuje się znakomicie. Osobiście i subiektywnie uważam, że 2 naczepy wystarczą. Pozdrowienia. Ja też bym zostawił 2 naczepki i jeśli chcesz wyeksponować ten wózek(a jest co pokazać) może postawisz go na jakąś dioramke co WS podpina naczepke. Mam tylko jedną opinie co do sprężyny przy dyszlu. Ja bym nie dał czerwonej, tylko zrobił bym z np cyny lutowniczej. Sądzę, że lakier na niej w rzeczywistości by nie wytrzymał. A takto to jak zawsze: CÓD, MIÓD I MALINA Andrzeju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Jarku lamp od Ciebie jeszcze nie montowałem (są ładniejsze to dam je na bardziej widoczne miejsca - naczepy), te na wózku są wyrobem J.C.L. (foto) tyle, że trochę je przerobiłem ( z trzech zrobiłem dwie). Osobiście i tak jak Wy uważam, że dwie naczepy w zupełności wystarczą Dioramki nie będę robił bo zajmie za dużo miejsca. Sprężyna z cyny lub inna samoróbka nie zdała by egzaminu gdyż dyszel w modelu jest ruchomy, przez co po każdym jego poruszeniu odkształcała by się. Wbrew pozorom lakier na sprężynie w realu, a i na modelu (przy budowie wózka dość często ruszałem dyszlem przez co sprężyna rozciągała się i kurczyła, a farba wciąż jest jak nówka ) wytrzymuje dość długo. Fakt, że farba może pękać i mogą wystąpić odpryski, ale nie od razu tylko po dłuższym czasie użytkowania, a wiem co mówię bo ciągałem kiedyś przyczepę z takim dyszlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 No nic tylko podziwiać takie cudeńka... Gotowy wózek wygląda świetnie, światła, zderzak i chlapacze są boskie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Trochę czasu minęło od ostatniej aktualki wiec pora na następną Pomalowałem maskę silnika, psiknąłem clearem i okleiłem kalkomanią. Teraz zostawiam do wyschnięcia i jutro ponownie kładę bezbarwny, wewnętrzną część maski psiknę po utwardzeniu lakieru. Naczepa tak samo jak maska, psiknięta bazą, clearem i oklejona kalkami (narazie tylko boki), a jutro idzie pod lakier. Aha, agregar tymczasowo trzyma się na kawałku taśmy. Dzisiaj dostałem paczkę z wyższym sleeperem od Banschee777 (dzięki ), no i zrobiłem przymiarkę - jeszcze będą tylne owiewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Łooo... no teraz to zestaw nabiera kształtów Łączenie sleepera z szoferką wymaga jakichś "specjalnych działań" czy zostanie tak jak jest? Malowanie w ekspresowym tempie... a jakie ładne Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Łączenie sleepera z szoferką wymaga jakichś "specjalnych działań" czy zostanie tak jak jest? Pomiędzy dachem kabiny a dachem sleepera jest dość duża szpara, więc tylko tam muszę podziałać, a tak to wszystko pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Dobrze wiedzieć W takim razie nie zadaję więcej głupich pytań i czekam cierpliwie na dalsze postępy Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi