stroju Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Świetnie, czyli nie dałeś się wygryźć! wieża ocalała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 normalnie feniks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Proponuję te łańcuszki komunijne wyrzucić, jakoś mało przypominają rzeczywiste. Nie wiem czy widziałeś ten wątek z Armoramy: http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=133971&page=1 Bardzo fajnie modelarz sobie z posypką poradził. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 19 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Nie nie poddałem się szkoda mi było wkładu pracy oraz moja .żona stwierdziła że co ze mnie za modelarz jak nie umiem tego naprawić . Seb co do łańcuszków też mnie trochę klują w oczy ale takie były w zestawie a ten co posiadam jest za drobny tak że chyba zostanę przy tym . Dzięki za pamięć Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 moja .żona stwierdziła że co ze mnie za modelarz jak nie umiem tego naprawić . ahhhh te kobiety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 20 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2009 Witam!! Żeby kolegów za długo nie męczyć rozpocząłem etap malowania: Na szary kolor położyłem "presiding" 85 Humbrolla sory ale ta fotka mi wypadła. Następie położyłem 84 z dodatkiem 85 około 20% czarnej do bazowej. Kolejnym etapem malowania było zmniejszenie ilości czarnej o połowę. Na koniec samą 84 i oczywiście wszystko malowane jednym zamachem tzn. mokre na mokre teraz model musi ze 2 doby dobrze wyschnąć i wtedy dopiero zobaczę być może punktowo jeszcze prysnę 84 z dodatkiem bieli. Aha wymieniłem liny na EUREKĘ XXL i są genialne. Na razie to wszystko. Wszelkie opinie i sugestie są mile widziane. POZDRAWIAM Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 20 Kwietnia 2009 Share Napisano 20 Kwietnia 2009 Możesz przybliżyć proces wykonywania podstawki? Bardzo prosim Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 20 Kwietnia 2009 Share Napisano 20 Kwietnia 2009 Cudo, i powiem to jeszcze raz Cudo!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 20 Kwietnia 2009 Share Napisano 20 Kwietnia 2009 Piękne malowanie , i w ogóle nie widać że był "napoczęty" przez psa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 20 Kwietnia 2009 Share Napisano 20 Kwietnia 2009 O kuuuuurde ale ładnie pomalowany model. Ja tak nigdy nie będę umiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 20 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2009 Dzięki koledzy za pozytywne opinie Na lewych osłonach pozostał ślad ale myślę iż uda mi się go wkomponować w ślady eksploatacji . Tomku ja nie mam żadnego doświadczenia z podstawkami i jest to moja druga ale do rzeczy styropian klej do płytek którym zalałem podłoże na to posypałem piasek a te niby kamyki to fuga pozostała po fugowaniu . Całość zalałem sido i pomalowałem deko sprajem czarnym a na to piaskowy resztę będę upiększał olejami i pastelami jak wyjdzie nie wiem . Pawle ty bardzo ładnie malujesz swoje modele . Barthass oj nie zapeszaj bo wszystko się zdarzyć może ale dzięki . Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 20 Kwietnia 2009 Share Napisano 20 Kwietnia 2009 Barthass oj nie zapeszaj bo wszystko się zdarzyć może Jeszcze raz interwencja pieska... W sumie bardzo ładnie to wyszło, fajnie że zdecydowałeś się wymienić liny na Eurekę, widać olbrzymią różnicę, in plus oczywiście. Choć osobiście nie zakładałbym trału, bo troszkę rydwan stracił bojowości, no niemniej to tylko subiektywna opinia. Dość wyraziście wyszła fakturka antypoślizgowa. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 20 Kwietnia 2009 Share Napisano 20 Kwietnia 2009 A mi się nie podoba kolor podstawki :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 20 Kwietnia 2009 Share Napisano 20 Kwietnia 2009 Widze, że pis nie wygrał z tym czołgiem. Ładniutko. mi się nie podoba kolor podstawki :] Przecież napisał, że będzie upiększał. Za dużo sie czepiasz :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 21 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2009 Jakubie piesek już wie co można a co nie Co do trału jedna z 4 musi mieć Podstawkę będę jeszcze upiększał Pozdr Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 21 Kwietnia 2009 Share Napisano 21 Kwietnia 2009 cieniowanie modelu wyszlo swietnie a i podstawka zapowiada sie zacnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 21 Kwietnia 2009 Share Napisano 21 Kwietnia 2009 A propos izraelskiego malowania to znalazłem fają stronkę http://idfmodelling.free.fr/article01.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 22 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Witam! Tomku znam tą stronę i trochę mieszam wg niej kolory. Model dostał kalki oraz trzy filtry. Pierwszy brąz van dyck z którego nie jestem zadowolony, następny to jasna ochra i na koniec ochra rozjaśniona białą. Na ostatniej fotce widać część położonych pigmentów, model jeszcze do pracy, gdyż coś tonacja mi nie bardzo odpowiada, ale jeśli nie wyjdzie nic z tego będzie musiał taki zostać. Wszelkie rady i opinie mile widziane. Pzdr Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Jeden z lepszych współcześniaków jakie kiedykolwiek widziałem (wg mojej oceny oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Wszelkie rady i opinie mile widziane. Wszystko pięknie, ale czy nie zapomniałeś Mirku o antenach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 22 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Dzięki Boozy jeszcze trochę trzeba ją popieścić Barthass nie ,nie zapomniałem antenki wklejam na końcu gdyż zawsze ich połamię przed końcem linę od trału już trzy razy sklejałem i jutro je wywalę i skręcę z drutu bo już mnie pieką te plastyki Dzięki za pamięć. Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Suuuper Dobrze, że zainwestowałem w aero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 23 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Witam! Pewnie już was nudzi co ?? Ale śpieszę się i już nie długo będę kończył . Na wilgotny model od terpentyny położyłem pigmenty w różnych odcieniach piasku i brązu następnie miejscami gdzie nie gdzie dodałem suche pastele zalane białym spirytusem po tym zabiegu pędzlem i paluszkiem poszorowałem sobie gładkie powieszchnię uzyskując przejścia kolorów w takiej intensywności jaka wydawała mi się słuszna po tym zabiegu pozapuszczałem UMBRĘ PALONĄ w zagłębienia oraz na około wszelkich uchwytów na koniec wiem że to wypada z mody ale ja lubię tą technikę "suchy pędzel" którym wyszorowałem wystające części modelu. Na razie to tyle jeżeli posiadał by ktoś jakieś uwagi dotyczące niezbyt dużych zmian proszę dać znać jeśli nie to będę skraplał fiksatywę do słoiczka i "AERKIEM "polecę po całości Następnym etapem będzie wykańczanie drobnych części i ludków Cóż tak się rozpisałem jak w liście do KORYNTIAN POZDRAWIAM Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Kozacki Jedynie coś mi ten rdzawy nie podchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 23 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Mati w zasadzie to chyba nie jest rdza ale chciałem coś mniej więcej takiego odwzorować nie całkiem może mi się udało ale próbowałem : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi