Marwaw Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Witam, Melduje, że dobrnąłem do końca budowy Lathama. Relacja warsztatowa jest tu: viewtopic.php?t=10980 A teraz galeria. Na początek sam model: Tutaj Latham jako składnik dioramy: Tutaj efekt zabawy aparatem, chciałem żeby było groźnie, dramatycznie i sztormowo: Zdaję sobie, że nie wszystko wyszło jak należy ale to mój pierwszy temat tego typu. Latem zapraszam na Hel, gdzie będzie można moje wypociny zobaczyć na żywo, mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Witam! No nareszcie! Model bardzo ładny, ale ta woda to mistrzostwo! Całość rewelacja. Dobrze, że masz gdzie to wyeksponować no bo w domu to raczej ciężko by było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyznat Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Czapki z głów Panowie!!!! Poprostu brak słów..... bomba!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Międzywojnie to nie moja bajka, samoloty to też nie moja bajka, okręty tym bardziej nie moja bajka. Ale warsztat śledziłem od początku i wiedziałem, że powstanie cudeńko! Marwaw - może poza konkursem wrzucisz jakieś zdjęcie widoku ogólnego? Wiem, że były w warsztacie, ale chciałbym zobaczyć całość po ukończeniu. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 24 Marca 2009 Autor Share Napisano 24 Marca 2009 Dziękuje Panowie, zdjęcia całej dioramy oczywiście będą, ale po zakończeniu konkursu, gdybym wrzucił teraz, różnie można by na to patrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Super model. Bardzo miły dla oka. Morze wygląda na prawdę realistycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 No to mam zagwozdkę na kogo głosować : Sianko czy Ty ... Jak zwykle bardzo elegancko i z szachownicami Jak już będę duży i miał dużo pieniążków to też sobie takiego zanabędę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 No brak słów mój Ty mistrzuniu! Wykonanie prawie perfekcyjne, gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 A ja bym chciał zobaczyć cokolwiek... ale nie wyświetlają się zdjęcia. Rozumiem, że to chwilowy problem serwera? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 24 Marca 2009 Autor Share Napisano 24 Marca 2009 Oczywiście, chłopaki przenoszą wszystko z jednego serwera na drugi, niedługo, najpóźniej jutro wszystko powinno działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 U mnie też nie działały, ale już jest ok. Ja nic niestety nie powiem, bo w chwili obecnej szukam swojej szczęki między nogami stołu.... Morze po prostu jak żywe, okręt super a Latham... no naprawdę mistrzostwo Te fotki, które wyszły z zabawy z aparatem są extra jakbyś dał to na ciemniejszym tle, myślałbym, że to prawdziwe zdjęcie zrobione podczas burzy I nieźle mi namieszałeś w moich typach do głosowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 No po prostu Jeszcze jakbyś na choryzoncie dał jakieś chmury to myślę że mało kto powiedziałby że to zdjęcie modelu. Gratuluje realistycznego wykonania morza , no i te fale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 24 Marca 2009 Autor Share Napisano 24 Marca 2009 Już przestańcie bo mi odwali normalnie. Niestety nie mam tak dużego zdjęcia nieba z chmurami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Szczękę zbieram spod łóżka...PO PROSTU WYPAS!!! Zabieram moje modele i idę do piaskownicy bo tam moje miejsce...REWELACYJNA ROBOTA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Eeee.... tam... nie ma co chwalić... Marcin i tak wie, że pod but, fale nie trzymają osiowości a lufka za cienka... Więc pod but... PS. Marcin, za parę napiszę Ci lepszy komentarz. Wiesz, jestem przekupny ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Teraz też już to widzę. I co tu powiedzieć? Widzę, ile pracy przede mną, abym chociaż do pięt Ci dorósł... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 25 Marca 2009 Autor Share Napisano 25 Marca 2009 Marcin, za parę napiszę Ci lepszy komentarz. Wiesz, jestem przekupny ;) W sobotę w Maszoperi może być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 Może być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 25 Marca 2009 Autor Share Napisano 25 Marca 2009 Może być... Do czego to doszło no kiełbasę wyborczą muszę zapodawać Koledzy, nie ma co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 Niesamowite wrażenie robi sam model, te naciągi sporo ich - ale w połączeniu z tym superrealistycznym morzem to powala zupełnie. Gratulacje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spit Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 Hej Model przepiękny, brak słów. Diorama wspaniała, mi najbardziej podobają się zdjęcia nocne. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 Witam! I kolejny "polonik" w konkursie Diorama z Lathamem wygląda super! Morze jest bardzo realistyczne Gratulacje Słowa uznania za naciągi i w ogóle za żywiczny model dwupłatowca Niemniej do jednego bym się przyczepił... Samolot jest na wodzie (i to wzburzonej), a wygląda na całkowicie suchy Przynajmniej takie odnoszę wrażenie. No i załoga trochę mało "wyrazista" ale to już zupełne czepialstwo To tylko takie moje spostrzeżenia... ogólnie całości wygląda naprawdę świetnie! Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 Piknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 26 Marca 2009 Autor Share Napisano 26 Marca 2009 Dzięki Panowie za miłe słowa, Ipkinss, nie czepialstwo tylko bardzo konstruktywna uwaga, i już wyjaśniam w czym rzecz. Figurki załogantów robiłem od podstaw z modelarskiego złomu (Airfix i stare figurki żołnierzyków) i to była pierwsza moja robota tego typu. Figurki marynarzy wyszły w mojej ocenie lepiej, bo zostały zrobione w oparciu o zestaw Revella o niebo lepszy, nawet malowanie było łatwiejsze. Suche modele to zupełnie insza inszość - nie sztuka pochlapać je sidoluksem lub still waterem, ale żeby zrobić to w skali - łatwo wszystko spaprać, po prostu nie chciałem ryzykować. Mokry powinien być również Podhalanin. Inna sprawa to to, że na takie detale zwracasz uwagę Ty, ja i generalnie modelarze, a jest to niewielki procent osób odwiedzających Muzeum. Widziałem już tam różne cyrki i głupoty słyszałem jakie ludzie wygadują oglądając wystawę. Oczywiście sami fachowcy, historycy i modelarze. Wszystko zależy od tego ile czasu spędzili na słońcu i ile piwa wypili. Często jest jednak tak: O, samolocik jaki ładny też se taki zrobię (mowa o Hansie Brandenburg). Tak więc nie będę już nic kombinował żeby nie przedobrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 Dość rzadko poruszany temat w modelarstwie, a szkoda. Polskie lotnictwo to kawał historii i niemałe związane z tym osiągnięcia Polaków. Model, cała dioramka - wykonanie super. Konstrukcja modelu i tworzywo z jakiego wykonano model to spore wyzwanie dla modelarza.Wielkie gratulacje. Brawo za temat !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi